Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ze zdjęć wynika zwykły klimatyzator, natomiast w opisie jest "klimatyzacja automatyczna o rozszerzonym zakresie". Zwykła nieścisłość???

Pozdrawiam.

Opublikowano
Pewnie w komisie sie ktos pomylil, generalnie z wyposazeniem tego samochodu to bieda straszna - wersja podstawowa. Poza tym jakieś spostrzezenia?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
530xd tak gołe to mogło tylko z polskiego salonu wyjechać. Masakra jakaś. :) Nie dziwię się, że taka cena niska. Nikt tego nie kupi. :)
Opublikowano
Kupić pewnie ktoś kupi, jak Ci się podoba to dołuj Redutę o te 9 tys. Masz argumenty, że generalnie to "biedny krewny".
Opublikowano
Genralnie to 900 pln moze opuszcza, maja duze zaintersowanie tym saomochodem. Po za tym nie jest to ich samochod tylko wstawiony w komis, więc cene musz ustalac z wlascicielem. Wiec sie zastanawiam intensywnie czy warto. Za dobrze wyposazony taki samochod w innych ogloszeniach jest ok 115k pln i to bez naped 4x4, bo takich nie ma zabardzo w ogloszeniach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No za 115 tys zł to masz wypasionego 530xd z Niemiec bez żadnego kombinowania z pełną akcyzą i rachunkiem. No ale niestety wyposażenie kosztuje czasami połowę wartości auta, a jak ktoś kupuje 530xd to raczej nie chce jeździć totalnym golasem, stąd taka cena tego z Polski.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=141935991

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=139763282

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=139504079

Myślę, że za 23 tys E wszystkie są do kupienia. Da Ci to na gotowo do rejestracji 110 do 115 tys zł zależnie od formy zakupu.

Opublikowano
Sprawdzilem ten samochod w ASO i w skrócie koszt napraw do zrobienia na juz to 5,5 tys. plus 3 tys. w najblizszej przyszlosci. Razem 8,5 tys do dolozenia na starcie. Zobaczymy co na to sprzedawca, bo dla mnie cena tego samochodu powinna byc 80 tys. Po za tym przebieg autentyczny, przeszlosc wypadkowa to wymiana prawego przedniego blotnika, kieru kowskazu, nadkola, felgi, opony plus naprawa i lakierowanie dzrzwi.
Opublikowano

Bieda Panie bieda w tym aucie.... ja nie mam super wypasionego kaprysu w samochodzie ale tutaj jak na 530xd to jakieś nieporozumienie.

Przynajmniej skórzane fotele by sobie zamówił właściciel nie mówię już o pokrętłach rodem z lodówki lub pralki Polar :)

A zainteresowanie może i jest ale gdyby było efektywne to już auta by nie było. Myślę że tutaj przyciąga relatywnie niska cena... ale pewnie ktoś to kupi i zaraz fotele na allegro zorganizuje w skórze trochę pozmienia i będzie full opcja ;)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Kwestia czy lubisz się bawić w dokładanie akcesoriów. Gdybym ja rozważał zakup takiego auta to wziąłbym pod uwagę żeby doposażyć go w:

1. biksenon + sprysk

2. PDC przód i tył

3. Komforty skórzane + ogrzewanie

4. Klimatyzacja automatyczna

5. Listwy wewnętrzne inne niż ten plastikowy badziew

Koszt powyższych kaprysów to około 16 tys. zł + jak wspomniałeś 8,5 tys. na naprawy co razem daje około 115 tys. zł

Czy warto ???

Modyfikacje mojego E60:

Czarna podsufitka; sportowa kierownica; listwy wewn. alu z lekkim szlifem; nagłośnienie Logic7; sportowe pedały BMW; lusterka zewn. fotochrom el. składane; felgi BMW 246 (18"); przyciemnione szyby; ledowe podświetlenie tablicy rej.; wygłuszanie drzwi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg mnie jak kolega ma 90 tys na takie auto to niech kupi starsze, przedliftowe ale normalnie wyposażone i bezwypadkowe, zamiast na siłę szukać po lifcie ale taki goły badziew i po dzwonie. Przecież rocznik np. 2006 też można dostać z małym przebiegiem.
Opublikowano
Generalnie odpuscilem sobie ten samochod wlasciciel stwierdzil, ze na naprawy nie zejdzie z ceny tylko naprawi samochod u przyslowiowego pana Kazia, choc do tej pory byl serwisowany w ASO. A ze chodzilo glownie o rozne wycieki w tym ze skrzyni to juz widze jak to zostanie polatane pod sprzedaz tylko. Wracam do szukania czegos innego.