Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie wiem czy zauważyłeś ale przednie czarne nakładki na nadkola nie dochodzą do dołu zderzaka. Trochę kijowo to wygląda. Jak dla mnie. :)
Wiek nie gra roli ,ważny jest stan.
  • Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bodenseestrasse ,dawne zagłębie komisów auto. Teraz zostały resztki. Uważaj tam bo 99% to turasy. Za każdym razem kiedy szukałem auta to zaglądałem tam ale zawsze lipa była.
Opublikowano
Renaldo Andwerpen 99% Belg lub Holender, autko fajne, przepraszam bo to tylko moje zdanie ale w czarnym nie robi takiego wrazenie jak w jasniejszych kolorach...:(
Opublikowano

Z tym jasniejszym chodzilo mi o kolor nadwozia;)czarny mi akurat nie pasuje do e53 ale to tylko moja opinia-rzecz gustu

Miasto w Belgii to Antwerpen;)

Nazwisko Andwerpen-popularnie w Belgi w obszarach granicznych z Holandia, i w Holandi w obszarze przygranicznym z Belgia;)

Antwerpia zreszta tez przy granicy;)

Opublikowano
Byłeś oglądałeś?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ma bardzo dobrze zachowaną skórę na fotelu kierowcy. Czyżby wymieniony fotel?

Bierz i szukaj benzyny. :) Gwarantuję radość przy 2tyś. obrotów. :) fajnie buczy.

Opublikowano
Znajomy ma bardzo ładnego poliftowego ISa za niewiele ponad 50k jezeli byś chciał ;)
Opublikowano

Dzięki bardzo ale IS-a się trochę boję, może nie ze względu na samo spalanie ale koszty utrzymania (silnik mimo super osiągów i dźwięku nie cieszy się dobrą opinią a pewnie i zawieszenie na pneumatyce więc znowu koszty ).

Ogólnie poszukuje auta z udokumentowaną historią i w dobrym stanie bo chciałbym nim ładnych kilka lat pojeździć.

Miesięcznie nie robię niby dużo kilometrów ok 600 po mieście i trasa 170 km w jedną stronę czyli łącznie ok 1000 km

Naczytałem się że niby na krótkie trasy diesel nie najlepszy ale po trzech autach z gazem (ostatnie IV generacji) mam już serdecznie dość tego paliwa - wiecznie coś nie tak, mimo iż instalacja była zakładana w renomowanych zakładach.

Jak pisałem wyżej miesięcznie robię jedną dużą trasę więc nie powinno być kłopotów z wypaleniem DPFa.

Ostatecznie mogę rozważyć jeszcze 4,4 ale to już naprawdę ostateczność a stan techniczny musiałby mnie powalić na kolana.

BMW dlatego, bo uważam że w tym przedziale cenowym to najlepsza propozycja. Przeglądałem CRV, Outlandera, Sportige i ix35 ale to wszystko nie to czego oczekiwałbym od samochodu. Dlaczego X5 - zależy mi na bezpieczeństwie. Może nie powinienem tego pisać tak otwarcie ale ludzie jeżdżą jak debile. Dwa razy tylko szybkiej reakcji wyszedłem z z opresji na drodze cało i jeszcze chodzę po tej planecie a teraz mam małe dziecko i powiedziałem sobie że chce duże, bezpieczne i szybkie auto.

Pozdrawiam.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Przecież one były produkowane do 2013r. błąd w ogłoszeniu.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Do 06.2014 :)
Opublikowano
Do 06.2014 :)

O proszę :)

Opublikowano
To wszystko zależy pewnie jaki stan techniczny auta, silnika, zawieszenia. Ja swoją kupiłem w zeszłym roku za 34k z 2003 też przed liftem, wersja uboższa i też manual. A ponieważ w swoich samochodach lubię mieć wszystko na tip top to już w sumie z 8k dołożyłem.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Chciałbym się podzielić wrażeniami/spostrzeżeniami/różnicami pomiędzy E53 a E70.

To są moje wrażenia i odczucia. Nie wiem czy to kwestia przyzwyczajenia ale stara od razu przy kupnie- miłość i dobre samopoczucie, tu trochę mieszane odczucia, jakby rozczarowanie/zawód...?

A mianowicie,

na plus e53:

- mimo wszystko jakość materiałów i wykonania,

- blachy grubsze, masywniejsze? Prawie taka różnica jak kiedyś między ,,Niemcem a Japończykiem",

- lepsze prowadzenie (w starym wersja SPORT, w nowym Adaptive Drive),

- fajniejszy pomruk silnika, w nowej jakby dźwięk "kartonowy",

- w starszej przy EKO jeździe mniejsze zużycie paliwa,

- lepsze otwieranie/zamykanie dolnej klapy bagażnika,

- subiektywnie lepsze przyspieszenie ale może to Adaptive D robi swoje,

- większy zbiornik paliwa,

- i jakby ogólnie stara bardziej zwarta była!

Na plus E70:

- konsola środkowa mniej trąca myszką,

- trochę bajerów typu światła skrętne, doświetlanie, fotele komfort,....Adaptive Drive?

- tył jest mniej kanciasty,

- większy bagażnik,

- skrzynia biegów łagodniejsza.

Remis:

- co do przodu, każde robi dobre wrażenie, jednak ze wskazaniem na.... E53 :D

Jak coś jeszcze znajdę to dopiszę, pozdrawiam!

Opublikowano

artpol75

to jest tak (dla mnie)

e53 to ostatnie prawdziwe bmw jeśli chodzi o suv,reszta czyli e70 i tak dalej to już robota księgowych,co widać i czuć.

żeby nikt się nie obrazil to każdy ocenia po swojemu.

pozdro

:wink: