Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Fajnie wyposażona, zmęczenia w środku nie widać za bardzo. Dwóch kolegów brało z tego komisu i nie narzekają. Jechać, sprawdzać, opowiadać!
Opublikowano

Oglądałem...

Lewa strona i klapy lakierowane. Drzwi i klapy z rudą od wewnatrz.

Wnetrze całkiem ładne zaś śmierdzi stojącym autem. Tarcze pordzewiałe i na dość suchym silniku rowniez widac nalot na aluminium takze stoi ona od dawna...

Ogólnie nie wata wiecej niz max 30k.

Opublikowano
Moze cos tam wiecej jest niz tylko malowanie ? cena nie jest wysoka ,samochod poszukiwany na rynku wiec troche to dziwne ze siedzi w miejscu.To ze lakierowane drzwi to nic zlego bo samochod ma 10 lat wiec cudow nie ma.Natomiast ruda na drzwiach to nie jest czesty widok w zadbanych e53. Na tylniej klapie ruda to znany temat . Sam niedawno myslem nad zamiana prelift na polifta ale uznalem ze gra nie warta swieczki jak sie ma zadbany samochod i kupowanie kota w worku moze sie skonczyc dodatkowymi kosztami- niestety w polsce najczesciej mamy ,,okazje'' od handlarzy ;) Jak juz bede wymienial to raczej na e70.
Opublikowano

Jezeli byłoby lakierowane i tylko tyle to nie byłoby problemu, ale jezeli wychodzi wszędzie w tych miejscach rdza to juz nie jest fajnie...

Obejrzałem rowniez kilka benzyn z radomia i jedyny IS wzbudził nasze zainteresowanie :idea:

Opublikowano

Czyli dobrego miałem nosa odnośnie tej z allegro...

Odnośnie rdzy na drzwiach to ja oglądałem kilka x5 i praktycznie każda, niezależnie od rocznika miała zardzewiałe prawe tylne drzwi. Rdza pojawia się od wewnątrz, a potem wyłazi, nie wiem czy były tam wadliwe uszczelki czy co... Oczywiście mówię o autach bez przejść blacharsko-lakierniczych.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
2004, nie mam zadnej rdzy, nigdzie, malo tego, nie widzialem w uk zardzewialej x5...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Swoja ogladam codziennie, jest jak nowa. Inne tez ogladalem. Nie jest mi znana przypadlosc rdzy w x5. Nie bite nie rdzewieja.
Opublikowano
Nie bite nie rdzewieja.

Albo powtarzasz slogan albo mieszkasz w miejscu gdzie na drogach nie ma soli, deszczu i wszyscy trzymają auta w garażach. Nie twierdzę że x5 mają jakiś wyjątkowy problem z rdzą, ale na pewno nie jest tak, że każda na której pojawia się gdzieś ognisko rdzy jest walona.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W garazach nie trzymaja bo garaze tutaj to miejsca na trzymanie "wszystkiego" :) Soli nie ma, to fakt. Deszcz jest, nawet za duzo :) Pisze co widze. To wszystko.
Opublikowano
Serwisuje czesto te auta, sam rowniez posiadam i po paru latach obserwacji stwierdzam, ze na palcach ręki mogę wyliczyć e53 które były totalnie pozbawione rdzy... :? Fakt jest taki, ze większość ładnych bez rdzy jest z Włoch.
Opublikowano
Takie są niestety fakty, a z kolei we włoskim klimacie praktycznie żadne auta nie rdzewieją. BMW raczej nigdy nie grzeszyło jakością blachy, chociaż w x5 jest i tak stosunkowo dobrze bo sytuację ratują nakładki plastikowe zabezpieczając newralgiczne miejsca. Ostatnio zdejmowałem w swojej długą osłonę podłogi pod przewodami hamulcowymi i pod spodem było czyściutko. Ciekawi mnie jak wygląda sytuacja pod nakładkami na rantach błotników - miał ktoś z Was okazję zdejmować je u siebie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja pracuje tylko nad "liftami", tam rdzy nie ma. Zdejowalem u siebie plastiki, wszystko fabryka :lol:
Opublikowano

Dziś kolejne poliftowe e53 obejrzane. -pordzewiałe! :mad2:

Myśle, ze duzy wpływ na marne zabezpieczanie karoserii ma produkcja amerykańska.

Opublikowano
Akcyza zalpacona ? jak tak to bardzo tanio sprzedaje , licznik pewnie skrecony , Silnik 3.0 praktycznie bezawaryjny choc osiagami nie powala w x5. Jak bardzo duzo jezdzisz to 3.0 i gaz to mysle ze dobre polaczenie. Za 25000 zl nie kupisz x5 w dobrym stanie nawet przed liftem. za 30000zl juz cos mozna startowac. Dodatkowo pewnie automat za jakis czas do remontu i kolejne 4 000 zl ubywa z kieszeni . :mrgreen:
Opublikowano

Niewiele po tych fotkach można powiedzieć, trochę podciągnięte :]

Zaciekawiła mnie "Otwierana szyba w pokrywie bagażnika" - co to ma być? oO

Ma też chyba zastosowany jakiś ciekawy patent na progi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://allegro.pl/bmw-x5-3-0i-gaz-landirenzo-231km-klimatronic-i5758714477.html

Jakie sa ew opłaty rejestracji tego pojazdu?

Pozdrawiam serdecznie!

Akcyza to 18,6%. Jakies 5 tys zl przy tym X5.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...