Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie jak w temacie mam cały cas mokry i brudny zbiornik od układu kierowniczego ,W związku z tym am dwa pytanka

1.czy jest uszczelka pod korkiem wlewu do tegosz zbiorniczka

2.jeżeli nie to jaka może być przyczyna wycieku i jak teu zaradzic

będę wdzieczny za wszelkie sugestie dzieki i pozdro

Opublikowano
Jest gumowa uszczelka,a druga rzecz przyczyna pocenia jeżeli ma sie uszczelke jest przepracowany olej który stracił swoje właściwosci i zbytnio zmienia objętosć.Ważne jest też żeby mieć odpowiednia ilosć oleju w zbiorniczku w danej temp.--na miarce masz zaznaczone ile w danej temp.POzdr :cool2:
Opublikowano
W mojej poprzedniej E34 był też zapocony zbiorniczek i dołożenie uszczelki pomogło.Teraz w E39 problem jest gorszy,bo zbiorniczek wilgotny,nie ma uszczelki,a nawet cienka nie pasuje,bo nie można załapać gwintu.Chyba jest to bolączka BMW.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano

jaka tu filozofia, to nie rocket science ;)

zmierz srednice gwintu korka i kup taki oring ze 2-4mm gruby, srednica moze byc minimalnie mniejsza to rozciagniesz

koszt pewnie groszowy to kup ze 2 rozne w razie czego, albo idz do sklepu z korkiem i powiedz ze do tego ma byc :)

Opublikowano

zmierz srednice gwintu korka i kup taki oring ze 2-4mm gruby, srednica moze byc minimalnie mniejsza to rozciagniesz

koszt pewnie groszowy to kup ze 2 rozne w razie czego, albo idz do sklepu z korkiem i powiedz ze do tego ma byc :)

Artysta pomału bo filozofia jest :!: Kup se do termostatu egr zwykły oring a nie ori żólty BMW to zobaczymy czy sience czy nie.Najpierw mysl potem pisz--rada koleżeńska,nie pluj na przedmówce(nie jestem adwokatem ani adminem)upewnij się.

PS > poradż od C-385A oring na tłok podnośnika i będzie git.BTW> tam jest olej gorący pod cisnieniem i nie jadalny :wink:

Opublikowano
Kupowałem uszczelki i du** nie mogę dopasować dlatego pytam :) Łatwiej zapytać jak jeździć po sklepach i prosić o dopasowanie mieszkam w małym mieście i jest u mnie kilka małych sklepów. Jak będę miał wymiary to podzwonię i zapytam kto ma taką uszczelkę . A tak to muszę pojeździć po całym mieście i każdego sprzedawce pytać i nie wiadomo czy będzie jeszcze pasowało...
Opublikowano

Artysta pomału bo filozofia jest :!: Kup se do termostatu egr zwykły oring a nie ori żólty BMW to zobaczymy czy sience czy nie.Najpierw mysl potem pisz--rada koleżeńska,nie pluj na przedmówce(nie jestem adwokatem ani adminem)upewnij się.

PS > poradż od C-385A oring na tłok podnośnika i będzie git.BTW> tam jest olej gorący pod cisnieniem i nie jadalny :wink:

rad kolezenskich to mi nie dawaj...

jesli cos napisalem to wiem ze tak jest lub tak mozna zrobic, a Ty po prostu w dziecinny sposob chcesz sie odgryzc, za to ze kiedys zwrocilem uwage ze glupoty wypisujesz - teraz tez cos piszesz o termostacie egr, ktorego watek nie dotyczy i bynajmniej nigdzie nie pluje na przedmowce

nie wiem czy pisanie takich glupich postow to metoda na ich nabijanie czy moze dostaniesz od mamy jakis medal za aktywnosc na forum, bo chyba w kazdym watku masz cos do powiedzenia

bez odzewu