Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś już może z forumowiczów łatał dziury po czujnikach PDC.

Ja takowe mam w zderzaku przednim i nie wiem jak je załatać lub czym ??

Radzili mi :

- maskownicą od mebli (zakrywająca śruby);

- maskowica od kierownicy roweru górskiego ale nic nie pasuje;

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

moze chcesz nabyc u mnie czujniki ;d

a szczerze to zeby to wygladalo to jedyna opcja to zaklejenie zywica i mata wyszlifowanie i malowanie inaczej to.....no wiesz sam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Sarna1 napisz jakie są ceny czujników. Interesuje mnie do e32.
I ja się podłączę z pytaniem :)

60 też mi sparawia przyjemność ;-) hehe

http://img57.imageshack.us/img57/4166/avatar2ym6.jpg

Opublikowano
w ASO 323 zł za sztuke - sarna1- jesli masz w korzystniejszych cenach to ja tez się piszę , bo mi jeden czasem fiksuje od zadrapania i całe PDC mi sie wyłącza :evil:
Opublikowano

A ja w ogóle nie mam PDC, ale zastanawiam się nad założeniem czegoś takiego. Chodzi mi oczywiście o pdc nie sygnowane BMW. Są takie śmieszne zestawy różnych firm i 300-400 zł pozwala cieszyć się PDC w swoim autku. :wink:

Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii?

[sorki za OT]

http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
Czy ktoś już może z forumowiczów łatał dziury po czujnikach PDC.

Ja takowe mam w zderzaku przednim i nie wiem jak je załatać lub czym ??

Radzili mi :

- maskownicą od mebli (zakrywająca śruby);

- maskowica od kierownicy roweru górskiego ale nic nie pasuje;

Zmierz otwor jaki zostaje po wyjeciu czujnika PDC i na tej podstawie poszukaj odpowiednich zatyczek, maskownic etc. Ewentualnie poszukaj kawalek grubego preta platkikowego i daj go dla jakiegos tokarza aby zrobil ci odpowienio dopasowane zatyczki. Gdy bedziesz mial je gotowe oddaj do pomalowania w jakims garazu ktory sie zajmuje malowaniem samochodow. Koszt praktycznie zaden.

W ten sposob brat w swoim G35 pozbyl sie dziur w przodnim zderzaku pozostawionych po odkreceniu rejstracji.

Opublikowano
Podjedź sobie do jakiegoś mechanika od BMW i poproś o uszkodzone czujniki - jeżeli takie "zbiera" to Ci je może sprezentuje lub za jakieś grosze sprzeda i nie będziesz musiał kombinować.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Czujniki mozna kupic bez problemu za 150zł., ale 4x150, to już 600zł. po to tylko aby zaślepić otwory, to bezsensu. Uszkodzone będą kosztować max 50zł.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)