Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Krótkie pytanie - tylne światła przeciwmgielne w klapie po ich włączeniu powinny świecić oba, czy tylko to od środka jezdni? Mam błąd spalonej żarówki i właśnie lampa przeciwmgielna mi nie świeci. Wcześniej myślałem, że to podświetlenie rejestracji, bo również prawa żarówka nie świeciła, ale wymieniłem, żarówka świeci, a błąd wciąż jest.

Jaki rodzaj żarówki tam pasuje?

Corolla e11 FL --> BMW e46 FL (M47/TU) --> R18A2
Opublikowano
Ja mam wersję poliftową i właśnie ciekaw jestem, czy ta kontrolka nie dotyczy właśnie przeciwmgielnego od strony pasażera, o ile była tam żarówka. W weekend wymieniam olej i filtry, to zajrzę tam i zobaczę, jak to wygląda.
Opublikowano
U mnie tak samo, jak u przedmówcy, tylko jedna przeciwmgielna od strony kierowcy/osi jezdni. Też mnie to zaskoczyło, ale tak to sobie panowie inżynierowie w BMW wymyślili. :)
Opublikowano

Ok., dzięki. W takim razie posprawdzam styki i kostki z prawej strony.

Swoją drogą we wcześniejszej Toyocie Corolli też miałem przeciwmgielne tylko od strony kierowcy/środka jezdni.

Opublikowano
Ale bynajmniej u mnie trzeba by przerobić ten plastik/trzymacz żarówek, bo nie da się fizycznie wsadzić drugiej żarówki (od strony pasażera). Albo zakup gotowca, tylko czy wówczas faktycznie zachodzi potrzeba grzebania w module świateł?
Opublikowano
Ale bynajmniej u mnie trzeba by przerobić ten plastik/trzymacz żarówek, bo nie da się fizycznie wsadzić drugiej żarówki (od strony pasażera). Albo zakup gotowca, tylko czy wówczas faktycznie zachodzi potrzeba grzebania w module świateł?

hmm, u mnie po obu stronach są żarówki, tylko jedna nie świeci. w ogóle, to da się ustawić przeciwmgielne żeby świeciło np. w lampie zespolonej tej w błotniku, a nie w klapie. ze światłami tylnymi da się zrobić praktycznie wszystko, w tym kompletnie poprzestawiać ich układ programowo ;)

Opublikowano
Krótkie pytanie - tylne światła przeciwmgielne w klapie po ich włączeniu powinny świecić oba, czy tylko to od środka jezdni? Mam błąd spalonej żarówki i właśnie lampa przeciwmgielna mi nie świeci. Wcześniej myślałem, że to podświetlenie rejestracji, bo również prawa żarówka nie świeciła, ale wymieniłem, żarówka świeci, a błąd wciąż jest.

Jaki rodzaj żarówki tam pasuje?

i jak w końcu się sprawa rozwiązała?

Ja mam cały czas to samo co Ty, tzn jedna przeciwmgłowa świeci(lewa) i błąd na desce.

I do tego bagażnik nie świeci wogóle.

Ehhhh:D

pozdrawiam!

Opublikowano
Kolega miał podobnie w E39 - winne było dodatkowe światło stopu. "STOP masz!" - krzyczeli wszyscy a nikt nie spojrzał na tylną szybę ;)