Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Problem w mojej beci jest taki:czasem ale rzadko przekręcając kluczyk żeby odpalić samochód wszystko działa jak należy kręci ale nie odpala a gdy wyjmę kluczyk włożę go jeszcze raz i przekręcę wtedy odpala od razu. Tak jak wspomniałem dzieje się tak naprawdę rzadko w 95% odpala od razu ale czasem jest jak napisałem wyżej ma ktoś jakieś pomysły? wydaje mi się że może być to immo a i proszę o pomysły jak to naprawić

Opublikowano

Zamiast wymieniać na oślep podzespoły samochodu może spróbuj go najpierw zdiagnozować dobrym softem (dis,inpa).

Gdyby ews nie poznał kluczyka to rozrusznik wogóle by nie zakręcił...

Opublikowano
Ale może też być rozkodowany immobilizer ze sterownikiem i dlatego kręci i nie zapal, ktoś na forum miał taki problem. Narazie proponuje Ci spróbować na zapasowym kluczyku jedzić i wtedy zobaczysz czy też nie bedzie chciała odpalać.
Opublikowano
Jeżeli chodzi ci o niezsynchronizowanie DME i EWS to wtedy w ogóle byś nie odpalił, a tu tylko czasami jest problem, jak już to prędzej problem z komunikacja DME z EWS. A zmiana kluczyka nic nie da bo jak już wcześniej pisałem nie występuje problem z kręceniem rozrusznikiem czyli klucz jest sczytywany prawidłowo.
Opublikowano
Witam

Problem w mojej beci jest taki:czasem ale rzadko przekręcając kluczyk żeby odpalić samochód wszystko działa jak należy kręci ale nie odpala a gdy wyjmę kluczyk włożę go jeszcze raz i przekręcę wtedy odpala od razu. Tak jak wspomniałem dzieje się tak naprawdę rzadko w 95% odpala od razu ale czasem jest jak napisałem wyżej ma ktoś jakieś pomysły? wydaje mi się że może być to immo a i proszę o pomysły jak to naprawić

to znaczy jak próbujesz odpalić to nie ma żadnego dźwięku ???? deska się zapala i nie ma reakcji rozrusznika ????

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
masz kluczyk po lifcie? może pada akumulatorek... lub pompa paliwa nie daje rady, przetestuj przekrecając zapłon i czekając z 10 s, potem spróbuj odpalac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
taka hipoteza, nie wspomaga jakoś komunikacji? tak byłoby prawdopodobne, no ale niekoniecznie...skup się może na pompie jednak, to pierwsze to chyba jakaś bebła :o