Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A ja u siebie dolożylem w tylną półkę głośniki wysokotonowe. Zdejmij jedna kratkę odkręć glośnik a zobaczysz ile tam jest miejsca w rogu. Pod "dyktą" gąbka jest wyprofilowana na dwa głośniki. Dasz radę :cool2:
Opublikowano
Ja wyciąłem małym ostrym nożem na wymiar głośnika i podłączyłem pod średniotonowy. Efekt oszałamiający pojawiły się w końcu wysokie tony a przy podstawowym audio ich bardzo brakuje.
Opublikowano
Ale tam nie ma wysokiego . Jest tylko średniotonowy. Zarówno w logicu jak i Individualu

Tylko stereo tam nie ma wysokotonowych.

Wszystkie pozostałe systemy mają.

Opublikowano
w HIFI jest na 100 % tweeter z tyłu - co prawda jakość tych głośników pozostawia wiele do życzenia ale do gonga z PDC się nadają :)
Opublikowano
daj sobie spokój z tym, słuchasz z przodu nie z tyłu. Sceny nie zbudujesz w oparciu o tylne głośniki ! Kup lepiej dobrą flaszkę zamiast średniaków w drzwi :cool2:
Opublikowano

Szukam kogoś na forum kto zamontuje mi alpine retrofit kit e91.

Oczywiście nie za free . Wiem że są na forum osoby które się tym zajmują zawodowo lub z zamiłowania do dobrego dzwięku.

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
Ja mam w E90 2010r zwykły system audio (2 głośniki w drzwiach, 2 pod siedzeniami, 2 w półce z tyłu). Chce wrzucić L7. Będzie mnie to kosztowało niecałe 3 tys. Myslicie, że warto czy może cos innego polecacie?
Opublikowano

Ja wymieniłem - co prawda mam podpięte pod wzmacniacz z alipne - Ale basu jest aż nadto.

Zmiana bardzo opłacalna - polecam bo koszt znikomy. Do tego dołóż głośniki wysokotonowe i będzie naprawdę znośnie a w porównaniu do stereo to już kosmos :)

Opublikowano
Ja mam w E90 2010r zwykły system audio (2 głośniki w drzwiach, 2 pod siedzeniami, 2 w półce z tyłu). Chce wrzucić L7. Będzie mnie to kosztowało niecałe 3 tys. Myslicie, że warto czy może cos innego polecacie?

warto ! gorzej od tego gra tylko audio w hyundaiu ! Co byś nie włożył będzie warto :)

Opublikowano
Wymienial ktos stereo suby spod foteli na hifi? Czy jak zmienie na hifi bez wzmacniacza to bedzie jakas roznica czy mija sie to z celem?

Podpisuje się pod tym co koledzy wyżej pisali - warto :cool2:

Wprawdzie wymieniłem również radio na pro. Również polecam i ten zabieg. Czasem można na allegro wyszperać radio w przyzwoitej cenie. W połączeniu z subami z hifi efekt jest o wiele lepszy niż suby stereo z radiem business.

Opublikowano
Problem może być w braku wzmacniacza - radio nie jest w stanie prądowo wydolić i dudnią. Wytłumienie może za dużo nie dać :(
Opublikowano
A wzmacniacz ori hifi im pomoże? Czy jest za slaby?

Sorry za takie pytania, ale w sprawach audio jestem zielony jak Kermit ;)

Nie pamiętam dokładnie ale to są głośniki 4 Ohm (logic) gdzie przy hifi masz 2 Ohmy wiec trzeba mocniejszego wzmaka żeby grały tak jak potrafią w 100%, ale na pewno będzie lepiej niż na samym radiu.