Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam instalację LPG BRC sekwencja i padł mi układ paliwowy przełącznik posiadam jak na zdjęciu raz mi się udało po przekręceniu zapłonu przytrzymaniu ok 5sekund przejść w tryb awaryjny zaświeciła się zielona lampka zacząłem kręcić rozrusznikiem ale aku był bardzo słaby i w gruncie rzeczy nie odpaliłem po naładowaniu akumulatora nie dało rady żeby ta dioda zielona po przytrzymaniu przycisku się zaświeciła czyli nie przechodzi w tryb awaryjny co mogło się uszkodzić ? bo nawet nie mam jak do mechanika podjechaćhttp://plprom-image.s3.amazonaws.com/11088_w640_h640_micro_brc.jpg
Opublikowano
powiem szczerze ze nie jest tak prosto włączyć awaryjne odpalanie w sekwencji BRC,gdyż nie ma ona takiej możliwości.Jedyna opcja to podgrzanie czujnika temperatury gazu i kręcenie rozrusznikiem do skutku..
Opublikowano
Nic sie nie uszkodziło . Na kompie ustawia się ilość awaryjnych odpaleń jeżeli wykorzystasz ustawioną ilość to znowu na kompa i trzeba zresetować (5-maxymalnie). Jak się nie da w sekwencji ? mam taką sama instalke i się da.
Opublikowano
dać to się da na 100% bo uruchomiłem tak ale teraz nie moge. a bez komputera nie da się zresetować ? jakimiś innymi metodami ?
Opublikowano
zadzwoń do autoryzowanego serwisu BRC i zapytaj wprost jak odpalić bo masz taką potrzebe.Tylko wspomnij że masz sekwencje.Moim zdaniem sekwencji nie można awaryjnie odpalic.Jakbyś chciał numer zakładu który montuje i serwisuje tylko BRC to podaj swoje Wojewodztwo
Opublikowano
numery mam w książce serwisowej ale oni nie chcą przekazać takich informacji a da się awaryjnie bo mam w instrukcji opisane za pierwszym razem jak już pisałem udało się uruchomić w tryb awaryjny następny już nie
Opublikowano
Adam12345 nie twierdze ze nie.Mam sekwencje 4 generacji BRC w Leganzie i wiem że u mnie na 100% nie da rady bo nawet w serwisie mi to gość mówił i poradził co w takim przypadku robić.W instrukcji też nie ma nic na temat awaryjnego odpalania sekwencji.Najlepiej jak kolega przedzwoni do przedstawiciela BRC i zapyta o to wprost
Opublikowano
W instrukcji nic na ten temat nie ma , też nie wiedziałem dopiero znajomy z Tarnowa o tym mi powiedział . Nie które sterowniki na to nie pozwalają ale jeżeli ktoś ma okrągły przełącznik to 90% da się
Opublikowano
w instrukcji przy fly sequente nie masz takiego punktu jak awaryjne odpalanie na gazie.W gaźniku i wtrysku do dolotu jest.Ale ta ja mowie niech kolega zadzwoni.Koszt 2 złote a będzie wiedział
Opublikowano
ja też mam instalację BRC tylko,że sterownik STAG i u mnie odpalanie awaryjne odbywa się w sposób taki,że najpierw trzeba wcisnąć przycisk na centralce,a dopiero póżniej włączyć zapłon oczywiście cały czas trzymając przycisk.proponuję sprawdzić
PRZEDNI NAPĘD JEST DLA DZIEWCZYNEK