Skocz do zawartości

Kupno Bmw X5 E53 - Prośba o rady, opinie, porównania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
oki , no swiatła trochę do du.. ale napsiz cos więcej co znaczy ze reszta serai , na co patrzeć przy zakupie ??

To znaczy, że tylko kierownica jest ze sport pakietu. Na co patrzeć uwagę ? e53 to nie samolot. Patrzy się tak jak na każde inne auto z dieslem. Dodatkowo sprawdź czy działa xdrive. Jedź z miernikiem grubości lakieru i sprawdź na podnośniku wycieki spod auta. Dostęp jest kiepski więc robocizna uszczelnień do tanich nie należy.

• Odpowiedzi 2,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, oto ogłoszenie: http://olx.pl/oferta/bmw-x5-4-4-2000r-CID5-ID6SSsl.html#631832fbc7

Na oględziny mam około 70km, nie jest to dużo, ale czy przebieg 370 tys km nie jest aż ponadto dużym przebiegiem jak na silnik benzynowy. Cena bardzo atrakcyjna i zarazem podejrzana. generalnie jaka jest żywotność silnika 4,4? Cz w tym silniku jest skrzynia ZF czy GM?

Proszę o każde sugestie.

Przy tym przebiegu w tym silniku na 100% do wymiany masz oba Vanosy i kompletny rozrząd. To absolutne minimum. Żeby zrobić to porządnie to jest ok. 10 tys zł. Stąd taka cena.

No a z przebiegiem wiąże sie zuzycie zawieszenia i wszystkiego, same hamulce do X5 to droga zabawa... takze silnik to bedzie dopiero pierwszy wydatek.

Przy tym silniku automat tez mocno dostaje w kość i też moze byc juz na ukończeniu...

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
Vanosy mozna regenerowac i koszt to okolo 600 czy 700 zl . Kolega mial taki problem przy przebiegu chyba 260k i po regeneracji jezdzil przez kolejne 2,5 roku bez zadnych problemow , potem sprzedal samochod - robil to chyba gdzies pod warszawa u ludzi ktorzy tym sie zajmuja. W polskim aso chca za wymiane vanosow kilka tysiecy zlotych wiec nie wiem czy to ma jakikolwiek sens zeby im za to nabijac tyle kasy :mad2: Przy takim przebiegu ponad 350 k km to skrzynia byla juz na 100% robiona ;)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie. Mam pytanie dotyczace w zasadzie tez kupna X5 ale czy moglby ktos mi powiedziec kto posiada taki samochod czy to jest prawda ze zawieszenie do X5 jest bardzo drogie? I ze w zime w miescie pali 17l ropy?? Obecnie posiadam e46 2.0D
Opublikowano

Kto ci takich glupot na opowiadal lub gdzie to przeczytales.

Zawieszenie jest drogie ale z gornej polki,ale duzo jest dobrej jakosci zamiennikow.

A spalanie jest uzaleznione od twojej jazdy i nogi.

Opublikowano
Zawieszenie nie jest drogie dla przecietnie zarabiajacego polaka . Ceny sa podobne do starych bmw serii 5. Nie sluchaj tych mitow na temat astronomicznych kosztow zwiazanych z eksploatacja e53. Ceny moga byc wysokie tylko w wersji 4.8is bo tam mamy pneumatyke z przodu ktora jest naprawde droga ,ale ta wersja silnikowa w polsce jest bardzo rzadko spotykana. Tak jak wyzej, jest masa dobrej jakosci zamienikow na rynku.
Opublikowano
Panowie. Mam pytanie dotyczace w zasadzie tez kupna X5 ale czy moglby ktos mi powiedziec kto posiada taki samochod czy to jest prawda ze zawieszenie do X5 jest bardzo drogie? I ze w zime w miescie pali 17l ropy?? Obecnie posiadam e46 2.0D

17l ropy to chyba jak ktoś zamontował sobie pług do odśnieżania :) Wszystko zależy od stylu jazdy, odcinków jakie pokonujesz, czy silnik zdąży się rozgrzać czy też użytkowania webasto itp. Mimo wszystko 3.0d jest dość oszczędny, u mnie max 12-13l w zimę w cyklu miejskim.

Opublikowano

W zimie jeszcze nie jeździłem, ale u mnie po mieście nie dochodzi do 11L.

A przy okazji, czy te wskazania komputera nie są przypadkiem zaniżone ??

Opublikowano
Akcyza zaplacona ? Jezeli tak to.. w niemczech takie samochody z tego rocznika zaczynaja sie od w przeliczeniu 45000 zl a on pewnie jeszcze oplacil akcyze i do tego jest na 99% handlarzem . Gdzie tutaj mamy miejsce na profity dla niego ? auto moglo byc walone i tylko w taki sposob jest szansa zeby na nim zarobic :8)
Opublikowano (edytowane)
Witam co możecie powiedzieć o tym aucie ? Edytowane przez gora80
Opublikowano
W polsce srednia cena to 50000zl za 2006 rocznik a ty chcesz go miec za 40000zl w de gdzie samochody sa drozsze ? ;)

cena się nie przejmuj napisz mi co w środku, czy ma dobre wyposażenie i tyle ! tzra doliczyć sprowadzeie i akcyze rej

Opublikowano
jak wyposażenie i środek !! wdzisz ze jest niemiec i książka servisowa , nie jestem handlarzem dla siebie biore ale nie mam pojęcia o wyspaise, co może być jeszcze to dobre wyposażenie ??????/
Opublikowano
Jestes handlarzem ? :8)

za 40000 zl to sprzedaja takie samochody w de :

http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/x5/vhc:car,pgn:5,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:x5,frn:2006-01,frx:2006-12/pg:vipcar/199798083.html

akcyza nie ma tu nic do rzeczy , pisze o wartosci auta samej w sobie. wez na angielski po prawej i powino ci dac tlumaczenie ?

Bardzo ciekawy egzemplarz i bogato wyposarzony.

Godny uwagi i latwy w naprawie choc drogo by bylo ale dla kogos co sie troche zna sam by to zrobil a o czesci nawet w tym samym kolorze choc drogo by bylo ale dostac mozna caly komplet--koszt szacuje nap[rawy na jakies10k ze wszystkim.

Ale cena mowi samo za siebie za ile sa dobre i godne uwagi X5 za zachodnia granica.

A u nas wystawiaja Igly od 1 wlasciciela nie bite w tym roczniku za 37-42,,,,,i co to sa sami sie zastanuwcie---ULEPY-SZROTY.

Opublikowano

http://www.mobile.de/pl/marka/bmw/model/x5/vhc:car,pgn:5,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:x5,frn:2006-01,frx:2006-12/pg:vipcar/199798083.html

akcyza nie ma tu nic do rzeczy , pisze o wartosci auta samej w sobie. wez na angielski po prawej i powino ci dac tlumaczenie ?

Godny uwagi i latwy w naprawie choc drogo by bylo ale dla kogos co sie troche zna sam by to zrobil a o czesci nawet w tym samym kolorze choc drogo by bylo ale dostac mozna caly komplet--koszt szacuje nap[rawy na jakies10k ze wszystkim.

Ale cena mowi samo za siebie za ile sa dobre i godne uwagi X5 za zachodnia granica.

A u nas wystawiaja Igly od 1 wlasciciela nie bite w tym roczniku za 37-42,,,,,i co to sa sami sie zastanuwcie---ULEPY-SZROTY.

spoko kolego ocen ten

http://home.mobile.de/AUTOHAUSFROEHLICH#des_200725152

napisz mi co i jak z wyposażeniem bo zielony jestem

Opublikowano

Egzemplarz nawet ladny ciekawy ale kolor i skory wogole nie pasujace do tego auta.

Takie kolory wyposarzenia to biora niemcy po 60 roku zycia i to jest dziadkowe wyposarzenie,kazdy handlaz ci to powie.

spoko kolego ocen ten

http://home.mobile.de/AUTOHAUSFROEHLICH#des_200725152

napisz mi co i jak z wyposażeniem bo zielony jestem

Opublikowano

Egzemplarz nawet ladny ciekawy ale kolor i skory wogole nie pasujace do tego auta.

Takie kolory wyposarzenia to biora niemcy po 60 roku zycia i to jest dziadkowe wyposarzenie,kazdy handlaz ci to powie..

Opublikowano
Dokladnie , przegladalem oferty na modile de i 90% ofert od osob prywatnych to 60000zl i wiecej za rocznik 06. Od stycznia bedzie mozna rejestrowac angliki. w angli taki sam samochod w benzynie kupie za 30000-35000 zl do tego lusterka peryskopowe i gra gitara ;) dodoatkowo w uk mamy pelna historie auta w systemie a w niemczech roznie z tym bywa ostatnio ;)