Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich !!!!!!! :) mam pare pytań odnośnie e46

1. Słyszałem że e46 z początku 2002r. 2.0 150PS CR były nie dopracowana jednostka czy to prawda?? niedopracowane wtryski itp? pytam bo sam nadal szukam e46 zrezygnowałem z 318d 115ps z 2004r. i wole jednak 150 konna wersje i będzie ona z rocznika 2002r. i się zastanawiam czy były jakieś błędy konstrukcyjne w silniku ?? ;/ nie mówię o typowych rzeczach eksploatacyjnych. Druga rzecz przy zakupie auta jeżeli właściciel by mi podał numer VIN to dowiem się o oryginalny przebieg? i czy był cofany itp??? niektórzy forumowicze tutaj piszą na forum o rozkodowanie numeru VIN czy wtedy też podawany jest przebieg?

Tak chce też zrobić na początku kupna auta znalazłem ostatnio parę ogłoszeń jeżeli sprzedający zarzeka się że auto jest w 100% sprawne nie bity itp , to myślę że nie będzie stawiał oporu jak przejedziemy się na stacje diagnostyczna :8) w końcu to nie zakup na miesiąc !! :D Co sądzicie o takim modelu?

http://otomoto.pl/bmw-320-bmw-320d-150-km-diesel-poznan-C18224685.html#description :)

znalazłem ja przegladac otomoto jakoś wielce sie nie napaliłem ale co sądzicie o takiej ofercie?? Oczywiscie przed zakupem bym pojechał na stacje diagnostyczna!!

Ps. Jeżeli nic Ciekawego nie znajde podaje do niemiec może tam znajde ciekawa oferte !! :D Czekam na wasze odpowiedzi pozdro.!!!! :)

Opublikowano
Silnik jak silnik, w pewnym momencie do cylindra mogą wpaść urwana klapki z kolektora dolotowego i silnik do remontu, najlepiej je po kupnie usunąć. W motorze zdarzają się też pęknięcia wału korbowego.
Opublikowano
Co do ogłoszenia ,to zapytaj właściciela czemu siedzenia i boczki są ze starego modelu przed liftingiem
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja śmigam takim autem, klapki mam wywalone, na silnik nie narzekam. Oczywiście za 25k to może już nie być igła, a zaniedbana będzie się mścić na potęgę.
Opublikowano

po pierwsze Poznań jakoś nie mam zaufania do aut z tamtego rejonu Polski ...

po drugie samochód użytkowany prze ponad rok i 50 tyś przejechane a na zegarach 180 tyś zwróć na to uwagę ponieważ przy 130 tyś auto powinno być jak nowe ....

i jeszcze pytanie czym różnią się fotele przed i po liftingu i boczki ????????????????????????? których ja na zdjęciach nie widzę :shock:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano (edytowane)
no i powinien dopisać 100% oryginalny lakier... ale poza paroma elementami. maska niezbyt spasowana, nierówne szczeliny. chłopak zrobił w rok 50 tys. to sobie policz ile auto ma w przybliżeniu skoro ma 9 lat. zapomnij żeby za takie pieniądze kupic takie auto w bardzo dobrym stanie. Edytowane przez kameleon3000
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
dzieki dzieki nie zauważyłem tej opcji z tymi foteli dziwi mnie własnie ten fakt :evil:

No ale czym się dziwić?

Być może miała skórę tak zniszczoną, że wstyd byłoby to ludziom pokazać, a być może mialo spalone wnętrze lub zjedzone przez psa...

Opublikowano
Co do ogłoszenia ,to zapytaj właściciela czemu siedzenia i boczki są ze starego modelu przed liftingiem

Pewnie standardowe były skórzane albo kubełkowe które można sprzedać spokojnie za 1500-2000 zł a włożyć zwykłe za 300 zł albo auto po powodziowe.

Opublikowano
za 2 tygodnie jadę z wujasem do Holandii zobaczymy co i w jakich cenach stoi może bedzie ładna 320d 150CR wiec bym się skusił ale nie chce nic przesądzać zobaczymy jeśli ktoś chciałby żebym sprawdził jakiś określony typ bmw z silnikiem diesel bena po ile to stoi EURO to pisać ! ;) :D