Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiesz co to autko było kiedyś feuerwehrą ale jakiś koleś z Niemiec ją zrobił na wóz cywilny i jest tak 50/50 oryginalna.Ale muszę się grubo zastanowić nad tym silnikiem m67.Wiem Wiem że to klasyk ale chciałem przeszczepić coś mocniejszego.

BMW to:

images?q=tbn:ANd9GcRjZ9J1b4KGRKJ3PVqIcPYtH7J9I55YFlBpTgEMdMmJBr-LKX93tw

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A powiedz mi kolego ta jednostka M57 ma jakieś mankamenty problemy,usterki czy jest to silnik tz: ''Pancerny"?Mam taki silnik w e38 tą 7 mam jakiś rok i na razie jest ok.I na co zwrócić uwagę?

BMW to:

Opublikowano
M57 to chyba najlepszy diesel świata pod warunkiem, że mie był użytkowany wcześniej metodą BJBT czyli byle jak, byle taniej
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
No widzisz ale jeszcze muszę się mardzo mocno zastanowić czy m57 czy zostawić ten silnik co był m21d24. :D

BMW to:

Opublikowano
Musisz to dokładnie przemyśleć, jeżeli nie zależy Ci na oryginalne to możesz wpasować M57 jednak zwróć uwgae na moment obrotowy. 3.0 d ma coś pod 390 Nm natomiast ten oryginalny coś pod 150
E39 530dA lata, E38 740iA zapier... :D
Opublikowano
tak 150Nm bez turbo ja mam ten z turbo 220Nm jest dynamiczny ale to jednak nie jest to,zresztą przemyśle i zobaczymy :mrgreen:

BMW to:

Opublikowano
Pomyślimy nad tym :cool2: :cool2: Ale jak na razie to jeszcze długa droga by autko było pomalowane i poskręcane :D

BMW to:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam Panowie. Zainteresowałem się ostatnio modelem E65. W temacie BMW totalna amatorka więc wpadłem tutaj. Kilka ciekawych egzemplarzy zauważyłem ale zastanawia mnie kilka rzeczy. Czy jest sens kupować model za ok 30-35 tysięcy zł? Interesowałem się silnikiem 4.4 benzyna. Ciekawi mnie spalanie. Dużych przebiegów rocznie nie robię. NO i czy ta aukcja poniżej to jest w ogóle możliwe?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7-4-5-v8-333-ps-auto-z-pisemna-gwarancja-67000-km-nowa-ID6yFC1F.html

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

Opublikowano
Tak, możliwe. Przełożone zostały do tego auta fotele boczki i podłokietnik z samochodu z przebiegiem 300 tkm.
peace & love
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, możliwe. Przełożone zostały do tego auta fotele boczki i podłokietnik z samochodu z przebiegiem 300 tkm.

Natomiast według mnie w/w elementy wyglądają na deklarowany przebieg. Egzemplarz ze słonecznej Italii, jak na 7er dość skromnie wyposażony.

Opublikowano

Dzień dobry.

Szukałam w Waszym forum podobnego tematu, ale żaden nie sprostał moim oczekiwaniom, więc postanowiłam założyć nowy.

Jeżdzę E39 528i ogólnie jestem mega zadowolona, ale chciałabym zmiany. Marzy mi się E65/E66. Tym razem chciałabym wpakować się w diesela. Oglądałam cztery jednostki z silnikami 3.0d. Fajnie to wszystko wyglądało, silnik niezły. Oczywiśvie wychodził klops przy sprawdzaniu VINU (przekładki, kręcone przebiegi). Dziś znalazłam ładne 4.5D. Tylko boje się tego silnika w kwestiach awaryjności. Auto ma 230tys przebiegu 2006r. Ładnie pracuje, bez zastrzeżeń. Ale czy przy tym silniku mogę napotkać więcej kłopotów, niż przy 3.0d ? I chciałam zaznaczyć, że to autko posiada 8biegową skrzynie biegów o której szczerze mówiąc wcześniej nie słyszałam. Czy jest ktoś mi w stanie podpowiedzieć coś o tych silnikach i skrzyniach ?

Opublikowano
Jeżeli ma 230 tkm. naprawdę śmiało możesz wchodzić w ten motor. Setki tysięcy km. jeszcze przed Tobą. Skrzynia jest 6 biegowa nie 8 i jest pancerna 6HP32. Fabryczne 750 Nm to dla niej nic. Te skrzynie jeżdżą z programami na ponad 900 Nm bez zająknięcia. W przypadku e65 ten silnik to lepszy wybór niż 3.0d. Spalanie nieco wyższe. Słabe strony m57* wszyscy znają. W przypadku M67N2 czyli 745d nie znane są jakieś wady występujące cyklicznie.
peace & love
Opublikowano
Przebieg rzeczywisty - sprawdziłam w bmw check. Tylko coś świszcze w prawych przednich drzwiach. I woda w bagażniku. Właściciel nie wie skąd. Macie pomysły ? Bo bym go jutro wzieła.
Opublikowano
Nie są to spotykane przypadłości modelu E65 i wiążą się one z mniejszą lub większą deformacją konstrukcji niewątpliwie związaną z jakimś tam zdarzeniem drogowym. Wizyta u zaprzyjaźnionego lakiernika - blacharza może wiele wyjaśnić.
peace & love
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, mam pytanie dotyczące tych silników , jak wyglada z zagazowaniem tej jednostki jak to wyglada na dłuższa metę co sie bardziej zużywa w silniku? I czy autko z 2002r opłaca sie kupić czy lepiej te z marca 2003? Bo znalazłem auto od prywatnego goscia.Dzwonilem dl goscia odebrał mi gość 80letni który twierdzi ze ma auto od 1,5roku i musi sprzedać bo zachorował, narazie jeździ tym autem jego wnuk. A mi sie wydaje ze to lekka ściema ,wydaje mi sie se auto będzie pisane na dziadka 80letniefo ze względu na zniżki w ubezpieczalni a wnuczek będzie tym jeździł. Choć mogę sie mylić. Cena tez nie jest jakaś wygórowana bo 22tys ponad 300tys przejechane. Niechce wdepnąć w minę;) na do bym musiał zwrócić najbardziej uwagę?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Uwagę musisz zwrócić dosłownie na wszystko .Często ludzie sprzedają ponieważ zaczynają sie koszty.Wychodzą różne duperele ,które robią sie kosztowne.Mozna powiedzieć że koszt serwisu został z okresu produkcji tylko cena samochodu spadła o 90%.

Na oględziny weź kogoś kumatego najlepiej mającego duża wiedzę na temat tego modelu.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam. Od jakiegoś czasu planuję zakup e65, chciałbym zasięgnąć opinii ludzi którzy bardziej ogarniają temat.. Mianowicie - jest szansa że znajdę jakiś zadbany model w cenie ok. 50tyś zł?Jeśli tak, to zastanawiam się nad 730d i 730i, tyle że nie wiem który byłby bardziej rozsądniejszą opcją w moim wypadku, nie planuję robić zbyt dużo km rocznie ( może jakieś 8+/- tyś km).. Co o nich sądzicie?
Opublikowano

Przy takim przebiegu ja bym szedł w czystą benzynę 4.4- 4.8

Daje dużo frajdy i mniej typowych kłopotów diesla.

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
180 tys. km przebieg w 11 letnim aucie i to w limuzynie?

czyli miesięcznie 1300 km, dziennie niecałe 50 km... BUHAHAHAA!!

W poście "E65 Kopci na miebiesko" ktoś znalazł 2008 r. z przebiegiem 100 000 km. To dopiero szczęściarz,

Pozdr.