Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja również, rozbieram właśnie 525i z inst. gazową z tym że tu była inst. 2 gen. wystrzał zniszczył kolektor dolotowy - rozerwał go, jak ktoś chce jutro zrobię zdjęcia i prześlę. Niestety dobra instalacja kosztuje a dobrego diesla ciężko trafić.
tel. 514.99.46.99
  • Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Montaz dobrego "gazu" to 5 tys zł, co nigdy sie nie zwróci, a naprawa pompy to 800 zł z dozywotnia gwarancja. ja robiłem nastawnik za 300 i smigam, a jezdze tym autem juz 5 lat i nigdy nie wezme benzyny, a tym bardziej zajezdzonego auta z instalacja gazowa

kolego Ty nie masz pojęcia o instalacjach LPG. opowiadasz bzdury!

freude am fahren / fuck downsizing
Opublikowano
wiele osób ci powie ze BMW nie lubi gazu i ze gaz w BMW to profanacja :duh: koniec tematu!

Demokracja to rządy większości, a większość to idioci... I nie koniecznie się zdaniem większości trzeba sugerować.

P. S. gdzie ty widzisz instalacje za 5tyś? Wszyscy znajomi montowali różnych marek instalacje nie płacąc więcej niż 2800zł, sam montowałem BRC za 2600zł i raczej biedy niema z obsługą, 5tyś nie kosztuje do sześcio cylindrowca.

Opublikowano
obrazac kazdy umie, nic nie wnosisz do meritum sprawy ale chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem, wiec moze masz jakies argumenty i dowody na przewage lpg nad diesel?
Opublikowano
obrazac kazdy umie, nic nie wnosisz do meritum sprawy ale chyba nie umiesz czytac ze zrozumieniem, wiec moze masz jakies argumenty i dowody na przewage lpg nad diesel?

w którym miejscu Cie obraziłem??? :duh: nie będę przedstawiał tu argumentów bo nie jest to temat do tego, ani ja nie jestem zwolennikiem gazu czy diesla! ale twoje argumenty typu: 'na gazie strzela', 'dobry gaz 5000' czy 'nigdy się nie zwróci' zwalają mnie z nóg. Tyle w temacie, bo się konkretny OFFTOP zrobił.

Opublikowano
Wcale nie mam zamiaru obrażać nikogo, a argumentów pewnie bym trochę znalazł ale raczej niema sensu w tym wątku sobie kontrować na wzajem bo mod zamknie wątek, wystarczy niekończący się temat w dziale E46 Komentarze do "diesel czy benzyna" :mrgreen:
Opublikowano
wlasnie to jest temat zeby pomoc koledze podjac decyzje ktora betke kupic, a nie oceniac kogos czy zna sie na gazie, moj kumpel chcial zamontowac lpg i tyle mu zaspiewali wiec zrezygnowal a teraz by sie dal pociac a nie zamontuje gazu
Opublikowano

Może wypowie się jeszcze jakiś "zadowolony" użytkownik 318tds(jeśli tacy są)

Piotr-318 w twoich postach przyznałeś się do remontu głowicy ,robienia pierścieni,pewnie panewek,pompy wtryskowej.Koszty według ciebie 3 tyś złoty.Według mnie co najmniej 5 tyś.

I ty polecasz ten silnik,z takimi przejściami?

Opublikowano
maniura jestes ignorantem :duh: , jak nie pasuje ci BMW to zmien auto. twoje argumenty zwalaja mnie z nog :duh: ,te twoje "pewnie... i na pewno 5 tys a nie 3... to wrecz schizofrenia" :mad2: . chyba nic ci sie nie udaje i chcesz sie wyzyc na forum. nie remontowalem glowicy tylko pojechalem do warsztatu wymienic łancuch, a ze traflem na "fachowcow" to ci jak zaczeli rozkladac to nie umieli zlozyc i tym sposobem mialem remont silnika, ale jak cie to tak interesuje to teraz wiem co mam i twierdze ze zadbany tds jest bardzo dobrym bmw, inaczej nie jezdził bym tym autem 5 lat. nie mam problemu z paleniem dzieki urzadzeniu z allegro za 50 zł, które montuje sie obecnie w nowoczesnych dieslach. a o pompy sie nie martw tylko o siebie i swoj gaz bo bolączką gazu są problemy z paleniem, strzelaniem, obsługa za ktora placisz za kazda wizyta a co chwila cos trzeba wymieniac, i nie daj Boze z wypadkiem, a butla zajmuje pol bagaznika w ktorym brak miejsca na kolo zap. bo inaczej musisz tankowac co 5 minut. dlatego nikt madry nie kupi auta z instalacja gazowa bo wiadomo ze silnik jest zajechany a ja na swoim zrobie 100 tys km bo to brdzo trwaly silnik. te twoje 1-2 tys za pompe to twoja kompletna ignorancja, brak mi słów :mad2: pewnie za to gaz masz tani... ale jest to paliwo suche, nie spełnia wymogów silnika wiec ten sie psuje a gazu pali o 30 % wiecej od benzyny. prosze cie, jak cie nie stac na konia (bmw) to na pewno na bat tez nie, zmien lepiej bmw na tico i nie nazekaj wiecej na ta marke i pamietaj, gaz jest dobry ale do kuchenek :mad2:
Opublikowano (edytowane)

"ze traflem na "fachowcow" to ci jak zaczeli rozkladac to nie umieli zlozyc i tym sposobem mialem remont silnika."

:D :D :D :D

hahahaha

A jak zwykle twoje argumenty ,że jak masz gaz to nie stać cie na benzynę są śmieszne.

A co do mojej choroby "schizofremi" jak twierdzisz,to nie wiem skąd masz takie ceny ,remont silnika,góra i dół ,+ płyny+ rozrząd itp za 2 tyś złotych ?

Jeszcze chip z allegro + moduł z tego samego serwisu (bo nie stać cię na naprawę pompy) śmieszne.Nie chce palić diesel to zamontowałeś moduł za 50 zł zamiast regenerować pompę,świece grzeją niezależnie czy silnik ciepły czy zimny i powoduje że komp inaczej steruje dawką

I jeszcze jedno nie narzekam na markę,lecz nie wypisuję że tds to dobry silnik i nie próbuję tego wmawiać innym.

A to co piszesz o sekwencyjnych instalacjach lpg to nadal świadczy o twojej nieznajomości tematu. :mad2: :mad2:

Edytowane przez maniura
Opublikowano
TDS wcale nie był taki zły,problem w tym że większość aut z tymi silnikami(u nas ale nie tylko) to wraki.Mam z znajomego który w 325tds miał udokumentowany przebieg ponad 600tyś km ale on dbał o auto.Niestety u nas jest takie podejście że starym dieslem jezdzi się do zwycięstwa i sprzedaje.Bo kto zrobi remont turbosprężarki ,pompy,wymieni wtryskiwacze skoro to przekroczy wartość auta.I dlatego ludzie tak narzekają na tds-y.One są po prostu zaniedbane,a następny właściciel ma z tego powodu ostry ból głowy i wydrenowaną kieszeń.Uważam że teraz kupić tdsa w dobrym stanie jest trudniej niż ustrzelić szóstkę w totka.
A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
no i w końcu doszliśmy do sedna sprawy z tdsem. nie kupuj bo sie wjebiesz!
Opublikowano

do maniura :mrgreen: widze ze zaczales sie bardzo napinac :mad2: ale to dlatego ze twoja wiedza jest bardzo mierna w tym temacie a to ze masz zla opinie o BMW to juz pokazales, zmien auto na tico bo cie nie stac na BMW skoro jezdzisz na gazie. za chwile bedziesz pchał to auto na szrot bo nikt nie kupuje auta z instalacja gaz.

jesli chodzi o mnie to mam inne wydatki niz pompa która pali na dotyk, wiec po co mam to robic? wole jechac z dziecmi w gory niz naprawiac cos, co dziala! i tak pojezdze tym autem dluzej niz ty swoim, bo tds w dobrym stanie (ktorego posiadam) zrobi 1 mln km a twoj na gazie 200 tys i bedziesz doplacal zeby ktos go wzial!

nie chce mi sie dyskutowac z toba o cenach bo to kopanie sie z koniem, nie masz argumentow i nic madrego jeszcze nie napisales i nie napiszesz, ale widze ze bardzo cie to boli ze ktos jest zadowolony z BMW :D

Opublikowano

Żaden zadowolony użytkownik tds-a nie potwierdził twoich słów piotr -318,więc zacząłeś czepiać się instalacji lpg(bo nie masz o tym pojęcia) i co nie jest tematem tego posta.

To miały być opinie o tds ,dlatego piszę co o nich myślę.

Jeśli już tak bardzo cię interesuje lpg u mnie w samochodzie to mam przejechane na niej 25 tyś km jest to sekwencja (ma 9-m-cy i nie mam najmniejszych problemów z żadnym objawem jaki opisujesz.Kupiłem ją niecały rok temu za 12 tyś ,jest w idealnym stanie i jedna z najbogatszych wersji.Stać mnie na naprawę,a rocznie przejeżdzam 30 tyś kilometrów.Jak byś potrzebował jeszcze jakiś info o mnie i moim 318is to pisz śmiało (podam ci win do rozkodowania)

Dla mnie marka BMW to jedyna słuszna marka.

Jeżdzę samochodami tej marki od 7 lat

I jeszcze jedno nigdy bym nie kupił 318 tds ,bo gdy zaczyna się zima to tds-y (duża część) zostaje na parkingach pod śniegiem.

Pewnie do tej pory konstruktorzy silnika czerwienią się gdy usłyszą słowa tds.

Nie jestem przeciwnikiem diesla,ale zaczynają się w BMW od literki D.

Jeśli masz zamiar pisać to pisz na temat (318 TDS-proszę o opinie) nie lpg -opinie,lub załóż nowego posta.

Opublikowano
nie masz pojecia o tds bo nigdy nie miales, a ja gaz mialem i mam prawo o tym powiedziec co mysle, wiec nie mow o czyms jak g... wiesz a twoje glowne argumenty to: ty na pewno to ... na pewno tamto... moze prorokiem jestes wiec zacznij leczenie. a to jest post na temat BMW TDS, jesli myslisz ze to nie BMW to jak mozesz jezdzic ta marka, ja wyrazilem zdanie ze zadbany TDS jest dobrym autem a ciagle slysze: nie ma zadbanych, robiles to czy tamto, placiles tyle a nie tyle... :mad2: zal mi ciebie
Opublikowano

Nie mogę przymknąć oka na to ,gdzie wypisujesz ,że zrobiłeś remont silnika za 2tyś.Rozrząd,głowicę,pierścienie,płyny itd i to u mechanika,który rozłożył rozrząd i nie potrafił złożyć,więc zrobiłeś kapitalny remont silnika. :D

Kompletny rozrząd kosztuje 1000-1300 zł + wymiana ?

Panewki 300 zł ,pierścienie 100,uszczelniacze,obróbka głowicy do 500 zł, płyn,olej,uszczelki .dola mechanika?

Chyba ,że tak miałeś naprawione,jak pompę ,czyli cudo z allegro za 50 zł

Dlatego właśnie tego się czepiam. i tego mi nie przetłumaczysz.A ty upierasz się przy tym.

A o gazie w golfie jaki miałeś to już pisałem . :duh:

Co do mojego stanu psychicznego jako prorok(twoje słowa) zaczynam leczenie,jesteś moim pierwszym pacjentem.

Brak argumentów powoduje to ,że wypisujesz jakieś bzdury nie tylko na temat motoryzacji ,lecz również mojej osoby .W żadnym poście cie nie obrażałem.

Więc uważaj na słowa ,bo z dyskusji o tds przeradza się to próbę obrażanie mojej osoby.

Więc pisz o 318 tds.

Opublikowano

Tak czytałem wasze posty i troszke się wtrące. Również wcześniej zastanawiałem sie nad tds ale po znajomych popytałem i równiez jak tutaj na forum mówią za silniki są bardziej awaryjne niż jednostki benzynowe w bmw, aczkolwiek nie mówie że diesle bmw sa gorsze od innych marek, poprostu nawet jak sie słyszy bmw to przychodzi na myśl tylko benzyna która duzo pali wiec sądze jeśli ma być to auto oszczędne kupiłbym benzyne do 1.8 pojemnosci i w gaz wrzucił lub kupił juz z gazem rocznym. Jeśli zależy nam na bagażniku to diesla w bdb stanie choc pewnie ciężko znaleźć bedzie. Dodam że diesel mało nie pali mozna poczytać na forum raporty spalania posiadaczy tych silników, zreszta naprawa benzyny jest zawsze tańsza i kultura pracy jest inna chodzi mi o hałas

ale jeśli masz dostawy ropy "na lewo" a chcesz bmw diesla to bym sie nawet nie zastanawiał...

a jeszcze dodam ze benzynowe silniki są na łańcuszku nie wiem jak diesla to niech juz ktos sie wypowie na ten temat lub poszukaj na forum

Opublikowano
maniura proroku, mozesz wiec zaczac sie leczyc, bo nigdzie nie napisalem ze robilem to w jednym warsztacie, ale powiem ci bo meczysz mnie swoja osoba. bylem w 2007r. na zgrupowaniu w malym miescie na wschodzie Polski, pojechalem tam autem 500 km i przez jakis czas auto nie bylo mi potrzebne (a duzo jezdze) wiec znalazlem blisko warsztat zeby zrobic lancuch, oni rozlozyli i zlozyc ani ustawic nie umieli bo raz im palil na bialo raz na czarno, wiec kumpel wzial mnie na hol i pojechalismy do warsztatu, ktory mi ktos polecil i tam fachowiec od diesli naprawial to co sp.... tamci "fachowcy". prosze cie nie mecz mnie juz swoimi argumentami bo to tylko to, co sam sobie wymyslisz. zacznij czytac ze zrozumieniem. podtrzymuje to raz jeszcze ze zadbany TDS jest dobrym autem a to ze mam zle zdanie na temat gazu to wynika z tego, ze jezdzilem na gazie i nigdy nie kupie juz benzyny bo przekonalem sie do diesla a ty nie jezdziles TDS wiec przejdz na swoje forum fanatykow gazu, a nie BMW bo mylisz adresy. naucz sie troche pokory, nie placz na BMW, i nie wmawiaj komus co ma i ile zaplacil. jeszcze raz napisze bo nie zrozumiales - cudo z allegro montuja obecnie standardowo w nowoczesnych dieslach. auto pali mi na dotyk przy kazdych mrozach, ale to moze twoje zagazowane auto stoi i sie pomyliles z TDS. kolega robil audi bo pompa gubila mu 15 l na 100 km, wiec zrozum ze kazda pompa moze siasc a moja dziala od 5 lat bez regeneracji. zrozum tez, ze dla normalnego czlowieka z dziecmi liczy sie niezawodnosc auta, a ja nie pozwole sobie na to zeby stanac z dziecmi gdzies w polu zima. mam nadzieje ze wyczerpalem juz ten temat
Opublikowano

piotr-318,ignorancje ,czy ty nie widzisz co piszą inni użytkownicy,większość twierdzi ,że tds to nie jest dobry silnik,wolą benzynowe silniki .Nie musisz jeździć dieslem by wiedzieć ,że jest to niewypał.

I nie muszą się wszyscy znać na tych sinikach ,ich ogólna renoma wzięła się od ludzi którzy je mają,lub je mieli.

Dlatego nie są polecane i również ich nie polecam.

Co do tego czy mam pojęcie o samochodach to poczytaj moje posty.

Zajmuję się tym rekreacyjnie od co najmniej 10 lat, miałem do czynienia z tds-em kilka razy.

Opublikowano
....ale jeśli masz dostawy ropy "na lewo" a chcesz bmw diesla to bym sie nawet nie zastanawiał...

heh ...i stąd się właśnie biorą kłopoty z dieslem ...jak się wlewa wiochę to później kłopoty są z tego :]

wujek o którym pisałem w pierwszym poście tego (już zabawnego) tematu ...jeździł właśnie na ropce do traktorów i koparek.

Ja wlewam tylko droższe paliwo ....obliczyłem że na całym baku tracę tylko 25km po mieście. .....i może dlatego ten tds mi jeszcze nie zdycha.

Opublikowano

wiesz ja nie miałem na mysli ropy z traktorów i koparek są osoby które pracują jako zawodowi kierowcy lub mają dojscia do osób co ze tak nie grzecznie powiem kradną paliwa a jak wiadomo Polska nie jest mlekiem i miodem płynąca i każdy w jakiś tam sposób chce zarobić pare groszy tym bardziej ze nasze zarobki bardzo odbiegają od tych w Unii. No ale w każdym razie nie jest to temat na takie tu rozważania każdy jest Panem swojego auta leje co chce i skąd chce a jaka jakość to też sam wie choć nie zawsze gorasza niż ta na CPN'ach. No ale w każdym bądz razie słuszna uwaga kupuje raczej się auto nie po to by go zaorać lecz po to by służyło :))

Pozdrawiam