Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
potrzebuje wyjaśnienia różnicy w jakości sworzni. czy warto inwestować w te wzmocnione. są sworznie tzw. zwykłe i np z MEYLE wzmocniony. ktoś z Was koledzy je stosuje te wzmocnione czy może jest to pic na wodę. cena np 53.99zł za wzmocniony.
jedynakk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W stosunku do zwykłego meyle jest różnica, ale wątpie żeby był mocnijeszy od np. Lemfordera. Ten HD jest o tyle lepszy przy montażu bo niema tak zwanej opcji komfort. Nie wiem o co dokładnie chodzi ale sporo mechaników woli zakładać te jak ma to meyle niż te zrobione jak oryginał. Moim zdaniem spokojnie kupuj tego meyla.
Opublikowano

jaka jest różnia pomiedzyy sworzniami orginalnymi czyli z komfortem a zwykłymi ?

wpływa to na jazde?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem dokładnie o co chodzi, nie miałem e36 wiec się nie zagłebiałem. Ori sworzen ma tą smiesznablachą od dołu i jakiś odlew gumowy. Te z meyla i chyba z monroa nie mają takiego czegoś tylko tak jak w e30 jest zwykły, prosty sworzeń. Dla samej jazdy chyba nie ma to wielkiego wplywy a w montażu jest o niebo łatwiej.
Opublikowano
Nie wiem dokładnie o co chodzi, nie miałem e36 wiec się nie zagłebiałem. Ori sworzen ma tą smiesznablachą od dołu i jakiś odlew gumowy. Te z meyla i chyba z monroa nie mają takiego czegoś tylko tak jak w e30 jest zwykły, prosty sworzeń. Dla samej jazdy chyba nie ma to wielkiego wplywy a w montażu jest o niebo łatwiej.

właśnie na tej blaszce bardzo szybko robi się luz,i każdy diagnosta do tego się przyczepia.HD są pozbawione tego elementu

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Ja skusiłem się na te mayle HD. Tylko nie sworznie , a łączniki stabilizatora. To gówno wytrzymało chyba 3 miesiące i guma była zerwana. Ja nie polecam. Z resztą różnica w cenie między mayle i np. lemforderem musi z czegoś wynikać.
Opublikowano
Ja skusiłem się na te mayle HD. Tylko nie sworznie , a łączniki stabilizatora. To [bAD] wytrzymało chyba 3 miesiące i guma była zerwana. Ja nie polecam. Z resztą różnica w cenie między mayle i np. lemforderem musi z czegoś wynikać.

Ludzie robią podstawowy błąd dokręcając dolną śrubę od łącznika na podniesionym kole a powinno się ją dokręcić jak samochód stoi na kołach

Opublikowano

ja tak zrobiłęm własnie na kanale. autko stało na kołach.

wytrzymały pół roku ale te łączniki tansze, i tak długo według mnie,

Opublikowano
Ja nie widzę na polskie dziurowiska innej opcji sworznia zewnętrznego jak Meyle HD. Te z wkładkami komfortu szybko się rozsypują cz są febi czy lemfordera... I montaż dodatkowo prostszy bo nie trzeba tulei z wycięciami na tą blaszkę. A sworzeń wewnętrzny (długi) możesz założyć już jakiej kolwielk firmy bo bardzo wolno się zużywa, ja mam febi już 3,5 roku i jest w stanie bdb a zewnętrzne już dwa razy wymieniałem.