Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam chciałem rozebrać tunel środkowy odkreciłem dwie przednie śrubki i co dalej gdzies trzyma z tylu jak sie do tego zabrac?
Opublikowano
kolego ja tez chcę odkręcić tunel środkowy,na pewno są śruby w listwie ozdobnej po wyciągnięciu mieszka biegów,z boków przy wykładzinie od pasażera i kierowcy,chyba trzeba ściągnąć mieszek z hamulca ręcznego,czy gdzieś jeszcze trzeba odkręcać,tego nie wiem,gdyż sam się do tego zabieram od jakiegoś czasu,ale nigdy nie mam tego czasu,a mi głównie chodzi o wyciągniecie uchwytu na telefon,który znajduje się w schowku tego tunelu,jak wytargasz ten tunel to proszę napisz jak to zrobiłeś.
Opublikowano
Jak masz wyjety tunel to powiedz jak dobrales sie do tych srubek z tylu? ja odlozylem boczne listwy te z materialu z przodu po boku bylo po jednej srobce i tunel z przodu jest luzny z tylu teraz trzyma tam gdzie z tylu jest taki maly schowek po sciagnieciu gumy widac tam dwie srubki tylko co dalej? ta koncowa tapicerke przy tunelu idzie jakos sciagnac?
Opublikowano
Zrób fotostory i wrzuć na DIY ;) Na pewno się przyda, szczególnie tym co wymieniają navi i chcą włożyć iDrive'a High .
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano

http://img694.imageshack.us/img694/4573/20110331778.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img685.imageshack.us/img685/7381/20110331780.jpg

http://img684.imageshack.us/img684/76/20110331781.jpg

Listwę plastikową oklejoną materiałem, trzeba przesunać do tyłu znajdują sie dwie śrubki,nastepnie wyciągamy tylną półeczkę i tam znajdują sie też dwie śrubki :cool2:

Opublikowano
A ta tylna poleczke w jaki sposob wyciagnac gdzie i jak ona sie trzyma?
Opublikowano
Z tego co ja pamiętam, to tylna pułeczka to po prostu wnęka już w tunelu a na dole wyłożona jest guma, więc wystarczy pociągnąć tą gumkę do góry od zewnętrznej strony bo tam jest jej mocowanie (takie gumowe kołeczki) bez obawy nic sie nie urwie:)
Opublikowano

Nie będę tworzył nowego tematu tylko odkopię nieco tego kotleta :wink:

Orientuje się ktoś czy tunel od polifta (ze skózanymi obiciami) pasuje do przedlifta? mocowania itd są takie same?

Opublikowano

Orientuje się ktoś czy tunel od polifta (ze skózanymi obiciami) pasuje do przedlifta? mocowania itd są takie same?

Powiedz mi kolego ... co zostało Ci jeszcze fabrycznego sprzed liftingu w twoim E60 ?? ;) o ile coś pozostało :D

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Powiedz mi kolego ... co zostało Ci jeszcze fabrycznego sprzed liftingu w twoim E60 ?? ;) o ile coś pozostało :D

Prócz oświetlenia LCI wszystko w aucie jest przedliftowe :wink:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
Z tego co ja pamiętam, to tylna pułeczka to po prostu wnęka już w tunelu a na dole wyłożona jest guma, więc wystarczy pociągnąć tą gumkę do góry od zewnętrznej strony bo tam jest jej mocowanie (takie gumowe kołeczki) bez obawy nic sie nie urwie:)

Tez mam problem z demontazem tunelu. Doszedlem do tego momentu gdzie wyciaga sie to gume (z gumowymi koleczkami) ale plastikowy schowek nadal siedzi w srodku i blokuje dostep do 2 pozostalych srub. Jak wyciagnac ten schowek tak aby nic nie peklo?