Skocz do zawartości

316i M43 prawie gasnie i nagle daje sama gazu co to jest ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie . w moim bmw od nie dawna coś się dzieje. Zapalam auto pochodzi trochę i po chwili spada z obrotów prawie do zera (nie gaśnie) i nagle wchodzi na obroty ok 3 tys lub wiecej i odnowa to samo co to jest ? gdy zacznę ja gazować zaczyna strzelać jeździć sie nie da bo nie mam mocy a gdy sie wciśnie pedał to po chwili zaczyna reagować. mi już ręce opadają :mad2: . wymieniłem świece kable dobre przepływke nie wiem co dale i od czego to :( PROSZĘ O POMOC !!! :cry2: :cry2: :cry2:
Opublikowano

Witam.Ja też tak miałem w swojej 318.Okazało się,że cewka jest walnięta.Kiedy samochód był odpalony i pochodził chilkę było dokładnie to samo co u Ciebie.Odczekałem 10minut i już normalnie działał.

Pozdrawiam

Opublikowano

Pozwólcie że przykleję sie do tematu moje m43 z 318is ma dziwne zajścia wszakże podobne. albo zacina się obrotami na 1500- 1200 i nie schodzi niżej albo opada prawie na zero i skacze do 1000 i znów to samo ale jest po przegazowaniu ok lub po zdjęciu plusa na załączonych kontrolkach z aku na około 30-40 sek i włączeniu znów i jeździ. Ogólnie po operacji zdjęcia klemy prócz odgłosów chodzi normalnie przez kilkadziesiąt kilometrów albo do 4 odpaleń. Na gazie miał po regulacji około 950 obrotów a teraz ma 600 i aż ja telepie jak stoi na jałowym albo na światłach.

nie było ładowania i coś mi szwargocze z okolicy bloku, naciągnąłem pasek od alternatora i niby bylo ciszej ale nie do końca, wczoraj łaziła cichutko a dziś znów coś nie tak. No i z alternatorem nie wiem czy jest ok ... na aku mam 13,4-13,8 V to ile powinienem mieć ładowania ??

Jak chodzi o dźwięki mogę je wrzucić na neta żebyście posłuchali.

Opublikowano
Pozwólcie że przykleję sie do tematu moje m43 z 318is ma dziwne zajścia wszakże podobne. albo zacina się obrotami na 1500- 1200 i nie schodzi niżej albo opada prawie na zero i skacze do 1000 i znów to samo ale jest po przegazowaniu ok lub po zdjęciu plusa na załączonych kontrolkach z aku na około 30-40 sek i włączeniu znów i jeździ. Ogólnie po operacji zdjęcia klemy prócz odgłosów chodzi normalnie przez kilkadziesiąt kilometrów albo do 4 odpaleń. Na gazie miał po regulacji około 950 obrotów a teraz ma 600 i aż ja telepie jak stoi na jałowym albo na światłach.

nie było ładowania i coś mi szwargocze z okolicy bloku, naciągnąłem pasek od alternatora i niby bylo ciszej ale nie do końca, wczoraj łaziła cichutko a dziś znów coś nie tak. No i z alternatorem nie wiem czy jest ok ... na aku mam 13,4-13,8 V to ile powinienem mieć ładowania ??

Jak chodzi o dźwięki mogę je wrzucić na neta żebyście posłuchali.

Prąd ładowania od 13,5 do 14,7

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
wymieniłem cewkę i przez godzinę było dobrze ;// teraz jest raz lepiej a po chwili tak samo jak było ;// może jakiś czujnik ???
Opublikowano
u mnie nie ma korkowca.

Kolego co ty za brednie piszesz , jak to nie masz krokowca . A co steruje biegiem jałowym silnika u ciebie. Po fachowemu nazywa się to REGULATOR BIEGU JAŁOWEGO

Opublikowano
u mnie nie ma korkowca.

Kolego co ty za brednie piszesz , jak to nie masz krokowca . A co steruje biegiem jałowym silnika u ciebie. Po fachowemu nazywa się to REGULATOR BIEGU JAŁOWEGO

I w tym silniku (M43) znajduje się pod górną częścią kolektora dolotowego jak się nie mylę.

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Autor napisał na samym początku że jak przygazuje to auto zaczyna strzelać to jest duże prawdopodobieństwo że przyczyną może być przebicie na przewodach zapłonowych, co jest łatwe do sprawdzenia (wystarczy odpalić samochód wieczorem jak się ściemni, iskry wtedy będą widoczne), ale równie dobrze zamiast przewodów - autor pisze że przewody są dobre - przyczyną może być wytarty paluch i kopułka zapłonowa: odkręcić i zobaczyć.
Opublikowano
autor pisze że przewody są dobre - przyczyną może być wytarty paluch i kopułka zapłonowa: odkręcić i zobaczyć.

Puknij sie kolego w głowę w m43 nie ma palca i kopułki :duh: