Skocz do zawartości

e39 Coś na przedniej szybe - co to jest - zweryfikujcie to

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie bo obok lusterka wstecznego po prawej stronie mam przyklejone coś do szyby - wygląda to na oryginalne, ale do czego to służy. Od przodu (od szyby jest w tym wtyczka na kilka pinów) Czy ktoś może mnie oświecić co to jest? Może to ma jakiś związek z telefonem, który niestety nie działą. Dodam, że w tym jest kostka ale nic nie jest podłączone.

Pomóżcie

poniżej zdjęcia tego czegoś:

http://img101.imageshack.us/img101/8971/201102261.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img838.imageshack.us/img838/5003/201102260011.jpg

http://img233.imageshack.us/img233/318/201102260021.jpg

Opublikowano
Napewno nie jest to część oryginalna.Wygląda jak jakaś klamra,która coś trzymała lub pozostałość po jakimś urządzeniu.Jest to tylko przyklejone do szyby,a napewno już nie ma nic wspólnego z telefonem BMW.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
moim zdaniem jest oryginalna bo wtyczka ma kształt oryginalnej wtyczki BMW i nie ma żadnych prowizorek z doprowadzeniem przewodó z podsufitki. Może jednak ktoś się z tym spotkał.
Opublikowano
witam,kolego na pewno masz auto z włoch w moim autku był taki sam uchwyt do czego służy nie wiem ,może ma to coś wspólnego z autostradami oni mają jakiś system do poboru opłat
Opublikowano
mi też się tak wydawało, ale dochodzi to tego kabel i w środku jest wtyczka na kilka pinów. I sprawdziłem - okulary nie chcą się trzymać w żaden sposób :)
Opublikowano
kurde u brata jest tez cos takiego, za cholere nie doszlismy do tego co to moze byc :duh:
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH
Opublikowano
I być może dlatego że to jest odłączone to wyskakuje mi błąd "contr. fend. ant" - czy coś takiego
Opublikowano
I być może dlatego że to jest odłączone to wyskakuje mi błąd "contr. fend. ant" - czy coś takiego

Czyli wygląda na to, ze chodzi mu o jakąś antenę "contr. fend. ant" ?

Pzdr.

Opublikowano
A może coś od elektronicznego systemu poboru opłat :? Ja mam coś takiego w norwegi, ale nie było to montowane fabrycznie. Sam sobie zamontowałem :norty:
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
kolego prawdopodobnie jest to uchwyt na jakąs karte na autostrade-podobno przejezdzasz bez zatrzymywania sie na bramkach-tak slyszalem
Opublikowano
to jest czujnik światła.... dopasowuje oświetlenie deski do zmieniających się warunków.. np jak wjedziesz do tunelu .. zachmurzy się .. lub zapada zmrok w czasie jazdy... zaświeć w niego latarką albo zasłoń przy włączonych światłach to się przekonasz.

champion

e53 3.0dA 2005

e53 3.0dA 2004

Opublikowano (edytowane)
to jest czujnik światła.... dopasowuje oświetlenie deski do zmieniających się warunków.. np jak wjedziesz do tunelu .. zachmurzy się .. lub zapada zmrok w czasie jazdy... zaświeć w niego latarką albo zasłoń przy włączonych światłach to się przekonasz.

OK sprawdzę

niestety zasłaniałem ręką, świeciłem latarką i niestety nic ...

Edytowane przez misztan
Opublikowano
o kurde a ja myslalem ze to cos na panelu klimy to jakas plamka, nawet prubowalem to zdrapac :duh: , dobrze ze mi sie nie udalo
GDYBY PAN BÓG POPIERAŁ PRZEDNI NAPĘD CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH