Skocz do zawartości

PLANUJĘ KUPNO E39 PROSZĘ O OPINIE i POMOC W WYBORZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ten motor nigdy nie należał do najtrwalszych, a w tej budzie ani osiągami, ani spalaniem nie zachwyci. W trójce może i dawał radę. Dodatkowo cos mi się wydaję, że koleżka nawet zegara nie potrafi skręcić bez zostawiania śladów
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Paliwo jest to akurat najmniejszy koszt utrzymania, jeżeli chodzi o 20-letnie e39 za 7 tys zł., nawet gdyby na benzynie trzeba było jeździć :roll:
Opublikowano
Po nowym roku mam zamiar brac sie za poszukiwania e39 z silnikiem 3.0d, prawdopodobnie wersja po lifcie z przebiegiem ok. 300-350 tys. km. Zastanawiam sie jednak od jakiej sumy zaczynaja sie pojawiac zadbane modele i czy jest warto szukac czegos w przedziale cenowym 15-18 tysiecy zlotych. Pozdrawiam.
Opublikowano
W Polsce takiego nie uświadczysz :-D u nas wszystkie mają maks 180 tys :-D na Twoim miejscu sam bym się kopsnął do Niemiec :-D miałem E39 z Holandii z przebiegiem 350 tys i powiem Ci, że chodziła lepiej niż większość "perełek"
Opublikowano

Witaj ja tez mam 530D z NL ma ori 370tysiecy zrobiłem w 2 lata Turbo bo juz lalo chłodniczke oleju skrzyni automatycznej bo zgniła ale to raczej ze starosci a nie od przebiegu przeciez przeplywke i 2 wahacze i geometrie no i wiadomo filtry oleje robie. Silnik chodzi super auto ma moc pali w mrozy nic nie kopci nie stuka nie wali:)

Wizualnie z zewnatrz i wewnatrz wyglada lepiej niz te super E39 które maja rzekomo 180-250tysiecy:) Kierownica nie jest wytarta skóra na fotelach nie jest wyswiechtana jak stara szmata

Opublikowano
Z tym, ze wiekszosc ofert w internecie to gabloty z przebiegami 250-350 tys. Aktualnie przebywam w Niemczech, w takim razie ile (w euro) moglbym sie spodziewac za w/w model.
Opublikowano
Rozrzut cen może być duży mimo to. Zobacz na mobile po ile chodzą z tym, że raczej sprawdzaj prywatne tylko, a nie komisy. Ja powiem Ci, że ta którą wtedy kupiłem była wystawiona za 3000 Eurasów mimo przebiegu, z tym, że do motoru przez 4 lata się nie dotykałem, nie licząc uszczelki po chłodnicę oleju, ale to groszowa sprawa.
Opublikowano

Przebieg podejrzewam że praktycznie ponad 90 procent handlarzy i innych sprzedających kręci. Zobaczyć można po legendarnym w124. Każdy ma po 200-300tys a każdy się chwali że robia one po mln km a przebiegi ponad 500tus praktycznie na portalach nie ma.

530d niektóre tak wyglądają że albo ktoś używał go jak woła roboczego albo mają grubo ponad 500tys. Nie mając historii w ASO nigdy się nikt nie dowie jaki jest prawdziwy przebieg. 300-500tus to mają e60 i tez trzeba uważać żeby nie było więcej a każda e39 nigdy nie dobija w ogłoszeniach do 400tys. Dziwne...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie. Czy w E39 z 02.2000 jest możliwe żeby była montowana zwykła czteroramienna kierownica? Auto jest wyposażone w w seryjną nawigację BMW. Zastanawiam się czy nie jest po jakimś dzwonie z wystrzeloną poduszką i zmienioną kierownicą.

Z góry dziękuję za info.

Opublikowano
Witam

Mam pytanie. Czy w E39 z 02.2000 jest możliwe żeby była montowana zwykła czteroramienna kierownica? Auto jest wyposażone w w seryjną nawigację BMW. Zastanawiam się czy nie jest po jakimś dzwonie z wystrzeloną poduszką i zmienioną kierownicą.

Z góry dziękuję za info.

Jest możliwe, bo to jest po prostu zwykła kierownica do E39. Pozostałe są już z M-pakietu. Możesz to sprawdzić weryfikując VIN.

Opublikowano

Witam . Planuje zakupic E39. Moj budżet to 10K. Wiem ze to nie dużo. Co sadzicie o tych dwoch propozycjach?

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-192-km-m54-lift-kombi-hak-bez-nivo-ID6yCwrw.html#099d5056b1

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-e39-520i-touring-mpakiet-dvd-navi-skora-alu-19-ats-ID6ysT2d.html#099d5056b1

Ten pierwszy wydaje mi sie zbyt idealny jak za taka cene i rocznik.

Opublikowano
Jak dla mnie kolego to wypolerowana padaczka z komisu. Na zdjęciu ładnie się błyszczy, kólkiem przejechane, motor umyty - chyba po to żeby nie było widać wycieków. Może się myle co do stanu auta, ale osobiście mam uprzedzenie do handlarzykow :|
Opublikowano
Jak dla mnie kolego to wypolerowana padaczka z komisu. Na zdjęciu ładnie się błyszczy, kólkiem przejechane, motor umyty - chyba po to żeby nie było widać wycieków. Może się myle co do stanu auta, ale osobiście mam uprzedzenie do handlarzykow :|

no i przebieg 121 kkm zapytałem o ten przebieg to mi napisał ze ma TUV z KILKU LAT ,ale zdjęcia zegarów nie wysłał mi coby np zorientować sie jak wygląda kwestia kropki na zegarze auto wyglada super ale masz racje ten myty silnik ....

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oglądał ktoś program na Turbo z białą E39 z przeszczepionym silnikiem i niby z włoskiej policji?

Jak dla mnie to...Uśmiałem się jak zakładał kierownicę przedliftową i nie pasowała poduszka bo była poliftowa i jak powiedział, że brakuje uchwytu na kubki, a tam brakowało popielniczki :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Cóż, bajki handlarzykow caly czas zaskakuja ;-) zawsze coś nowego :-)
Opublikowano
Opublikowano
Druga ma przebieg 350 tysi :-D nie znam handlarza który by taki zostawil :-D