Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Powiedzcie mi jak u Was z serią w silniku 4.0D.Słyszałem że w X5 i X6 nie trzymają serii.Okazuje się że auta mają około 280 koni.

Co na to nasze kochane serwisy i BMW Polska?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
ok 640nm, jutro wkleję wykres, miało być 360-370km, ale nie chciałem przesadzić i jest bezpieczniejszy wariant.
Opublikowano
Panowie,Znajomy ma również 4.0D i był na pomiarze i wyszło mu 278 kucyków.Dzwoniłem do Tunera bo jestem zainteresowany chipem i potwierdził że robił już kilkanaście X6 i X5 4.0 D i faktycznie nie trzymają mocy.
Opublikowano

Witam,

jest niestety tak jak piszecie, te silniki z oznaczeniem 40d - czyli 3-litrowy biturbo po lifcie (306KM) nie trzymaja parametrow seryjnych - przewaznie moc ok. 285-295 KM, bywaja tez i slabsze wyniki, ale po modyfikacji wychodzi wszystko na prosta :)

Darthvader, ciesze sie, ze jestes zadowolony z modyfikacji a innych zapraszam :)

Pozdrawiam

M.

Opublikowano
ok 640nm, jutro wkleję wykres, miało być 360-370km, ale nie chciałem przesadzić i jest bezpieczniejszy wariant.

A przy 360-370 km ile wychodziło niutków?

Jak ogólnie wrażenia z jazdy po chipie?

Opublikowano
przy 350-360KM moment jest ok. 670-680Nm, widzialem wykresy i po 700Nm, ale to minimalnie w peaku, wiec realne jest bardziej 670-680Nm...
Opublikowano

A przy 360-370 km ile wychodziło niutków?

Jak ogólnie wrażenia z jazdy po chipie?

Po chipie auto widocznie się ożywiło, spalanie spadło o litr. Od 0 do 140 delikatnie lepiej od A8 4.2 TDi, F10 530d zostaje z tyłu.

Te 340km to wg. mnie optymalna moc dla tego auta, może nie katapultuje tak jak poprzednie 350 konne X3, ale również daję ogromną radość z jazdy. Polecam, bo warto.

Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie mam dwa pytanka:

- jak ma się chipowanie do gwarancji ?? I kolejne pytanie może troche dziwne czy jest możliwość przerobienia w salonie bmw auta które ma 3.0d 245 km na 4.0d 306 km ?? Teoretycznie trzeba tylko dołożyć turbo, a to ten sam silnik ...

Opublikowano

Kolego,jak zrobisz chipa to gwarancja przepadnie na silnik i inne podzespoły z nim związane.

Po chipie ( u dobrego Tunera) będziesz miał około 300 koni i moment około 600.

Panowie mam dwa pytanka:

- jak ma się chipowanie do gwarancji ?? I kolejne pytanie może troche dziwne czy jest możliwość przerobienia w salonie bmw auta które ma 3.0d 245 km na 4.0d 306 km ?? Teoretycznie trzeba tylko dołożyć turbo, a to ten sam silnik ...

• 1 rok później...
Opublikowano

A zapytam z innej beczki

Jak skrzynia wytrzymuje większe niutony

Zamierzam zrobić chip w mojej x5 4d ale obawiam się że skrzynia może paść a to koszty niemałe

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie a gdzie zrobiliscie chipa jaki adres?

Ostatnio scigalem sie na A1 z X5 4.0d i spokojnie moglem sobie ich ogladac w lusterku jak sie oddalaja. Na bramkach koncowych A1 - mlodzi chlopacy pytali sie czy mam 3 turbiny a ja ze tylko 2:) oni zdziwienie i mowia: bo maja taki sam silnik a do tego chipa i nie mogli mnie wogole dogonic:)

Jestem w poszukiwaniu dobrego chip-warstatu do mojego silnika

Opublikowano
Panowie mam dwa pytanka:

Podbijam pytanie , co trzeba zrobić aby z 3.0d zrobić 4.0d ? I jakich tunerów "dobrych" polecacie ?

Opublikowano
Panowie a gdzie zrobiliscie chipa jaki adres?

Ostatnio scigalem sie na A1 z X5 4.0d i spokojnie moglem sobie ich ogladac w lusterku jak sie oddalaja. Na bramkach koncowych A1 - mlodzi chlopacy pytali sie czy mam 3 turbiny a ja ze tylko 2:) oni zdziwienie i mowia: bo maja taki sam silnik a do tego chipa i nie mogli mnie wogole dogonic:)

No nie dziwne, przecież X5 ma aerodynamikę katedry wawelskiej. Przy prędkosciach autostradowych nie ma najmniejszych szans z F10 z takim samym silnikiem. To nie są różnice chipowe tylko całego rzędu wielkości mocy. Jak sobie porównuję to do setki X5 z 270 KM jeździ mniej więcej tak jak E60 z 218 KM a potem się wszystko jeszcze bardziej rozjeżdża nie wspominając nawet o szumach powietrza.

Opublikowano
Nie wiem jak w biturbo ale moje 30d trzyma moc i chyba nawet wychodzi lekko pow: Q7 4.2tdi wciagalem az zal bylo goscia. Kiedys w trasie nowa 740d nic nie mogla odjechac. Z moim dawnym vozidlem - mazda 6 mps (270km z hamowni) - szedlem praktycznie rowniotko. Dopiero pow 160 aerodynamika zaczela dawac znac. Takze to co piszecie mnie troche dziwi.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
Tak się zastanawiam czy jak na dwupasmówce ruszam za gościem w Octavii i mając go za zająca jadę za nim w rozsądnej odległości, prędkością w naszym kraju nielegalną to czy na forum Octavii pojawia się wpis jak to ktoś "wciągnął" X5 :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2: ty wiesz tez tak mialem raz z Honda Accord 2.4 jechalem ciagle z tylu z bezpieczna odlegloscia.

Przy swiatlach facet spojrzal mi w oczy z duza kpina ... ale jak ruszylismy z pod swiatej to mu usmiech spadl -- mnie nie interesowalo jak mu twarz sie zmienila tylko spokojnie pedzilem dalej ....... pozory czasami myla

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak się zastanawiam czy jak na dwupasmówce ruszam za gościem w Octavii i mając go za zająca jadę za nim w rozsądnej odległości, prędkością w naszym kraju nielegalną to czy na forum Octavii pojawia się wpis jak to ktoś "wciągnął" X5 :-)

:cool2:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
daj znac na forum f10/11