Skocz do zawartości

Silnik 'wyje' 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego, no to nie myl pojęć i nie mieszaj ludziom w głowie. ;) Pisałeś o wymianie czynnika a nie uzupełnieniu, a to ze względu na to, że do E60 wchodzi pewnie z 750g, ma dość istotne znacznie pod kątem ceny.

Kolego. O napełnianiu to można mówić jak Ci klima padnie i wypuści z siebie cały czynnik. A tu nie masz uzupełniania, tylko pełny serwis. Odessanie, sprawdzenie szczelności, oczyszczenie czynnika i napełnienie z ewentualnym uzupełnieniem.

http://www.serwis-klimatyzacji.net/napelnianie-klimatyzacji-cz-iii/

I za to zapłaciłem ostatnio 49zł. Jeśli ma Kolega jeszcze jakieś pytania, to służę. Tylko nie mieszajmy ludziom w głowie, ok? ;)

• Odpowiedzi 54
  • Wyświetleń 8,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

I jeszcze dla tych, którzy nie wymieniają, bo działa:

http://www.serwis-klimatyzacji.net/napelnianie-klimatyzacji-czv/

Polecam jednak się tym czasem zająć. Auto za 40-90tys zł a 0,1tys szkoda na to, żeby sprawnie działało?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolego, no to nie myl pojęć i nie mieszaj ludziom w głowie. ;) Pisałeś o wymianie czynnika a nie uzupełnieniu, a to ze względu na to, że do E60 wchodzi pewnie z 750g, ma dość istotne znacznie pod kątem ceny.

Kolego. O napełnianiu to można mówić jak Ci klima padnie i wypuści z siebie cały czynnik. A tu nie masz uzupełniania, tylko pełny serwis. Odessanie, sprawdzenie szczelności, oczyszczenie czynnika i napełnienie z ewentualnym uzupełnieniem.

Nie ma to jak się zacietrzewić i nie potrafić przyznać do błędu. Oto Twoje słowa:

A tak szczerze, to naprawdę kosztuje to kilka złotych a WYMIENISZ sobie czynnik, odświeżysz klimę i sprawdzisz nieszczelności. Ja we Wrocławiu robię to za 50zł.

Ale brnij dalej. ;) Ja już nie widzę sensu dalszej dyskusji z Tobą skoro sam nie wiesz co napisałeś.

Opublikowano
Łapiesz za słówka a nie za fakty. Tak - to jest wymiana. Wymiana polega na odessaniu, oczyszczeniu i powrocie. Dobicie, uzupełnienie itp to coś innego. Mówimy o standardowej sytuacji, gdzie nie doprowadziłeś klimy do agonii, tylko jak normalny człowiek, serwisujesz i dbasz o klimę. Nigdy nie miałem żadnej niesprawnej w swoich już kilkunastu autach. Dbam, serwisuję, jeżdżę, nie mam z tym problemów.
  • 11 lat później...
Opublikowano

Dalej szukam problemu wycia klimatyzacji jak wyżej, ktoś sie uporał z tym? Sprężarka wymieniona na nową, czuć wyrazne obciążenie silnika po włączeniu klimy i wycie rosnące wraz z obrotami, co jeszcze mogę sprawdzić/wymienić aby przestało wyc? No i martwi mnie to odczuwalne obciążenie, nawet na postoju czuć ze silnik dostaje obciążenie. 

Edytowane przez v2417