Skocz do zawartości

na wolnych obrotach pulsują obiorniki napięcia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
na wolnych obrotach w 525 gaz 92 rok pulsują wszystkie obiorniki napięcia, światła mijania, podświetlenie deski itd. Przy dodaniu gazu wszystko świeci jaśniej. Czy ktoś miał może taki przypadek i jest w stanie podpowiedzieć od czego zacząć? Pozdrawaim.
Opublikowano
sądzę,ze obroty na biegu jałowym spadają na zbyt niski poziom i stąd te spadki napiecia. Zaczałbym od sprawdzenia własnie obrotów , czy nie są za niskie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sądzę,ze obroty na biegu jałowym spadają na zbyt niski poziom i stąd te spadki napiecia. Zaczałbym od sprawdzenia własnie obrotów , czy nie są za niskie.

No, a auto jest z gazem, więc całkiem możliwe.

Jak nie to, to sprawdzić należy regulator napięcia, czy są w ogóle pierścienie w alternatorze i czy kawałek mostka się nie wypalił (w wymienionej kolejności).

Kai
Opublikowano
na wolnych obrotach w 525 gaz 92 rok pulsują wszystkie obiorniki napięcia, światła mijania, podświetlenie deski itd. Przy dodaniu gazu wszystko świeci jaśniej. Czy ktoś miał może taki przypadek i jest w stanie podpowiedzieć od czego zacząć? Pozdrawaim.

Ja stawiam na regulator napięcia, mam ten sam efekt, jutro wymieniam, zobaczymy czy się poprawi.

Opublikowano
A ja miałem juz ten problem po wymianie regulatora na nowy- wymienialem bo stary slabo ladowal, z tym ze u mnie migalo wszystko powyzej 3000 obr. , a z racji ze zalozylem jakis tani zamiennik (30zl) postanowilem kupic cos lepszego i kupilem regulator HELLA (60zl) i mruganie na obrotach owszem ustalo... ale pojawilo sie na wolnych obrotach - dokladnie tak jak jak napisał mniedziel, wiec z cala pewnoscia twierdze ze winy nalezy szukac tylko w regulatorze.
Opublikowano
miałem to niedawno!.regulator.wyczyść też wszystkie połączenia masowe,może niema też dobrej masy.pozdro :norty:
klepało ale przestało!!!
Opublikowano
miałem to niedawno!.regulator.wyczyść też wszystkie połączenia masowe,może niema też dobrej masy.pozdro :norty:

Czasami tylko czyszczenie pomaga. Pamietam jak w poprzednim aucie mialem choinke z tylu :mad2: i czyszczenie stykow pomoglo :mrgreen:

Pozdro

Pozdrawiam wszystkich chorych na tzw chorobe BMW :)

http://img500.imageshack.us/img500/4504/06102004bmwe34series5m5resize3.jpg