Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Powiem krótko. Kupiłem bubla ponieważ u mnie w samochodzie jest zainstalowany gaz ale jest jeden problem... Nie jest ona wbita w papiery...Poprzedni właściciel (amator wiejskiego tuningu) nie wiedział że trzeba ją wbic w dokumenty przy zakładaniu... :mad2: (tak twierdził) Najlepsze jest to że mam ważny przegląd do 2011 roku. Obawiam się że to może byc instalacja "na lewo" ponieważ wlew gazu do butli znajduje się w bagażniku pod klapą i skutkiem może byc laweta w osobie policjanta bo podobno tam jest zakazany przez jakieś przepisy bezpieczeństwa... Jest możliwa legalizacja czy będę musiał bulic za nową?? Wiem że to idiotyczny przypadek ale niestety takie są skutki jak się kupuje pierwszy samochód przy małym nabytku wiedzy o motoryzacji... :|
Opublikowano

no najlepiej jakbys zdobył papiery na butle i wtedy zglaszasz do wydzialu i drukują ci nowy dowod rejestracyjny

a i przerób gniazdo tankowania gazu, duzo roboty nie ma,

Opublikowano

kiedyś przerabiałem podobny temat...

na początek musisz mieć homologacje na butle sprawdź na stronie www producenta butli czasem są gotowe do sciągnięcia ale zazwyczaj musisz im wysłać opis swojego zbiornika i za niewielka odpłata około 50 pln wyśla ci duplikat homologacji... potem podzwoń po gazownikach w okolicy przedstaw im sytułację ... jak któryś powie żebyś przyjechał zobaczymy co da się zrobić to świetnie... wystawia Ci fakturę ze założyli owa instalacje koszt nie wiem zależny od gazownika... i z faktura załozenia i homologacja idziesz do urzędu wbijają Ci w dowód przystosowany do jazdy na LPG i po temacie...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A po co przerabiać wlew?? U mojego taty też jest pod klapką, bo można tam montować. I nie ma żadnego problemu z przeglądem czy podczas kontroli.

Opublikowano

A po co przerabiać wlew?? U mojego taty też jest pod klapką, bo można tam montować. I nie ma żadnego problemu z przeglądem czy podczas kontroli.

Czytaj uważnie nie pod klapką tylko pod klapą w bagażniku.Kolego wracając do tematu aby wbić w dowód musisz mieć homologację od butli inaczej lipa,przerabiałem kiedyś ten temat,jeżeli masz homologację na butlę to gazownik resztę załatwi oczywiście będziesz musiał mu kasę odpalić ja płaciłem chyba 350 zł,i niech od razu poprzerabia co trzeba i sprawdzi instalkę bo pewnie masz tam namieszane bo jak znam życie twoją instalację robił Heniek z Cześkiem za 2 litry wódki. :mad2:

Opublikowano
instalację robił Heniek z Cześkiem za 2 litry wódki.-a maryska kanapki przyniosla!! ma racje !! papiery na butle tylko u producenta musisz dane ze zbiornika spisac wyslac i maila i odesla duplikat po wplacie 50 zeta !! pozniej warsztat ktory sprawdzi instalacje i nie bedzie sie wstydzic ppod nia podpisac wystawiajac na nia papiery u mnie to koszt 270 zl !! ale co kraj to obyczaj powodzenia!!
czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica