Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio zauważyłem w swojej E39 że przedni prawy amortyzator jest cały mokry a po kilku dniach lewy także zrobił się cały mokry czy to oznaka ze są już do wymiany ?
Opublikowano

Nie - kot przesiadujący na kołach je oszczał :norty:

Oczywiście, że oznaka zużycia. Czy kupując/widząc kiedykolwiek nowe amortyzatory widziałeś żeby były mokre???

Jak już to szukaj Sachs, Bilstein. Jak coś bardziej budżetowego to od biedy Monroe. Nie wiem jak Kayaba - czy w ogóle robi jakieś amory do e39.

Jakie konkretnie to już pytaj w miejscu gdzie będziesz je kupował - jeśli sklep jest dobry to powinien Ci je dobrać po 7 ostatnich znakach VIN żeby nie było żadnej wtopy z doborem nieodpowiednich amortyzatorów.

Pzdr.

Opublikowano
Musisz wymienic. Ja wybralem bilsteina i w niedziele montuje. Sachs troche drozszy wiec odpuscilem. Monroe to bym raczej nie chcial. KYB wydaje sie ok.

W którym sklepie Sachs jest droższy od Bilsteina bo aż ciężko mi uwierzyć, że tak jest rzeczywiście??? :shock:

Bilstein to już taka dość wysoka półka a Sachs to taki towar dla mas więc ciężko mi uwierzyć w to, że danej klasy amortyzator Sachsa będzie droższy od analogicznego w Bilsteinie.

Pzdr.

Opublikowano

To widzę, że się coś z polityką cenową pozmieniało między Sachsem a Bilsteinem - dobrze wiedzieć.

Pzdr.

Opublikowano

Potwierdzam słowa poprzednika.

D M-zawiasu Sachs-Advantage jest ok 100-150 tańszy od Bilsteina B8 (za sztukę).

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dlaczego nie Monroe???

Ponad 50 tk i jest elegancko nawet mogłyby byc bardziej miękkie.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
imho Monroe to już trochę nie ta sam firma co kiedyś. gdybym już miał oszczędzać na miejscu kolegi kupiłbym coś takiego - amortyzatory Meyle. ale chyba nikt nie będzie się spierał, że najlepsze będzie rozwiązanie Sachs lub Bilstein.
Opublikowano
nie polecam na pewno srl...po zamontowaniu z ciekawości na ścieżkę pojechałem i koleś mówi ze prawy do wymiany a lewy bardzo słaby...:/niby dwa lata gwarancji:)wymieniłem już na nowe bilstein i działają:0 tamte spróbuję zareklamować ale nie liczę na uznanie...wszędzie brednie że dobre i tanie no to się skusiłem) :oops:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zdecydowałem sie na sachsa. Mam nadzieje że nie będę żałował tej decyzji :D

Póki co 25 tyś km. za mną tylko po Polsce i wszystko suche....

Świat na trzeźwo jest nie do przyjęcia.

Komponenty poliuretanowe do aut - zainteresowany ? pisz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
jakie koszta samych amorkow ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........