Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich czy mozna zmienic przednie klosze tzn ten frontowy plastik czy trzeba zmieniac cale lampy mam e46 2002r lampy sa zajechane i szpeca troche nawet po dobrym czyszczeniu papierem wodnym i polerce szalu nadal nie ma.
Marcin
Opublikowano
można zmienić same klosze. w ASO są strasznie drogie, chyba koło 200zł/szt, ale na allegro da się trafić albo z rozbiórki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli dobrze pamiętam, to w ASO 280 pln/szt.

Na allegro nówki AL za stówę mniej. I to jest koszt, który używki czyni nieopłacalnymi raczej.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szkło jest to samo.
Opublikowano
Jeśli dobrze pamiętam, to w ASO 280 pln/szt.

Na allegro nówki AL za stówę mniej. I to jest koszt, który używki czyni nieopłacalnymi raczej.

Zadzwonilem dzis do ASO cena jednego klosza 407 zl lekka przesada!!!

Marcin
Opublikowano
Wlasnie jaka jest roznica miedzy kloszami ZKW a AL bo ponoc jest w konstrukcji niestety w ASO jak to w ASO nie umieli wytlumaczyc do konca o co chodzi?
Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To widocznie mam stare ceny. Ja oryginalne zmieniam zawsze - jeśli trzeba - na AL i nie widzę ŻADNEJ różnicy w konstrukcji.
Opublikowano
Ja raczej tez wymieniam na orginaly zamowie sobie je w Angli wychodza AL po 74 funty za sztuke czyli jakies 320 zl ZKW wychodza drogo po 97f czyli tak samo jak ASO w kraju ale jak sie kocha swoje auto to sie zrobi wszystko.
Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeśli potrzebujesz jeszcze dodatkowej motywacji, to tak wyglądało to w moim obecnym aucie:

http://img15.imageshack.us/img15/3307/p1010649m.jpg

Opublikowano
Super ty bys widzial moje tragedia twoje wczesniejsze to nowki przy moich,zamowie te AL bo ty masz wlasnie AL tak?
Marcin
Opublikowano
Miales juz jakies problemy z turbina,zaczyna mi gwizdac coraz bardziej nie kopci,moc jest ale glosno gwizdze,mam nalatane 230km przebieg pewny,moze to tylko przewod a moze wydatek wiekszy juz sie ustawilem na przeglad zobaczymy.
Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miales juz jakies problemy z turbina,zaczyna mi gwizdac coraz bardziej nie kopci,moc jest ale glosno gwizdze,mam nalatane 230km przebieg pewny,moze to tylko przewod a moze wydatek wiekszy juz sie ustawilem na przeglad zobaczymy.

A kiedy wymieniałeś odme? Jak masz ja bardzo zapchana , zasyfiona wydaje własnie taki gwizd przypominający słonia.

Co do lamp ALL czy ZKW to wydaje mi sie ze róznica jest w odbłysnikach a nie w samych kloszach

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Wiesz co ostatnio wyczyscilem egr,zmienilem olej w dyfrze bo buczalo troche i bylo go faktycznie mniej jak litr potem buczenie ustalo,teraz na nastepna wizyte chce wyczyscic odme i zmienic poduszki. Sadzisz ze takie gwizd moze robic odma,postaram sie wrzucic filmik z gwizdu jaki jest u mnie ok.Jeden mechanior stwierdzil ze turbo powoli sie konczy ja wole sprawdzic dobrze zdiagnozowac,potem sie bede martwil.
Marcin
Opublikowano
gwizd może powodować bardzo mała nieszczelność dolotu lub wydechu, np. wywalona uszczelka pod kolektorem dolotowym, pierścienie uszczelniające węże od turbiny, itp, itd.
Opublikowano
i na ile starczają takie szkła nowe ? zanim znowu staną sie ruinami ? ;> bo nie wiem czy warto w to inwestować :P

ori na 200tys.km te AL/ZKW powinny tyle samo szczimac

Opublikowano
Ja u siebie zrobilem polerke. Papier od 800 do 2500 i pasta tempo, ok 2h roboty z wyjmowaniem szkiel i myciem od srodka i czyszczeniem lamp. Efekt jak u kolegi. Koszt szkiel na allegro 185/szt. Tak wiec prawie 400 zl w kieszeni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tak samo. Efekt utrzymał się przez góra miesiąc :shock:
Opublikowano
U mnie nie da rady sa zajechane juz poprzedni wlasciciel nie dbal polerka i pasty nie pomagaja. Gdzie widziales na allegro klosze bo ja jakos nie moge znalezc mowisz o uzywkach czy zamiennikach? Sklanaiam sie bardziej ku orginalom wiec zamowie nowe AL koszt 600zl wiec pewnie na allegro sa jakies lipne jak za 400zl.
Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprzedawca Gruszkin na allegro. W ofercie szkła AL, dokładnie te, które możesz nabyć w ASO.
Opublikowano
Dzieki namierzylem go ma jedno szklo po liftowe ale tylko prawe w sumie 100zl w kieszeni jakbym wzial od niego napisze czy mi nie nagra lewego.
Marcin
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisz, czasem trzeba czekać kilka tygodni nawet, ale w końcu mają komplety.