Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o opinie o silniku N42 w e46 po liftingu,czy warto kupować auto z tym motorem?czytałem że w tym silniku jest problem z napinaczem łańcucha rozrządu,proszę aby posiadacze tej wersji silnikowej się wypowiedzieli.
Opublikowano
Poczytaj kolego inne posty bo już często było to opisywane. Ja mam dokładnie to o co pytasz i nie narzekam :cool2: .
Opublikowano
Hej, ja swoją kupiłem 8 miesięcy temu z przebiegiem 105 800, teraz mam 111700 i z auta jestem bardzo zadowolony. Zrobiłem serwis olejowy i latam sobie. Nie sugeruj się opiniami. Sprawdź auto które chcesz kupić, jeśli nie ma kosmicznego przelotu i do tego przelot jest potwierdzony to śmiało wchodź w ten silnik. Kultura pracy jest naprawdę ok,dużo nie pali i generalnie fajnie się śmiga. Jeśli o mnie chodzi naprawdę polecam!
Opublikowano
taka główna i znana wada tego silnika to właśnie problemy z rozrządem, jak padnie akurat na ciebie to trzeba będzie ponieść koszty jego wymiany
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
Ja nie uważam żeby ten silnik miał jakąś wadę. Fakt jest dużo opinii o tym napinaczu łańcucha rozrządu ale jak masz z tym problem to wymień i już. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony :cool2: bardzo. Tak jak piszą koledzy- bardzo przyzwoite osiągi i stosunkowo mało pali. Silnik jest igła !!!!!!!!!!!!!! przynajmniej u mnie :norty: Ja bym brał i już !!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja nie uważam żeby ten silnik miał jakąś wadę. Fakt jest dużo opinii o tym napinaczu łańcucha rozrządu ale jak masz z tym problem to wymień i już. Ja tak zrobiłem i jestem bardzo zadowolony :cool2: bardzo. Tak jak piszą koledzy- bardzo przyzwoite osiągi i stosunkowo mało pali. Silnik jest igła !!!!!!!!!!!!!! przynajmniej u mnie :norty: Ja bym brał i już !!!!!

Ale przyznaj się kolegom że 3000 zł zostawiłeś w ASO za wyminę tego napinacza + zespołu regulacyjnego wałków rozrządu :cool2:

Opublikowano
Tu się nie ma co przyznawać- tak było i już. Tylko fakty są takie że nie wiedziałem dokładnie co jest i nie wymieniałem po kolei tylko wszystko na raz. Pewnie gdybym cykał po kolei to by się mogło okazać że sam napinacz był walnięty za 450 zł a nie wszystko za 3000 zł :mrgreen: . Z auta jestem bardzo zadowolony i mam pewność teraz że z silnikiem mam wszystko OK :cool2:
Opublikowano

Od kilkunastu miesięcy jeżdżę trójką z takim silnikiem, jak na razie jestem bardzo zadowolony. Silnik jest cichy i całkiem żwawy oraz oszczędny jak na 2 litrówkę ;)

Jedyne co mi się nie podoba to brzmienie tłumika, jest jakieś dziwne jakby był gdzieś delikatnie dziurawy :? w mojej starej trójce z potężnym silnikiem M40 :D oryginalny tłumik brzmiał zdecydowanie lepiej....

Opublikowano
No fakt głos tłumika jest trochę dziwny i faktycznie przypomina dźwięk jakby była gdzieś dziura :cool2: . Ostatnio nawet sprawdzałem na kanale a tam niespodzianka- wszystko z tłumikiem OK.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego zółte? Z przodu i z tyłu ma białe, wszystko jest chyba jak być powinno.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wygląda mi na wersję life style, sufit, kiera, klamki w lakierze, felgi, ramki zegarów, tapicerka i również białe kierunki , żadne dokładane, to nie pleszew ! Fajne autko, widać że świeże, tylko ten silnik i do tego opłaty, muszę zrobić kosztorys po swojemu, kobitce bym wziął bo na dzień dzisiejszy hałasuje pod oknem klekotem. :cry:
Opublikowano
Kolorystyka prawidłowa - mam podobną wersję z taką samą tapicerką i dodatkami, znajomy też. Nic nie jest mytwane, tak wyszło z fabryki.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.