Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Hej, nie pamiętam, mam go od jakiś trzech, czterech lat. Skany w wordzie i zajmuje 120 MB. Wydanie z 07/99 roku.
pozdrawiam Bartek
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy kotoś z was posiada schemat całego układu nivo od zbiornika z płynem po amotyzatory ?

Podobno są dwa regulatory :shock: z przodu i z tyłu i do tego czujnik położenia.

Szukam już od miesiąca sprawnego regulatora i nic te co znalazłem w necie to podobno "przedni"

Czy ktoś zna w Warszawie sprawdzonego mechanika od nivo w E34? już nie mam cierpliwości to tego

Opublikowano

no tu jest PDF ze schematem, opisem i rysunkami:

viewtopic.php?f=71&t=154999&start=30#p1146587

Szukasz bardziesz szczegolowego czy przeoczyles?

A tu masz rozpisane numery części konkretnych

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=HJ51&mospid=47393&lang=pl&hg=33&fg=50

To prawda jest czujnik położenia, ale to nie jest w żaden sposób powiązane z działaniem NIVO, co najwyzej wyświetli Ci kontrolke NIVOREGLUNG czy jakoś tak.

Opublikowano
Czy kotoś z was posiada schemat całego układu nivo od zbiornika z płynem po amotyzatory ?

Podobno są dwa regulatory :shock: z przodu i z tyłu i do tego czujnik położenia.

Szukam już od miesiąca sprawnego regulatora i nic te co znalazłem w necie to podobno "przedni"

Czy ktoś zna w Warszawie sprawdzonego mechanika od nivo w E34? już nie mam cierpliwości to tego

Regulator jest tylko jeden, gdzieś głupoty wyczytałeś. Mechanik pod Warszawą BMW Auto Classic w Raszynie.

pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Znalazłem na allegro regulator, ale gościu od razu zaznaczył że to nie tylni a przedni...zbaraniałem :shock:

http://allegro.pl/bmw-5-e34-zawor-regulacji-zawieszenia-i2093853522.html

Ogólnie trochę podobny ale czy tak to ma wyglądać??

Zwykły regulator, jest tylko jeden typ i jest on z tyłu obok dyfra. Jeżeli jest od e34 lub e32 to będzie dobry.

pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Brałem niedawno pompę nivo w tej firmie i mają sporo części w normalnych cenach zadzwoń powinni mieć to czego szukasz .

http://allegro.pl/bmw-e34-2-0-24v-regulator-cisnienia-paliwa-i2100089661.html

Nie mają i nawet nigdy nie mieli :mad2:

Czy wszyscy zastępują nivo jak się zepsuje zwykłym zawieszeniem czy co?

Jak wymieniałem poduszkę mocowania amortyzatora nivo to też musiałem 2 dni czekac bo na miejscu nie było a w większości hurtowni w Warszawie nawet nie sprowadzają takiej części...w BMW chcieli 170 zł!!

Opublikowano
W takim razie oni sami nie wiedzą czym handlują, może dla tego kupiłem pompę za pół ceny, a próbowałeś na otomoto znaleźć kogoś kto rozbiera e34 z nivo?
Opublikowano

:D :D :D sukces, kupiłem na allegro ,wczoraj wystawiona aukcja, nawet się nie zastanawiałem, zobaczymy czy gwarancja rozruchowa się sprawdzi. Teraz "tylko" demontaż zepsutego regulatora mam nadzieję że mi się wężyki nie ukrecą .

Ale przestrzegam przed pochopnymi zakupami na allegro bo widać że mało kto wie co sprzedaje.

Opublikowano
:D :D :D sukces, kupiłem na allegro ,wczoraj wystawiona aukcja, nawet się nie zastanawiałem, zobaczymy czy gwarancja rozruchowa się sprawdzi. Teraz "tylko" demontaż zepsutego regulatora mam nadzieję że mi się wężyki nie ukrecą .

Ale przestrzegam przed pochopnymi zakupami na allegro bo widać że mało kto wie co sprzedaje.

Dlatego pisałem ,że brałem części do nivo a po tygodniu jag się dowiadywałeś to niby nigdy tym nie handlowali , sami nie wiedzą czym handlują