Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Mam problem moim problemem jest skrzypienie z tyłu przy lewym kole jak wsiadam do samochodu,oraz jak jadę strasznie skrzypi jak jadę to aż ludzie się oglądają.

Opublikowano

Prawdopodobnie tuleje pływające w tylnych wahaczach,też już to przerabiałem ten typ tak ma.

Wymień i po problemie.

Opublikowano
witam ja miałem ten sam problem co ty jest to tuleja pływająca wahacza ja żeby to sprawdzić wziąłem strzykawkę z igłą i wstrzyknąłem oleju w gumowe uszczelki i po przejechaniu paru km ucichło :D
Opublikowano

Mnie też dopadlo, własnie wymieniam, lewą stronę , koszt około 200 zł, godzina roboty. dolali jeszcze literek oleju

Pozdrawiam

Opublikowano
witam ja miałem ten sam problem co ty jest to tuleja pływająca wahacza ja żeby to sprawdzić wziąłem strzykawkę z igłą i wstrzyknąłem oleju w gumowe uszczelki i po przejechaniu paru km ucichło :D

ucichło Ci całkiem i nie wymieniałeś tuleji

Opublikowano
Skrzypienie tulei pływającej nie wynika z tego że jest nienasmarowana, tylko że się uszkodziła i nie trzyma swoich parametrów. Jeden z nich wpływa na to ze wozi tyłem - mam uszkodzoną lewą skrzypiało, przestało ale samochód nie prowadzi się tak jak powinien. Wymień to najlepiej.

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
skrzypienie nie koniecznie musi mieć negatywny wpływ na prowadzenie samochodu. Wymieniałem niecały miesiąc temu (tuleja lemforder - 70zl, wymiana: garaż, podstawowe klucze, 2h wolnego czasu). Stara skrzypiała jak furmanka... Po wyjęciu nie wykazywała absolutnie żadnych luzów, poprostu plastik wewnątrz tulei zaczął się ślizgać na obudowie i to jest przyczyną skrzypienia... Można spróbować psiknąć WD-40 (oleju nie polecam) - wystarczy zdjąć zawleczkę z osłonki gumowej i psiknąć pod gumę
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Sprawdziłem wszystkie tuleki są dobre skrzypiała guma pod sprężyną,wymieniłem na nową i dalej ta guma skrzypi macie może jakiś patent na to żeby nie skrzypiało czy te gumy są potrzebne pod sprężynami czy mogę ich usunąć.Proszę o pomoc

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Dopadł mnie ten sam problem, mianowicie skrzypi mi zawieszenie z tyłu z lewej strony. Wczoraj dało taki koncert, że wstyd było jeździć bo się ludzie aż oglądali. Pojechałem do serwisu, auto wstawili na podnośnik, sprawdzili wszystkie tuleje i oczywiście żadna z nich nie wydawała jakichkolwiek odgłosów... Czy próbować zdiagnozować to w inny sposób czy w ciemno kupić i wymienić element nr 2 z tego obrazka: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=33_1274&hg=33&fg=30? BTW. czy po wymianie tego elementu trzeba ustawiać geometrie od nowa?