Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja to mam pecha do wszelkiego rodzaju przecieków , wycieków itp. :evil: dzisiaj np. wymieniam żarówkę stopu zdejmuję ten plastik po boku (tam gdzie apteczka) , a tam woda :shock: i do tego jakas dziwna woń od której zrobiło mi się gorzko w ustach :?: zwoje kabli wychodzących od lampy i inne są mokre tylko w najniższym punkcie reszta sucha, aha no i woda zbiera sie tylko podczas jazdy (zrobiłem doświadczenie :lol: ); czy ktoś miał podobny problem, gdzie mam szukać tej dziury? :evil:
Opublikowano
z lampą na pewno jest wszystko ok- suchusieńka, zresztą na nią przychodzi taki filc , który rownież jest suchy :mad2:
Opublikowano
A masz może szyberdach było kilka razy forum o wodzie w bagażniku i była to wina nie drożnych wężyków odprowadzających wodę z szyberdachu.
Opublikowano
Hmmm.... może masz popękane wywietrzniki które są widoczne po zdjęciu bocznych osłon w bagażniku, może nie ma na nich gumy która blokuje dopływ powietrza z zewnątrz......jeżeli masz np. pęknięte nadkole to woda tamtędy może się dostawać. Z zewnątrz te wywietrzniki są widdoczne dopiero po zdjęciu zderzaka.
Opublikowano
Z zewnątrz te wywietrzniki są widdoczne dopiero po zdjęciu zderzaka.
Jeśli myślimy o tych samych wywietrznikach to można się do nich dostać po odchyleniu bocznych wykładzin w bagażniku.
http://i3.tinypic.com/w1v0w6.jpg
Opublikowano
Mam to samo.........Też długo kombinowałem aż znalazłem. Jak wyciągniesz boczne plastikowe pojemniki w bagażniku możesz dostać się do wywietrzników. Najczęsciej w tym miejscu przedostaje się woda........
Opublikowano
słuchajcie znalazłem!!!! coś zupełnie nieoczekiwanego- więc to jest spryskiwacz, który wycieka z wężyka idącego razem z wiązką kabli; wyciek jest dokładnie na takiej przejścióweczce na wysokości lampy i teraz zastanawiam się gdzie nabyć taką przejściówke i czy w ogóle ona tam powinna być czy może ktoś już wcześniej tam coś kombinował :?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej!

Woda w bagazniku jest czesto przyczyną nieszczelnej uszczelki naokoło bagaznika - ja tak miałem (wymieniłem i jest sucho) :)

Opublikowano
Hej!

Woda w bagazniku jest czesto przyczyną nieszczelnej uszczelki naokoło bagaznika - ja tak miałem (wymieniłem i jest sucho) :)

Moge tylko potwierdzic.

Niby na oko uszczelka bagaznika ok ,a jak sie zalozy drugo to nie przecieka.

pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam!

tez mam ten problem z woda w bagazniku.pop prawej stronie gdzei w 6garowych jest akku ja mam taka plastikowa skrzyneczke i pod nia sie zbiera malutka ilosc wody.z tego co zauwazylem to leci od strony nadkola.

pogoda nie odpowiednia na rozbieranie polowy auta :)

skad to moze leciec?

pozdrasssyyy