Skocz do zawartości

2004 e 60 automat Filtr cząstek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

Nie nic nie widac, choc końcowka wydechu po wypalaniu jest troszke okopcona.

• Odpowiedzi 62
  • Wyświetleń 5,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nic nie widać jak wypala , jedynie jest basowy pomrók i troszke wyżej zmienia biegi , natomiast jak staniesz i otworzysz drzwi poczujesz charakterystyczny smród wypalania :)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mam małe pytanko po czym poznan czy mam ten filt czastek? mam auto z 2003 roku z czerwca 3 litry diesel?
Opublikowano
Mam małe pytanko po czym poznan czy mam ten filt czastek? mam auto z 2003 roku z czerwca 3 litry diesel?

zerknij na rury wydechowe jak pozakrzywiane na dół to bez filtra , jak proste to z filtrem. W idrivie masz też w zakładce Service - DPF

Opublikowano
nie zgodzę się z moim przedmówcą, ja mam tlumik skierowany w dół, a w zakladce service mam dpf, wydaje mi się iż w dieslach bmw wydech "prosto" jest dodatkową opcją
Opublikowano
nie zgodzę się z moim przedmówcą, ja mam tlumik skierowany w dół, a w zakladce service mam dpf, wydaje mi się iż w dieslach bmw wydech "prosto" jest dodatkową opcją

No nie, tak nie ma. Albo poprzedni właściciel wymienił wydech na zły, albo zmienił oprogramowanie na złe. Obstawiam to pierwsze.

Opublikowano
Przy rurach w dół standardowo nie było DPF-u, ale chyba był dostępny jako opcja.
Opublikowano

wydech bankowo nie byl wymieniany, auto stale serwisowane w uk, rury w dół a w zakladce service Particle filter.

moze w uk sa inne normy spalin?

Opublikowano

Siemanero......

Dziwne jest to ze masz 2005r (M Sport) i masz wydech w dol.Wydawalo mi sie ze w m-pack cars zawsze wydech byl na prosto.W koncy jest ladniejszy i wyglada bardziej sportowo.W zasadzie to ja tez tego nie kumam bo np ja mam podwojny niklowany wydech a widzialem piatke M Sport z tego samego roku co moja i miala pojedynczy gruby wydech na prosto ale nie niklowany,moze to przypadek :think:

Jak dla mnie to BMW jesli chodzi o stylistyke wydechu jest bardzo dalekko za......Jaguar XF lub Honda.Moze kiedys zaczna robic to na wysokim poziomie :wink:

The ultimate driving machine.....B.M.W///M SPORT
Opublikowano

Witam,

Kiedys słyszałem to i owo o tych końcówkach i jest chyba jakis przepis na to , jeśli nie ma DPF rura musi byc skierowana w dół po to aby auto jadace z tyłu nie było narazone bezposrednio na chmórkę :lol: śmierdzacego dymu :)

Pozdro

Opublikowano
Witam dzisiaj sprawdzilem mam ruru chromowane proste ale w komputerze w zakladce nie mam nic o dpf tylko pisze mikrofilter i jak w to wejde pisze mikrofilter von ihrem bmw serwis wechseln lassen. czyli co wkoncu mam? dpf?
Opublikowano
Wygląda na to, że nie masz. Mikrofiltr to inaczej filtr kabinowy do nawiewu. Pozycja w menu serwisowym odnośnie DPF byłaby coś w stylu particulate filter (nie pamietam jaka jest pełna nazwa).
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
jezeli cos z filtrem zwiazane to tylko mam to co napisalem wczesniej a tego co piszesz to nie mam wiec dziwne.