Skocz do zawartości

Styling E90 - listwy we wnetrzu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytania zwłaszcza do speców od stylingu:

Moje E90 jest w czarnym metaliku, ma szarą skórę i wnętrze oraz listwy ciemno-drewno-podobne które mi się nie podobają.

1. Jak sądzicie, jakie oryginalne listwy dobrze by pasowały do tego wnętrza zamiast tego niby-drewna?

2. Czy oryginalnie można było łączyć wszystkie kolory wnętrza, tapicerki i listew? Czy może do szarego wnętrza dostępne były tylko niektóre kolory listew?

Moje własne typy to black-piano (czy jakoś tak) albo taki srebrny mat - jak uważacie?

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano
  • Autor
Hmm.. dzięki, ale chyba wolałbym jakiś oryginał. :)

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano

I czarne będą pasować i alu też. Dla rozjaśnienia wnętrza ja osobiście wybrał bym aluminium. I z jednymi i z drugimi listwami będzie ładnie wyglądać :) także kwestia gustu. Poprzeglądaj sobie zdjęcia, pełno jest e90 z różnymi listwami w necie.

Pzdr.

Opublikowano

Również mam czarny lakier i jasną tapicerkę (skóra Dakota Lemon). Oryginalnie miałem listwy Polerowane Aluminium ale zmieniłem na Czarne Błyszczące- osobiście wolę duże kontrasty a niestety srebrne listwy skutecznie "łamały" kontrast między czarną deska i częścią boczków a jasną tapicerką.

Wg mojej subiektywnej opinii najgorszym wyborem jest srebrny mat (Titan Line)- wygląda on bardzo tandetnie jak na BMW (w E90 mojego ojca są takie listwy).

Opublikowano
JA MAM W KOLORZE ALU A BARDZIEJ PODOBA MI SIE TO DREWNO ALBO TAKIE JAK Z E92 CZARNE BLYSZCZACE
Opublikowano
Czarny połysk lub szlifowane aluminium. Nie kupuj tylko aluminio podobnego gów*olitu...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Na tych zdjęciach jest chyba to co Cię interesuje, zestawienie czarnego koloru i ciemnego wnętrza z dwoma kolorami listew wew.

1) http://moto.allegro.pl/bmw-320d-m-paket-xenon-skora-navi-i1623294189.html

2) http://moto.allegro.pl/piekna-czarna-320d-m-pakiet-panorama-xenon-skora-i1631873781.html

Pzdr.

Opublikowano

Te czarne listwy były opcją individual po 2007 r czy to jakaś rzeźba?

BTW.

Ta druga sztuka ma przyciski na kierownicy od wersji po lifcie ups ... ;p

Ta pierwsza ma tak wytartą gałkę zmiany biegów że aż gładką...

Opublikowano
Te czarne listwy były opcją individual po 2007 r czy to jakaś rzeźba?

BTW.

Ta druga sztuka ma przyciski na kierownicy od wersji po lifcie ups ... ;p

Ta pierwsza ma tak wytartą gałkę zmiany biegów że aż gładką...

Nie patrz na szczegóły ;) oglądamy listwy.. :)

PS co do przycisków na kierownicy to nie wiem co masz na myśli, w moim aucie 2005 rok jest identyczna kiera z takimi samymi przyciskami.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Exide :cool2:

Trzeba przyznać że ten czarny jest bardzo czarny :wink: . Chyba jednak wole jaśniejsze kolory

To nie do końca takie wnętrze jak u mnie, ja mam skórę i plastiki jasno szare. Takie jak tu, tylko drewno ciemniejsze:

http://moto.allegro.pl/bmw-320i-czarna-skora-xenon-mega-ladne-i1612270130.html

Pozdrawiam

Alek

Opublikowano

PS co do przycisków na kierownicy to nie wiem co masz na myśli, w moim aucie 2005 rok jest identyczna kiera z takimi samymi przyciskami.

Po prawej stronie obok strzałek powinien być romb i gwiazdka a tu jest odtwarzacz CD i coś na wzór znaczka recyklingu. Z moich obserwacji przy wyborze auta wynikało że egzemplarze przed liftem mają tylko i wyłacznie romb i gwiazdkę. Ale mogę się mylić.

Opublikowano

Po prawej stronie obok strzałek powinien być romb i gwiazdka a tu jest odtwarzacz CD i coś na wzór znaczka recyklingu. Z moich obserwacji przy wyborze auta wynikało że egzemplarze przed liftem mają tylko i wyłacznie romb i gwiazdkę. Ale mogę się mylić.

A no faktycznie jest CD :) - nie zwróciłem uwagi, u mnie jest rąb i gwiazdka.

Znalazłem

http://otomoto.pl/bmw-320-automat-panorama-navi-skora-C18877536.html

ale to połączenie...hmmm.. trochę mało wyraziste. Jestem w kropce :?

Hmm wg mnie lepiej pasuje alu :roll:. Twój wybór.

Pzdr.

Opublikowano
Rąb i gwiazdka jest tylko jak masz Nawigację, bez Nawigacji jest CD i strzałki od AUC. Wszystko jest ok...

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano
Rąb i gwiazdka jest tylko jak masz Nawigację, bez Nawigacji jest CD i strzałki od AUC. Wszystko jest ok...

Może tak być faktycznie, zwracam honor właścicielowi. Szkoda bo mi się bardziej podobają przyciski z CD ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ja w czarnym metallic z czarną skórą dakota miałem drewnopodobne i wymieniłem na alu - jest duuużo lepiej - auto odżyło w środku i pasuje do klamek, wykończeń na kierownicy i do felg - polecam!
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Ja u siebie mam obecnie piano black. Można je zakupić jako retrofit do auta (coś ok.600 PLN) . Miałem srebrne jak kupowałem auto. Srebrne mi zostały w komplecie w wersji do iDrive. Jak ktoś zainteresowany to prv.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• 1 rok później...
Opublikowano
Panowie czym sie roznia srebrne listwy od listew aluminiowanych tzn jak je rozpoznac macie jakies zdjecie porownawcze? Bo zastanawiam sie ktore ja mam :)
Opublikowano

Starszego tematu nie dało się odkopać? :)

Listwy srebrne są plastikowe, a to chyba różni się od aluminium?

Opublikowano
tak, ale nie mam porownania organoleptycznego i chcialem zobaczyc roznice wizualna na zdjeciach :)
Opublikowano
Aluminiowe są chłodne, "metaliczne" w dotyku. Plastik jest ciepły. To ma zdaje się związek z przewodnością cieplną, która jest znacznie większa dla metalu.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
No kotlet wiekowy :-) A tak btw. listwy sobie na próbę zrobiłem w carbonie 3M i nawet nie włożyłem do auta -) wyszły ładnie ale czasu mało więc sa generalnie do zbycia.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska