Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ja w temacie czy jest możliwe aby autko z 2001 roku miało pełny "fabryczny" lift nadwozia a silnik w starszej wersji 136KM

właściciel twierdzi ,że jest to autko z włoch i nic nigdy nie było w nim grzebane ,dodam ,że bardzo bogato wyposażone duża navi , xenon tempomat...itp a więc podsumowując czy wychodziły wersje z zewnątrz już po lifcie a ze starym silnikiem?????

Było - BMW - E36 318i 113KM M40B18 1991

Jest - BMW - E46 318i 143KM M42B20 2003

+ - BMW - E90 318i 143KM M43B20 2010

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba, że to 318d, wtedy na pierwszy rzut oka pod maską będzie wyglądał, jak przedliftowy. Posłuchaj rady TC.
Opublikowano
Zanim kupiłem swoją, to widziałem kilka ogłoszeń koniec roku 2000 ze 136ps a buda poliftowa. Sam się zastanawiałem o co chodzi? Nie zdziwił bym się, gdyby było jedno takie ogłoszenie ale kilka? Z 2001 też chyba jedna poliftowa miała 136ps.
Opublikowano

to tak jak buda przedliftowa a moc wpisana przez gościa w ogłoszeniu 150 KM .... dlaczego ?

proste .. ludzie gdzieś tam słyszeli żeby nie kupować 136 KM tylko 150 KM bo lepsze , nowsze itd ......

a gość w ogłoszeniu o tym wie i specjalnie wpisuje taką moc , zawsze może potem powiedzieć że moc się zgadza , ale po chipie ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Panowie wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi ,niestey bita , wyszło po oględzinach i pan zmiękł i się przyznał....:(

Było - BMW - E36 318i 113KM M40B18 1991

Jest - BMW - E46 318i 143KM M42B20 2003

+ - BMW - E90 318i 143KM M43B20 2010

Opublikowano
I czemu mnie to nie dziwi? Najgorsze auta jakie oglądałem były w Wielkopolsce!!! Dla mnie to zagłębie złomu i największych rzeźników w kraju!!! Może i są wyjątki ale ja takich nie spotkałem. :)
Opublikowano

o tak jak widzę ogłoszenie czegokolwiek z Poznania to odpuszczam ... sory ale takie są fakty ....

ale cenę chociaż dali w miarę normalną żeby nie było podejrzeń .....

i jaka tam jest duża navi ....? takie coś za 500 zł można kupić !!!

Chiptuning Łódź

Opublikowano

Już po światłach można zoabczyć, że albo coś kombinowane albo ktoś zmieniał lampy przód tył z pomarańczowych na białe. Tylna lampa stopu nie została zmieniona, na biała. Została czerwona. Te klosze z przodu to takie są zaparowane czy gwoździem porysowane? :P Z przodu spryskiwacze na ksenon, a w środku pokrętło do poziomowania. Nie mogę się dopatrzeć przez te klosze czy jest tam wogóle soczewka. Te klosze to maskara...

Tutaj jest też ciekawe ogłoszenie, 320d z 1998 136KM i skrzynia 6 biegowa :D

http://allegro.pl/bmw-320d-skora-klimatronik-alu17-harmankardon-i1444703846.html

Być może, sama gałka jest zmieniona, ale być może to jakiś składaniec...

Opublikowano

a co Cię dziwi w tej cenie ????? ja mam 98 rok końcówkę i za 20 tyś komuś z rodziny bym sprzedał albo znajomemu ... normalnie ok 24 tyś zł .... ( auto doinwestowane przez 1,5 roku kwotą około 12 tyś zł ) .....

TY kup sobie za 15 tyś zł i zobaczymy ....

Chiptuning Łódź

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja własnie zrozumiałem, że kolega mówi, że auto za tanie. Mówie o roczniku i wyposażeniu, nie o stanie konkretnego egzemplarza.
Opublikowano
dokładnie napisał że ma 17 tyś zł :duh: to jak z taką kasą zastanawia się czy brać 2,0 czy 3,0 D to przy kupnie trzylitrówki to serdecznie jemu współczuje ..... a później posty czemu trzylitrówka za 17 tyś zł mi się zepsuła przecież to była okazja 150 tyś przebiegu od starszego gościa po wymianie turbiny , wtrysków itd.... :cry:

Chiptuning Łódź

Opublikowano
dokładnie napisał że ma 17 tyś zł :duh: to jak z taką kasą zastanawia się czy brać 2,0 czy 3,0 D to przy kupnie trzylitrówki to serdecznie jemu współczuje ..... a później posty czemu trzylitrówka za 17 tyś zł mi się zepsuła przecież to była okazja 150 tyś przebiegu od starszego gościa po wymianie turbiny , wtrysków itd.... :cry:

3.0d za 17 tysiecy? nawet najbardziej upodlone trupy z allegro do których strach wsiadać nie są takie tanie :lol:

Opublikowano
a co Cię dziwi w tej cenie ????? ja mam 98 rok końcówkę i za 20 tyś komuś z rodziny bym sprzedał albo znajomemu ... normalnie ok 24 tyś zł .... ( auto doinwestowane przez 1,5 roku kwotą około 12 tyś zł ) .....

:cool2: Dokładnie

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Jesli można wtrącic , ja uważam ,że jak sie za bardzo nieznasz to lepiej kupic deko tanszy i doinwestować niz wywalić całą kase a potem sie okaże ze i tak trzeba tyle samo dolożyc ...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtrącić dobra rzecz. Ale po pół roku od ostatniego posta?
Opublikowano
Wtrącić dobra rzecz. Ale po pół roku od ostatniego posta?

nawet po 7 miesiącach :D zielo, kolega poprostu świeży i nabija posty ;)