Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dość ciekawe. Piszą że pasuje do wszystkich...O ile mi wiadomo masa 1,6 a np 2,5 jest inna więc sprężyny tez teoretycznie inne właściwości powinny mieć.Wiadomo że mowa o sportowych ale nie pasuje mi to by sprężyna nawet sportowa zachowywała się i miała takie same wartości i specyfikacje podczas jazdy przy tak różnych silnikach... :|
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Piszą, że pasuje, ale nie piszą, jak działa ;)

Sprężyny z R6 powinny pasować do R4, w drugą stronę już nie. Jeśli lżejszy samochód ma twardszy zawiech, to nic złego się nie dzieje - po prostu jest twardszy. W drugą stronę, wiadomo. Tak mi podpowiada wyobraźnia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale wiesz że jak kupisz to autko będzie bardziej wyglądać niż jeździć :D Też kupuje gwinta ale raczej FK, trochę droższy ale jakość pewnie i tak podobna. Z tym że ja się już nastawiłem na to że będzie mega twardo i nie będzie prawie wcale tłumienia.
Opublikowano
czytałem na temat tego zawiasu z alledrogo na forach i podobno jest w miare miekki wiec mysle że tak żle nie będzie :) tylko ciekawe jak z trwałościa...
tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to znaczy w miarę miękki!? Ja zamierzam grubo obniżyć i jeśli zawias w tym momencie będzie zbyt miękki no to wiadomo jak to się może skończyć. Musi robić się twardziej wraz z coraz mocniejszym skręcaniem gwintu - progresywne sprężyny. Poza tym skok takiej skręconej prawie na maxa spreżyny będzie bardzo krótki.
Opublikowano

takie opinie czytałem o gwintach za 700-800zł , podobno szczegulnie słabo utwardzone są te z niebieskimi springami .na maxymalnie skręconych springach napewno będzie twardy,ale jednak nie tak jak można by sie tego spodziewać po gwincie.

tak czy tak to chińszcyzna i nie ma co za dużo też wymagać za ta kase.. dobry gwint np. koni to koszt 3800zł .

tato! tato! dlaczego ci ludzie klekają? bo to bawarka jedzie synku..
Opublikowano
Ja kupiłem gwintowany zestaw mts-technik za 1000 zl,wykonanie wprost piękne,cena b.dobra,oceny na forach również b.dobre,czekam tylko na wiosnę jak już będę mógł wrzucić letnie koła to i wtedy wrzuce nowe zawiasy,do tego mam nacinane/nawiercane tarcze mikoda a co do klocków to chyba kupie ferodo,niemoge się doczekać sezonu letniego
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ta-Technik po pol roku jazdy moge powiedziec ze jest miekki. Ale jak by byl twardszy to bym zrezygnowal z niego. Poprostu jest taki ze po dziurwaych drogach da sie jakos jezdzic. Ale i tak wrazenia pasazerow sa takie jak by bylo mega twardo. Jak dla mnie twardosc idealna. Jezeli chcesz zawias na tor no to za slaby jest ale do jazdy publicznej polecam
Opublikowano
Ja mały eksperyment zrobiłem kiedyś i pisałem ze sprzedawcami allegro mts-technik i ta technix.Pytałem jaka jest róznica i wogóle co jest lepsze bo swego czasy to mts kosztowal 1000 zl a ta- technix 800.Sprzedający napisał że ta-technix jest lepszy bo jest tańszy o 200 zł.Ja juz nie odpisywałem do tego barana i wybrałem mts-a.Już niedlugo montaz,podziele sie chętnie spostrzezeniami
Opublikowano
Ja mały eksperyment zrobiłem kiedyś i pisałem ze sprzedawcami allegro mts-technik i ta technix.Pytałem jaka jest róznica i wogóle co jest lepsze bo swego czasy to mts kosztowal 1000 zl a ta- technix 800.Sprzedający napisał że ta-technix jest lepszy bo jest tańszy o 200 zł.Ja juz wiedziałem co kupić i wybrałem mts-a.Już niedlugo montaz,podziele sie chętnie spostrzezeniami
Opublikowano
Ja mały eksperyment zrobiłem kiedyś i pisałem ze sprzedawcami allegro mts-technik i ta technix.Pytałem jaka jest róznica i wogóle co jest lepsze bo swego czasy to mts kosztowal 1000 zl a ta- technix 800.Sprzedający napisał że ta-technix jest lepszy bo jest tańszy o 200 zł.Ja juz nie odpisywałem do tego barana i wybrałem mts-a.Już niedlugo montaz,podziele sie chętnie spostrzezeniami

Z tego co słyszałem, to jest to samo, chodzą opinie że nawet robione w tej samej fabryce, tylko jeden jest pakowany chyba w Niemczech, a drugi idzie prosto z Chin i dlatego ta róznica w cenie, dobrze ci koleś napisał że ta-technix jest lepszy bo tańszy o 200 zł, poza tym nie ma ponoć różnicy, tak mi powiedział znajomy mechanik, który pare gwintów wypróbował :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To chyba nie zrozumiałeś co koleś miał na myśli! Pewnie ma dużo podobnych pytań więc w skrócie ci przedstawił czemu jest lepszy, a że nie zajarzyłeś to już nie jego brocha.

Dalej nie wiesz?? :D

Opublikowano
Czego tu niewiedzieć??Koleś chciał nakłonić do kupna swojego towaru i tyle,nieważne było dla niego co jest lepsze co jest tańsze tylko to żebym kupił od niego ta-technix niż od kogoś innego mts-a.Koleś nie dysponował żadnymi parametrami,żadnymi technicznymi zagadnieniami na temat zawiasu.Pisał tylko o cenie (tańszej),tylko 1 wniosek,sprzedać i już,nieważne co.Zero profesjonalizmu.Z drógiej strony może rzeczywiście chciał dać do zrozumienia że to są te same produkty tylko pod inną nazwą i dlatego podyktował mi tańszego ta-technixa ale szczerze w to wątpie,chodziło tylko o nagonke klientów na swój towar.
Opublikowano
Tak moje wyglądają po dwóch latach, przyjrzałem się im bo podnosiłem na tą zimę, ale jeździ się fajnie :norty: