Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas jazdy niemozliwietrze się łózysko z tyłu jużprzechodzi w metaliczny dzwiek na początku dało się jeszcze wytrzymać, mam pytanie ilekosztuje łożysko tylnie lewe jesli to jakaś różnica chodzi oczywiście o nową część:P i czy można to zrobić samemu
Opublikowano
Ja jestem teraz na etapie łożyska, cena 85-100 pln, w zależności od sklepu i łożyska... zwróć uwagę czy nakrętka Ci się nie odkręca i w razie potrzeby dokręć (klucz 32, ja dokręcam co tydzień) bo może piasta się uszkodzić.
Opublikowano

Witam

ja wymieniałem łozysko na jesieni, nowe kosztowało coś koło 100 zł.

Niestety uszkodzona była piasta, udało się ją zregenerować (podobno)

Ceny regeneracji nie podam bo mi robił znajomy więc policzył tanio.

Używana powinna kosztować nie więcej niż 150 zł

Pozdrowienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jestem teraz na etapie łożyska, cena 85-100 pln, w zależności od sklepu i łożyska... zwróć uwagę czy nakrętka Ci się nie odkręca i w razie potrzeby dokręć (klucz 32, ja dokręcam co tydzień) bo może piasta się uszkodzić.

Nakrętke się zabija błtem po to żeby się nie odkręcała, w komplecie z łożyskiem powinna być nowa, jest też nowy pierścien. /przynajmniej w SKF było/ Używany wahacz razem z całą piastą, bębnem i całym rupieciem w środku + linka od hamulca kupiłem za 250 zł.

Opublikowano

Mi do regeneracji woził mechanik który mi to robił (płaciłem 20).

022 722 00 80 p. Sławek, jadąc Górczewską w stronę Sochaczewa, za Lazurową, pierwsza asfaltowa w prawo... i druga w lewo i do końca. Ul. Zielna 27, Blizne Łaszczyskiego. Bardzo solidny i porządny facet. Zadzwoń i się go zapytaj gdzie i za ile.

Za łożysko nowe płaciłem 80 a za robocizne 100.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

aprpos łozyska jeszcze, ponoc sa dwa łozyska oprócz tego o ktorym mowa, jest jakieś napędowe czy cos takiego , jest ono drozsze cos okolo 300 zł i mam pytanie jakiej firmy jaki e lozysko kupic jesli ktos wie o czym mowa dzieki z góry, moje pytania wynikaja tego ze nie za bardzo kumam to wszystko a sadze ze na forum ktos napewno ma mgliste pojecie lub w ogole pojecie o co chodzi dzieki i pozdrawiam

Łukasz