Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Wiem że ciężko określić jak powinno chodzić wspomaganie pisząc. Otóż jeżdze swoją e39 już 3 latka i nigdy nie zwracałem uwagi z jaką siłą chodzi moje wspomaganie, ale niedawno kumpel się przejechał i powiedział że coś mam nie tak z tym wspomaganiem, że ciężko chodzi szczególnie kręcąc na postoju.

Olej wymieniony, pompa nie buczy, może tak ma być że w e39 to wspomaganie trochę ciężej chodzi niż w innych autach.

MatrixXXL

523i 99r.

Opublikowano
servotronic w e39 był w standardzie ? Być może właśnie o to się rozchodzi... u mnie (z servo) na parkingu można sobie prawie, że jednym palcem kręcić (w każdym razie prawie nie czuć oporu) a im szybciej tym "ciężej"
Opublikowano
servotronic w e39 był w standardzie

niestety ale servotronic nie był montowany w standardzie, jeśli Się nie mylę to dopiero w poliftowych wersjach

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

servotronic byl i jest zawsze opcją w bmw.

e39 bez servotronica rzeczywiscie cieżej się kreci .. mam porównanie z dwoma e39 jedno ma drugie nie.

bez servo na 225 oponach jest powiedzmy ze normanie... ale przy szerszej oponie jest cieżko kręcić sprawdzone na 235.

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004