Skocz do zawartości

320D 136PS Silnik przerywa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów ;)

Moja Bunia strasznie przerywa i to na wolnych obratach jak i na wysokich, przy ruszania, przyśpieszaniu a takze przy równej jezdzie na zimnym i ciepłym silniku. : :evil: :( jednym słowem totalna porazka. a przy tym przy kazdym przerwaniu Kopci na biało :evil: odrobinę lepiej się zachowuje gdy paliwa jest ponad pół zbiornika...;( czy ktos miał podobny problem?? co moze byc tego przyczyna??? Prosze was o pomoc..

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Członkowie klubu
Podstawa to diagnoza kompem.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
Tak, bez diagnozy się nie obejdzie, za dużo elementów może być. Podepnij się pod kompa i sprawdź jakie błędy się pojawiły.
Opublikowano
  • Autor
Przelewy są szczelne bo są wymienione ;)
Opublikowano
OK... wiemy na 100% ze dostaje sie powietrze do kemor spalania i stad przerywanie i bialy dym... odepnij wtyczke zasilania od pompki wstepnej i sprawdz czy znowu bedzie przerywanie. Jesli nie tzn ze pompka szrot i trzeba wymienic.
Opublikowano
  • Autor
yoshimura01 chodzi Ci o pompkę ta w zbiorniku??
Opublikowano
tak... jesli VP44 jest szczelne i sprawne to zaciagnie paliwo... jelsi nie nie odpalisz motoru. Jesli odpalisz to pompa w baku siedzi.
Opublikowano
aha kiedy ostatnio wymieniales filtr paliwa??
Opublikowano
  • Autor
odpinałem kabel od tej pompki gdy motor chodził to od razu zgasł
Opublikowano
  • Autor
Filtr paliwa był wymieniany okolo 3 miesiecy temu razem z olejem i reszta filtrów i paliwo tankuje tylko na orlenie, od czasu do czasu leje verve. A co do powietrza w układzie paliwowym. to obserwowałem wezyki przez 10 minut gdy chodziła a nie było nawet jednego pęcherzyka powietrza a i tak przerywała :evil:
Opublikowano
dociagnij max nakretki na przewodach wysokiego cisnienia [na wtryskiwaczach] i na pompie wtryskowej.
Opublikowano
  • Autor

ok ;) dzisiaj to zrobię i zobaczymy czy coś to pomoże wieczorem dam znać czy się polepszyło.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Rurki od od wtrysków były solidnie dokręcone jak odłączyłem pompkę ta w zbiorniku to po odpaleniu przerywała dalej. jak na razie dzięki za pomoc ale w przyszłym tygodniu jadę na komputer i zobaczę co jest grane

Pozdrawiam

Opublikowano
czyli zewnetrznie wszystko szczelne sie wydaje. Szczerze to mialem nadzieje na jakas pierdołe zwiazana z nieszczelnoscia ukladu zasilania, ale widze ze tu sprawa bedzie "grubsza" niestety :| Czyzby rozjechal sie poczatek kata wtrysku, albo uzkodzil elektrozawor wysokiego cisnienia, albo czujnik kata obrotu?? Teraz nie pozostaje nic innego jak diagnoza. Daj znac co wyjdzie. Pozdr
Opublikowano
Kolego steryd81 i jak tam u Ciebie z autkiem?? Dzialales cos w tej kwestii podmiany czujnika katowego?? pozdr
Opublikowano
Wiesz co bmw stoi u szmita wyjeli pompe podobno sterownik do w y j e b a n i a rzekomo nie ma uzywek bo to ostatnia przed liftem takze czekam pompe na stół maja wziasc i sprawdzic wszystko jutro koszta bede wiedział jakie ale sterownik ma byc nowy oczywiscie z tym czujnikiem mam nadzieje ze mechanicznie pompa bedzie ok nie zatarta no i ze to spalanie spadnie po naprawie bo mnie to przeraża wkoncu miał byc oszczedny
Opublikowano
Wiesz co bmw stoi u szmita wyjeli pompe podobno sterownik do w y j e b a n i a rzekomo nie ma uzywek bo to ostatnia przed liftem takze czekam pompe na stół maja wziasc i sprawdzic wszystko jutro koszta bede wiedział jakie ale sterownik ma byc nowy oczywiscie z tym czujnikiem mam nadzieje ze mechanicznie pompa bedzie ok nie zatarta no i ze to spalanie spadnie po naprawie bo mnie to przeraża wkoncu miał byc oszczedny

to ile Ci pali beemka??

Opublikowano
Na trasie 9.5 a po miescie nawet 12 a to 9.5l na trasie to przy jezdzie jak emeryt

:shock: :shock: to konkretnie kolego...

Opublikowano
No jak smok jara mam nadzieje ze po naprawie wroci do normy a ile tak normalnie powinien jarac w miescie i na trasie z umiarkowanym p i z d o w a n i e m ?
Opublikowano
No jak smok jara mam nadzieje ze po naprawie wroci do normy a ile tak normalnie powinien jarac w miescie i na trasie z umiarkowanym p i z d o w a n i e m ?

kolego u mnie w turasie na trasie 460km (tyle mam do poznania) powtarzalnie 5,3-5,4l Srednia prędkość wg kompa to 72-75km/h na całej trasie(jeżdze w nocy) jak pusta fajna droga o trzymam 130km/h-140km/h. Trasa robiona wielkoktrotnie i tak wychodzi zawsze chyba ze musze leciec w dzień to sr predkość drastycznie spada :evil:

rekord mój to na trasie 120km osiągnełem wg dystrybutora spalanie 4,6l/100km (4 bieg, 2100obr. 90km/h) bez warjacji chociaż co 20km przeciągałem po obr by zmiennej geometrii nie zamulic :cool2:

Opublikowano

rekord mój to na trasie 120km osiągnełem wg dystrybutora spalanie 4,6l/100km (4 bieg, 2100obr. 90km/h) bez warjacji chociaż co 20km przeciągałem po obr by zmiennej geometrii nie zamulic :cool2:

Przez 120 km w trasie na 4 biegu jechałeś...? jakiś problem z 5-tką w Twoim aucie?

Opublikowano
Podejrzewam ze on nie ma problemu tylko ze przy predkosci 90 km/h jest mniejsze spalanie na biegu 4
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg