Skocz do zawartości

Skrzypienie w tylnym kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Mam problem moim problemem jest skrzypienie z tyłu przy lewym kole jak wsiadam do samochodu,oraz jak jadę strasznie skrzypi jak jadę to aż ludzie się oglądają.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Może się hamulce skończyły ?
http://i.imgur.com/eyc1PrK.jpg
Opublikowano
  • Autor
Nie klocki hamulcowe nowe,skrzypi tak jak by sprężyna może miał ktoś taki problem
Opublikowano

Prawdopodobnie tuleje pływające w tylnych wahaczach,też już to przerabiałem ten typ tak ma.

Wymień i po problemie.

Opublikowano
witam ja miałem ten sam problem co ty jest to tuleja pływająca wahacza ja żeby to sprawdzić wziąłem strzykawkę z igłą i wstrzyknąłem oleju w gumowe uszczelki i po przejechaniu paru km ucichło :D
Opublikowano

Mnie też dopadlo, własnie wymieniam, lewą stronę , koszt około 200 zł, godzina roboty. dolali jeszcze literek oleju

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
A powiedzcie mi jak bym w tuleje wstrzyknął oleju,czy to pomoże czy pogorszy
Opublikowano
  • Autor
witam ja miałem ten sam problem co ty jest to tuleja pływająca wahacza ja żeby to sprawdzić wziąłem strzykawkę z igłą i wstrzyknąłem oleju w gumowe uszczelki i po przejechaniu paru km ucichło :D

ucichło Ci całkiem i nie wymieniałeś tuleji

Opublikowano
Skrzypienie tulei pływającej nie wynika z tego że jest nienasmarowana, tylko że się uszkodziła i nie trzyma swoich parametrów. Jeden z nich wpływa na to ze wozi tyłem - mam uszkodzoną lewą skrzypiało, przestało ale samochód nie prowadzi się tak jak powinien. Wymień to najlepiej.

E30 325i 1988, Lachsilber met, M Technik II,Recaro,BBS,BMWSoundSystem.

Seria 3 - 4ever :)

Opublikowano
  • Autor
Nie wozi mi tyłem po zimie poprostu zaczeła skrzypieć
Opublikowano
skrzypienie nie koniecznie musi mieć negatywny wpływ na prowadzenie samochodu. Wymieniałem niecały miesiąc temu (tuleja lemforder - 70zl, wymiana: garaż, podstawowe klucze, 2h wolnego czasu). Stara skrzypiała jak furmanka... Po wyjęciu nie wykazywała absolutnie żadnych luzów, poprostu plastik wewnątrz tulei zaczął się ślizgać na obudowie i to jest przyczyną skrzypienia... Można spróbować psiknąć WD-40 (oleju nie polecam) - wystarczy zdjąć zawleczkę z osłonki gumowej i psiknąć pod gumę
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam

Sprawdziłem wszystkie tuleki są dobre skrzypiała guma pod sprężyną,wymieniłem na nową i dalej ta guma skrzypi macie może jakiś patent na to żeby nie skrzypiało czy te gumy są potrzebne pod sprężynami czy mogę ich usunąć.Proszę o pomoc

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Dopadł mnie ten sam problem, mianowicie skrzypi mi zawieszenie z tyłu z lewej strony. Wczoraj dało taki koncert, że wstyd było jeździć bo się ludzie aż oglądali. Pojechałem do serwisu, auto wstawili na podnośnik, sprawdzili wszystkie tuleje i oczywiście żadna z nich nie wydawała jakichkolwiek odgłosów... Czy próbować zdiagnozować to w inny sposób czy w ciemno kupić i wymienić element nr 2 z tego obrazka: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=VC31&mospid=48480&btnr=33_1274&hg=33&fg=30? BTW. czy po wymianie tego elementu trzeba ustawiać geometrie od nowa?