Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

założyłem felgi 17 z oponami o niskim profilu do mojej buni 530d przez to tył strasznie poszedł do góry. miedzy oponą a nadkolem jest straszny prześwit źle to wygląda :| jak najlepiej obniżyć tył samochodu? wystarczy założyć inne sprężyny nie zmieniając amortyzatorów? proszę o dobre rady :D pozdro

Opublikowano

coś jest nie tak. Skoro miałeś wcześniej mniejszą felgę z większą oponą a teraz masz większą felgę z mniejszą oponą to w efekcie powinieneś uzyskać mniej więcej tą samą grubość koła. Zwiększyć się mogła jedynie odległość koła od nadkola jednak samochód powinien być na tym samym poziomie.

A wymiana sprężyn na krótsze wymaga raczej założenia również skróconych amorów.

...Przyspieszenie to najlepszy sposób na spędzenie czasu między zakrętami 😜

-> E46-> E39-> G20

Opublikowano
można obniżyć furke i zastosować sportowe sprężyny do seryjnych amortyzatorów(mają one inną charakterystyke pracynie pracują na wszystkich zwojach tak jak sprężyna seryna fura nie nurkuje tak jak na serii smiało zakładaj) chyba że chcesz total glebe proponuje wtedy gwint
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam :)

założyłem felgi 17 z oponami o niskim profilu do mojej buni 530d przez to tył strasznie poszedł do góry. miedzy oponą a nadkolem jest straszny prześwit źle to wygląda :| jak najlepiej obniżyć tył samochodu? wystarczy założyć inne sprężyny nie zmieniając amortyzatorów? proszę o dobre rady :D pozdro

Jaki rozmiar założyłeś kół bo to co napisałeś jest bez sensu trochę?

Opublikowano
można obniżyć furke i zastosować sportowe sprężyny do seryjnych amortyzatorów(mają one inną charakterystyke pracynie pracują na wszystkich zwojach tak jak sprężyna seryna fura nie nurkuje tak jak na serii smiało zakładaj) chyba że chcesz total glebe proponuje wtedy gwint

wiec mogę założyć sportowe sprężyny bez zmian amorów i furka delikatnie przysiądzie i nie będzie żadnych problemów później?:) jak bym wymieniał tył to koniecznie muszę i przód?

Opublikowano
felga 17 z opona 225/45/17

za małe

a jakie masz te drugie ?

pewnie za wielkie więc i różnica duża