Skocz do zawartości

[e34] Kolumna kier. regulacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w kazdej e34 kolumna ma regulacje, bo zauwazylem ostatnio ze tez niby mam, odchylam ta dzwignie pod kierownica i nic zero reakcji kierownica nie mozna poruszac.

Czy cos jest nie tak?

Opublikowano
A spróbuj pociągnąć kierownicę do siebie,albo odepchnąć w stronę zegarów, jak opuścisz wajchę :norty:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
A spróbuj pociągnąć kierownicę do siebie,albo odepchnąć w stronę zegarów, jak opuścisz wajchę :norty:

Z tego co wiem to regulacja jest tylko w pionie.

Opublikowano
Kiedyś jak się spotkamy na jakimś spocie/zlocie to wyprowadzę Cię z błędu pokazując moje auto :wink: U mnie po opuszczeniu wajchy pod kierownica mogę ją sobie przybliżyć lub oddalić od siebie,nie mam natomiast żadnej innej regulacji typu góra/dół... :wink:

http://www.autocentrum.pl/gfx/awc/petrolicons/1999768810_1.gif

Pozdrawiam

Opublikowano
u mnie też nie działa ta regulacja i nie wiem czemu...opuszczam wajche i zero reakcji :|

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!

Opublikowano
  • Autor
nic zero reakcji, jak koledzy wspominali, moj brat w focusie tez mial regulacje i tez mu nie dzialalo rozebral troche i okazalo sie ze sczeki ktore zaciskaja kolumne poprostu sie zaciely
Opublikowano
Kiedyś jak się spotkamy na jakimś spocie/zlocie to wyprowadzę Cię z błędu pokazując moje auto :wink: U mnie po opuszczeniu wajchy pod kierownica mogę ją sobie przybliżyć lub oddalić od siebie,nie mam natomiast żadnej innej regulacji typu góra/dół... :wink:

Racja :duh: Pomyliło mi się. To pierwsze moje auto od dawna z pojedynczą regulacją.

Opublikowano
możesz mieć zamocno dokręconą nakrętkę na wałku który idzie od kierownicy do przekładni , znajduje się ona na wysokości pedału hamulca .To też może być przyczyna że nie wyciągniesz do siebie ,ani nie wepchniesz do zegarów kierownicy
Opublikowano

Witam

U mnie jest regulacja tylko do siebie i od siebie w jednej plaszczyznie nie ma gora - dol - widac standard

Pzdr