Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

1.Wpadł mi do głowy taki pomysł,chyba nie było jeszcze takiej propozycji na tym forum żeby usunąć niektywnych uzytkowników ktorzy załozyli konta i skorzystali z nich tylko raz lub nie pisali wogole nigdy lub od jakiegoś b.długiego czasu bo np sprzedali BMW :shock: .W chwili obecnej jest ok 4000 tyś zarejestrowanych uzytkowników a pisze moze 150-200 osób.Nie wiem czy sa takie możliwości ażeby kazdy dostał mail w którym potwierdzi ze chce być zarejestrowanym na forum bmw.

2.Drugi pomysł to taki aby kazdy Nowy uzytkownik musiał uzyc "szukaj" jakieś 5 razy a dopiero po tem moze pisać na forum uniknelibyśmy ciągle powtarzjących sie tematów a emot :search: byłby o wiele mniej używany

3.Na forum jest bardzo duzo uzytkowników ktorzy piszą tylko raz wtedy kiedy pojawia sie problem w BMW,potem juz nigdy nie piszą nie odzywaja sie takie konta tez po jakimś czasie powinny być usuwane.

4.Fajną sprawą byłby dział "Posty przeznaczone do usuniecia" którym posty mogły by być tylko 7 dni a potem automatycznie byłyby kasowane,tam mogło by sie znajdować uzasadnienie Admina i Moderatorów dlaczego post jest usuwany a uzytkownicy mogli by doczytać co sie w danym wątku działo.W takim dziale mogli by pisać tylko Admin i moderatorzy.

Wiem ze wiele z tych pomysłow moze stanowić problem ,nie jestem informatykiem więc nie wiem jakie jest stopień trudności wprowadzenia tych pomysłow życie,ale wiem ze wiekszośc tych rzeczy udaje sie zrealizować bo widziałem na innych forach dyskusyjnych.Mysle ze taki drobiazgi udoskonaliłyby forum BMW.Ps przepraszam za literówki i za ewentualne błedy ortograficze :oops:

Pozdrawiam Lego[/u][/i]

• Moderatorzy
Opublikowano

Tylko po co te zmiany? Czemu mają służyć?

Ad.1. W Regulaminie forum jest punkt który mówi że raz na pół roku usuwane będą osoby które zarejestrowały się i nie napisały żadnego postu. Raz nawet w ten sposób wyciąłem z 500 nikców. Tylko tak naprawdę po cp to robić?

Ad.2. Nie wiem czy da się to zrobić... Zresztą jak znam życie, to nic by to nie zmieniło. Ktoś użyłby 5 razy opcji szukaj a potem pytał dalej bez szukania. Jeśli forumowicz sam z siebie nie ma ochoty poświęcić 2 minut na znalezienie odpowiedzi tylko woli poczekać 3 godziny aż mu ktoś odpowie to ja nic na to nie poradzę i nie potrafię go zmusić do szukania.

Ad.3. Forum jest dla wszystkich, również tych którzy chcą tu tylko znaleźć poradę, a nie czują potrzeby bliższych kontaktów z resztą forumowiczów.

Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to może powinienem usuwać z forum również tych którzy pojawili się na tym forum i np. w ciągu roku nie zapisali się do BMW Klub Polska? :wink: Tylko że niewiele osób by tu zostało...

Ad.4. Jakie posty miałyby się znajdować w takim dziale "do usunięcia"? I po co? Jak coś jest do usunięcia to można to chyba zrobić od razu...

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano

Ad.3. Forum jest dla wszystkich, również tych którzy chcą tu tylko znaleźć poradę, a nie czują potrzeby bliższych kontaktów z resztą forumowiczów.

Idąc dalej Twoim tokiem rozumowania to może powinienem usuwać z forum również tych którzy pojawili się na tym forum i np. w ciągu roku nie zapisali się do BMW Klub Polska? :wink: Tylko że niewiele osób by tu zostało...

Ad.4. Jakie posty miałyby się znajdować w takim dziale "do usunięcia"? I po co? Jak coś jest do usunięcia to można to chyba zrobić od razu...

3.Chodzi mi o osoby które rejestrują sie tylko po to aby 1 raz zadać pytanie.Najpierw je zadaja,potem z tego co widze nawet nie czekaja na odpowiedz na forum tylko jada do mechanika i tyle więcej ich nie usłyszymy :roll:

4.Czasami jest tak ze rozwija sie dosyć ciekawy wątek nie zgodny z regulaminem i co jest wpada szefo usuwa wątek a potem Lego go szuka 10 min gdzie on sie podział,a znalazł by sie w takim dziale.

Opublikowano
Tylko po co te zmiany? Czemu mają służyć?

Adminowy "Głos Rozsądku". W pełni popieram ;)

hmmm :doh: ten pomysł Drogi Adminie, to mnie się nawet podoba ;) Może zamiast obligatoryjnego zapisywania się do Klubu wprowadzić zasadę, że użytkownik, który napisał 100, 200, 300... (itd) postów jest zobowiązany zasilić kasę Klubową :) mielibyśmy "na waciki" ;)

Oczywiście żartuję, żeby nie było ... :mrgreen: :lol: :8)

Opublikowano

ja sie zapisze .. jak tylko w moje raczki dostanie sie jakies bardziej klasyczne BMW :8)

a co do reszty: lego zwroc uwage jaki porzadek mimo wszystko na tym forum panuje .. chwala za to adminowi i moderatorom .. jedynie czasem mogliby czesciej ostrzezenia dawac ;)

a co do szukaj .. no coz ile by razy nie trzeba bylo skorzystac to uwierz mi ze i tak NIC by to nie dalo .. poprostu dla niektorych jest to za trudne ?? zreszta czasem znalezc cos naprawde nas interesujacego jest strasznie trudno .. mozna by bylo za to utworzyc jakis FAQ z mechaniki .. tylko kto by sie czegos takiego podjal ?? i wtedy obowiazkowo przed zalozeniem nowego tematu przeczytanie tego FAQ ...

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

ja sie zapisze .. jak tylko w moje raczki dostanie sie jakies bardziej klasyczne BMW :8)

eee tam...z e-36 też możesz :cool2:

a co do reszty: lego zwroc uwage jaki porzadek mimo wszystko na tym forum panuje .. chwala za to adminowi i moderatorom .. jedynie czasem mogliby czesciej ostrzezenia dawac ;)

Dzięki w imieniu załogi... :8)

Może i tak, ale raczej to ostateczność, :wink:

a co do szukaj .. no coz ile by razy nie trzeba bylo skorzystac to uwierz mi ze i tak NIC by to nie dalo .. poprostu dla niektorych jest to za trudne ?? zreszta czasem znalezc cos naprawde nas interesujacego jest strasznie trudno .. mozna by bylo za to utworzyc jakis FAQ z mechaniki .. tylko kto by sie czegos takiego podjal ?? i wtedy obowiazkowo przed zalozeniem nowego tematu przeczytanie tego FAQ

Czytanie regulaminu też jest niby obowiązkowe i co z tego... Patrząc na posty niektórych to mam wrażenie, że regulaminu nie ma :| . Pomysł z FAQ sam w sobie jest niezły, ale kto by to redagował, a przede wszystkim nie mamy narzędzia do egzekucji czytania FAQ przed zadaniem pytania. Tak czy inaczej co chwilę by się pojawiały posty " Jak wykasować inspekcję..", albo moje ulubione "Pomocy..." (zgaduj zgadula... :roll2: )

Black - Mighty - Wonderful
Opublikowano

Z ostrzezeniami to róznie bywa ja juz mam 1 i dostałem go bardzo szybko a czasami trzeba się bardzo starać aby go dostać :roll:

Czasami na forum zalatuje totalitaryzmem-wszystkie przejawy zycia społecznego będą zabijane :( coż nie to nie podrzuciłemn tylko pomysł

Opublikowano
Z ostrzezeniami to róznie bywa ja juz mam 1 i dostałem go bardzo szybko

:think: nie widać, żebyś miał ostrzeżenie...może wrócono Ci uwagę jedynie.. :wink:

Czasami na forum zalatuje totalitaryzmem-wszystkie przejawy zycia społecznego będą zabijane :(

Chyba trochę przesadziłeś... :wink: .

Może nie jest tu tak luźno jak na innych forach no ale cóż...klub też jest inny. To forum istnieje po to, żeby zwiększać wiedzę o BMW i zrzeszać dookoła siebie ludzi, którzy chcą wiedzieć jak najwięcej. Taka jest idea tego wirtualnego miejsca i myślę, że Admin się ze mną zgodzi.

Życie społeczne też istnieje - dział Wokół BMW, gdzie naprawdę z przymrużeniem oka traktuje się pewne tematy :wink: jest tego przykładem, a że nie tolerujemy gadania o przysłowiowej "d...e maryny" ...no coz, mysle ze to wlasnie dlatego pojawiają się takie głosy :

a co do reszty: lego zwroc uwage jaki porzadek mimo wszystko na tym forum panuje ..

Więc chyba nie jest, aż tak źle... :wink: :wink:

Opublikowano

Ja uwazam ,ze nie tylko nie zalatuje tutaj totalitaryzmem, ale wręcz czasem Admin jest aż nadto pobłażliwy :wink:

dla porównania ostatnio czytałem sobie troche fora traktujące o konkurencyjnych markach i co drugi post to byłem lekko zniesmaczony.

Dlatego - Adminie i Moderatorzy - tak trzymać :cool2:

Opublikowano

Czasami na forum zalatuje totalitaryzmem-wszystkie przejawy zycia społecznego będą zabijane :( coż nie to nie podrzuciłemn tylko pomysł

O stary, widać że nie miałeś "przyjemności" poznać zasad i reguł panujących na innym popularnym forum o beemkach..

Na www.bmw-klub.pl nie widzę ani krzty totalitaryzmu, rzekł bym nawet iż jest świetnie "prowadzone" przez admina, co więcej nawet jak zwraca komuś uwagę to odnosi się doń z szacunkiem i kulturą :!:

Tak trzymać :cool2:

Mi się podoba :mrgreen:

Pozdrawiam

Pułkownik Zuber

Opublikowano
martinez : co do FAQ to proponowalbym po stworzeniu wyegzekwowac tak jego czytanie : jesli ktos zaklada watek z takim samym pytaniem jak w FAQ to od razu skasowany watek + ostrzezenie .. po kilku razach sie nauczy ;)
Opublikowano
martinez : co do FAQ to proponowalbym po stworzeniu wyegzekwowac tak jego czytanie : jesli ktos zaklada watek z takim samym pytaniem jak w FAQ to od razu skasowany watek + ostrzezenie .. po kilku razach sie nauczy ;)

Po dwóch będzie musiał, bo za trzecim to już Ban.. :lol:

Druga sprawa, że archiwum najbardziej popularnych zagadnień już istnieje - dostęp do niego przez "szukaj". Zakladajac FAQ tylko to powielamy, dodajac roboty osobie, ktora to bedzie redagowac. - nie zapominajmy, ze Adminowanie, czy Moderowanie forum wszyscy robia w wolnej chwili, miedzy codziennymi obowiazkami, ktorych chyba nikomu nie brakuje... :wink:

Wzamian za to możemy stosować ostrzejsze sankcje za nie uzywanie "szukaj".. :8)

Opublikowano
Z ostrzezeniami to róznie bywa ja juz mam 1 i dostałem go bardzo szybko

:think: nie widać, żebyś miał ostrzeżenie...może wrócono Ci uwagę jedynie.. :wink:

Ostrzezenie było za link dotyczący wiejskiego tuningu :roll: nie wiem jak to z nimi jest czy one sa usuwane po jakimś czasie :?:

Do Pułkownika Zubera jakie to forum?

• Moderatorzy
Opublikowano

Dziekuję wszystkim za miłe słowa. :)

Cieszę się że przynajmniej niektórym użytkownikom podoba się forum i sposób jego prowadzenia.

PS. Lego - Twoje ostrzeżenie zostało bardzo szybko usunięte. Rozmawialiśmy o tym na privie, obiecałeś poprawę więc wyczyściłem Twoje konto... :wink:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
To ja tez chcialbym pochwalic Admina i moderatorow :D Az milo zagladac tu na forum, czego nie mozna powiedziec o innych gdzie bluzgaja co drugie slowo i ogolne chamstwo :|
Opublikowano
Dziekuję wszystkim za miłe słowa. :)

Cieszę się że przynajmniej niektórym użytkownikom podoba się forum i sposób jego prowadzenia.

PS. Lego - Twoje ostrzeżenie zostało bardzo szybko usunięte. Rozmawialiśmy o tym na privie, obiecałeś poprawę więc wyczyściłem Twoje konto... :wink:

Rozmawialismy,rozmawialismy ale myslałem ze ostrzezenie zostaje na koncie i a potem przestaje sie poprostu wyswietlać. :mad2:

Opublikowano

Druga sprawa, że archiwum najbardziej popularnych zagadnień już istnieje - dostęp do niego przez "szukaj". Zakladajac FAQ tylko to powielamy

jest jeszcze jedna "prawidlowosc" - jak zrobic takie faq ?

ostatnio zauwazylem, ze ilu fachowcow tyle dobrych rad (rozumiem, ze plynacych z dobrego serca)

jeden mowi: "uzywaj tego, wymien to" a drugi wrecz odwrotnie ?

czasem lepiej poczytac kilka stron medalu bo koniec koncow decyzja i tak nalezy do pytajacego

zh
Opublikowano

Ja również w całej rozciągłości popieram politykę Admina(ów).

Forum jest bardzo dobrze prowadzone, nie ma chamstwa, buractwa.

Jest za to koleżeńska pomoc i wsparcie.

To był m.in. jeden z powodów dla których kupiełm używane BMW a nie używane Audi. Porównajcie oba fora a się przekonacie o czym pisze!

pozdr

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano

To był m.in. jeden z powodów dla których kupiełm używane BMW a nie używane Audi. Porównajcie oba fora a się przekonacie o czym pisze!

pozdr

kupiles BMW ze wzgledu na forum ?

ja rozumiem, ze mozna wybrac kolor auta by pasowal do koloru sukienki zony ale pod forum ? ;)

zh
Opublikowano

Szacuneczek! :D

Opublikowano

Szacuneczek! :D

Hmm...ja jakiś miesiąc temu wszedłem na F Audi.Nie zauważyłem tam chamstwa itp.Może się coś zmieniło a może wchodziliśmy na inne fora :worried:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

a ja przyznam się szczerze, że przyglądam się także innemu forum bmw (czasami) i to fakt, ze tu "u nas" panuje o wiele więszy porządek i kultura, myślę że osobista każdego z forumowiczów.

Do tego cenię sobie logiczne i konstruktywne wypowiedzi Moderatorów i Admina. Tak 3mać :cool2:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano

jeden mowi: "uzywaj tego, wymien to" a drugi wrecz odwrotnie ?

czasem lepiej poczytac kilka stron medalu bo koniec koncow decyzja i tak nalezy do pytajacego

ok. ale ciagle pytania: jak skasowac inspekcje, nie grzeje mi w zimie (przed sprawdzeniem termostatu), ile pali 318 .. itd itp .. sa do znudzenia ..

swoja droga to podziwiam cierpliwosc roberta .. a mzoe on jest tu na jakims etacie ?? ;)

Opublikowano

swoja droga to podziwiam cierpliwosc roberta .. a mzoe on jest tu na jakims etacie ?? ;)

nie, cwiczy joge zen czy co tam jeszcze ;-)

w kazdym razie cierpliwosc cwiczy ;-)

zh
Opublikowano

kupiles BMW ze wzgledu na forum ?

ja rozumiem, ze mozna wybrac kolor auta by pasowal do koloru sukienki zony ale pod forum ? ;)

No taaaak. Między innymi rzecz jasna. :wink:

Zanim kupiłem auto to czytałem długo to forum (i inne też). Dowiedziałem się wiele o marce, o modelach itd. itp.

Ludzie dzięki internetowi znajdują żony, kochanki. A ja znalazłem BMW :mrgreen:

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::