Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam bylem ogladalem dzisiaj x5 . Bardzo maly przebieg 144tys 1 reka ladnie odpalil tak jak powinien , biegi chodza ladnie auto rusza samo bez gazu . Tylko zdziwilo mnie lekkie kopcenie na zimnym silniku to normalne ?? Bede jechal w poniedzialek jeszcze raz z papierami i powiecie mi na co zwrocic uwage przy nastepnych ogledzinach ? Dziekuje z gory A mmam vin jak tkos moze prosze o sprawdzenie WBAFB710X0LX35004.
  • Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, jest to mój pierwszy post na forum, a więc wypada się przywitać. Pozdrawiam wszystkich fanów oraz użytkowników marki BMW. Szukam BMW x5 po liftingu i mam prośbę o ocenę tego o to egzemplarza, a może ktoś już go oglądał:

http://allegro.pl/bmw-x5-3-0i-individual-179tys-km-zadbanyprywatnie-i5774721850.html

Proszę oceńcie to auto czy warto jechać i oglądać mam kawał drogi po niego, a może ktoś da jakieś wskazówki na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin.

Opublikowano

Auto nie jest tanie, ale za to z ciekawym silnikiem i bardzo ładna konfiguracja ;)

Myśle, ze powinieneś konkretnie porozmawiać ze sprzedającym i wówczas ew jechać.

Opublikowano
Cena taka jak powinna byc za zdrowe x5 a nie odpicowane ,,igly'' z niemiec za 70% ceny rynkowej . Silnik malo awaryjny , ladne kremowe fotele. Na minus to brzydkie felgi , boczne szyby mozna by przyciemnic i chrowowane nerki by lepiej wygladaly :P
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, jest to mój pierwszy post na forum, a więc wypada się przywitać. Pozdrawiam wszystkich fanów oraz użytkowników marki BMW. Szukam BMW x5 po liftingu i mam prośbę o ocenę tego o to egzemplarza, a może ktoś już go oglądał:

http://allegro.pl/bmw-x5-3-0i-individual-179tys-km-zadbanyprywatnie-i5774721850.html

Proszę oceńcie to auto czy warto jechać i oglądać mam kawał drogi po niego, a może ktoś da jakieś wskazówki na co zwrócić szczególną uwagę podczas oględzin.

Przeciez to individual! Piekny srodek. Jechac koniecznie! Bardzo ladna.

Opublikowano
A powiedzcie mi jeszcze jak ten silnik sprawował by się z gazem? I gdzieś czytałem, że aby zamontować zbiornik w kole trzeba przenieść akumulator. Czy każde X5 akumulator ma montowany we wnęce koła zapasowego oraz czy to jest jakiś problem, aby go przenieść w inne miejsce?
Opublikowano
Gaz do tego silnika to idealna rzecz. A akumulator zostawiasz w ori miejscu (kazda tak ma) pod ew butlą, a jak zajdzie potrzeba to najwyżej butle się odkręca na chwile :)
Opublikowano
Na zdjęciach jak zwykle ładne. Taki stan,że "kto przyjedzie oglądnąć to nim wyjedzie" Hm...ponad 1200 odsłon i nikt nie pojechał? :shock: A tak na poważnie, jechać zobaczyć! Ciekawe czy te radyjko w pełni współpracuje z kierownicą.
Opublikowano
klasyczny handlarz jak nic , tzw igla z 140 tys km w 10 letnim dieslu :D , do tego zarejestrowal , ubezpieczyl ? gdzie zarobek dla niego ?
Opublikowano
Na zdjęciach jak zwykle ładne. Taki stan,że "kto przyjedzie oglądnąć to nim wyjedzie" Hm...ponad 1200 odsłon i nikt nie pojechał? :shock: A tak na poważnie, jechać zobaczyć! Ciekawe czy te radyjko w pełni współpracuje z kierownicą.

hmmm nie wiem czy dobrze zrozumialem ale może masz blisko jestem ciekaw tak jak to na żywo wygląda !!

pozd

Opublikowano
Akurat jak od siebie mam wszędzie daleko :D Węgorzewo jest pod granicą na Mazurach. A Strzegom to przeciwny kierunek. Nikt Ci nie odpowie: kup! Sam musisz oglądnąć i "wybrać dla siebie" Nawet jeżeli komuś doradzam przy kupnie auta, po oglądnięciu mówię czy wziąłbym dla siebie, czy nie! A wybór pozostawiam nabywcy.
Opublikowano
Panowie a w jaki sposób sprawdzić skrzynie automatyczną i co sprawdzić podczas oględzin X5? Niedługo jadę oglądać i nigdy nawet nie jeździłem takim autem.
Opublikowano

kolego najprościej znajdź nabliższy serwis BMW lub warsztat polecany na forum i podjedz. Sprawdzą i będziesz wiedział. A jak nie stać Cie wydać pare stówek na sprawdzenie to nie stać Cię na X5. Serio - to nie kpina. Odpuść i poszukaj czegoś innego.

Nie ma sensu wydawać paru tysięcy w ciemno by zaoszczędzić kilka złoty by potem tyle samo wsadzić w naprawy.

PS same tarcze i klocki na przód to wydatek ok. 2tyś. - oryginały - bo jak mówi mój mechanik zamienniki mogą wycieczki na wakacje nie wytrzymać.

Buczu
Opublikowano
To nie chodzi o to że mi szkoda kilka stówek, tylko o to że nie mam innej możliwości jak tylko jechać w niedzielę. Chciałbym tylko poradę jak sprawdzić skrzynie automatyczną i napęd 4x4, myślę że z resztą to sobie poradzę.
Opublikowano

Ze skrzynią to zależy co oglądasz. Ale w 4x4 to powinna być ZF więc jak nie był robiony to będziesz miec do zrobienia sterownik hydrauliczny od 1000 do 1500zł w zalezności gdzie bedziesz robić. Problem polega na tym ze raz jest wszystko super a raz jest takie szarpnięcie jak przy ostrej redukcji podczas wyprzedzania. Ale to przy mocniejszym depnięciu. Przy delikatnej jeździe nie ma prawa nic szarpać czy być problemu z przerzuceniem biegu. I wsteczny gładziutko bez zadnych oznak powinien sie załączac. I żadne tam wymiany oleju czy takie tam ze nie było dawno i dlatego ma problem. Generalnie jak ma ZF to 5 powinna sie sama załączyć przy 60km/h przy spokojnej przejażdze. Chyba ze po diesla jedziesz to nie wiem bo nie jeździłem. Tam poza tym generalnie sa skrzynie GM i mają problem z jakąś zębatką czy coś takiego i trzeba wyjmować skrzynie a to już koszta jakies 4 tysie. Generalnie prawda jest tak ze po 200tys w każdej X5 trzeba coś ze skrzyną zrobić.

Co do dyfrów to ciężka sprawa - jedyne co mogę powiedzieć trzeba zerkąć czy nie są mokre. Jedni mówią ze mogą sie pocić inni ze maja byc suche ja wychodze z założenia ze zależy od modelu. Ale jeżeli kupujesz od właściciela nie od handlarza to niech powie czy coś robił czy nie i tyle.

A daleko masz do obejrzenia?

Buczu
Opublikowano

Jak chodzi o wyposażenie to ja skupiłbym się na tym żeby miała:

- automat - początkowo byłem do niego sceptyczny, ale x5 z manualem byłaby porażką, zresztą większość ludzi jest podobnego zdania więc manual ponadto ciężko potem sprzedać

- fotele z pamięcią - fajna sprawa, ręczne wręcz nie pasują

- klimatronik - pokrętła w x5 to jakiś koszmar, a zdarzają się, podobnie jak, o zgrozo szmaciane fotele

- xenony - sprawa wiadoma

- navi - BMW nadal aktualizuje mapy więc jest całkiem w porządku, no i lepiej wygląda niż zwykłe radio

Cała reszta wyposażenia to tylko miłe dodatki, zamiast na nich skupiłbym się na stanie i przeszłości wypadkowej :)

Opublikowano

Niestety auto po które miałem jechać sprzedane. Tak to teraz jest, że człowiek się umawia na niedziele, a auto zostaje sprzedane w sobotę. Może ktoś z Was zna jakieś X5 warte uwagi. Szukam auta tak gdzieś w okolicy 50000 bez znaczenia czy to będzie diesel czy benzyna. Zalazłem coś takiego: http://www.mobile.de/pl/Samochod/BMW-X5-3.0-d-SPORTPAKET-DPF-Im-Top-Zustand/vhc:car,cnt:de,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,ms1:3500%3B49%3B,frn:01-2004,prn:10000,prx:13001/pg:vipcar/216845622.html#

Trochę dużo kosztuje, ale ładnie wygląda. Czy ktoś Was orientuje się może czy w sobotę w Niemczech kupię tablicę, aby wrócić do domu na kołach.