Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zastanawiam się nad założeniem magnetyzerów firmy Multimag do mojej zagazowanej sekwencją E34, czy ktoś już to sprawdził czy one działają???

Ponoć spalanie spada, wzrasta eleasyczność, moc i same takie tam superlatywy... :?:

PS. Kupie magnetyzer Multimag do powietrza :!:

Opublikowano
Witam wszystkich!

Zastanawiam się nad założeniem magnetyzerów firmy Multimag do mojej zagazowanej sekwencją E34, czy ktoś już to sprawdził czy one działają???

Ponoć spalanie spada, wzrasta eleasyczność, moc i same takie tam superlatywy... :?:

Ja niestety Ci nie pomoge kolego w tej sprawie ale masz tu link do "małej debaty" na temat magnetyzerów (bez konkretnej firmy). http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=15163

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
wystarczy sie zastanowic : jesli jest to takie wspaniale, to dlaczego nie montuja tego seryjnie ??
kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano
np 100 000 danego modelu x 20pln za magnetyzer daje niezłą sumkę -takze masz odpowiedz: koszty produkcji. :roll2: :norty:
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano

W żadnym samochodzie produkowanym seryjnie nie ma magnetyzerów. A koszty to wcale nie jest odpowiedź, np w Maybachu nie ma, a tam nikt nie liczy się z pieniędzmi.

A zarabiają jedynie ludzie którzy to sprzedają.

Opublikowano
Magnetyzery to kicha, kiedys czytalem na jakims forum i wypowiadali sie ludzie na ich temat. To jest wyrzucenie pieniedzy w bloto. Ja osobiscie nie kupilbym tego i nie zalozyl do swojej niuni.
Opublikowano

Ja kiedyś miałem oryginalny Chamerykański ponoć. Dostałem go od sąsiadów ze stoiska obok na jednej z wystaw targowych w Poznaniu. To już było ładnych parę lat temu. Wtedy czasowo miałem wciągającego paliwo oltcita i akurat wynalazek zmniejszający zużycie. Pomyslałem skoro za darmo, to czemu nie. Założyłem zgodnie z instrukcją obsługi. Mówili również, że bardzo zauważalne to będzie właśnie w mniejszych pojemnościach, przy niższych obrotach (tzw ekonomiczna jazda małym autkiem). I co ? I nic. Jak palił 10l/100 tak później palił 10. Już go nie zdejmowałem, ale nie zauważyłem ani różnicy w prędkościach max ani w spalaniu, ani równej pracy. Wtedy to kosztowało kupę kasy.

Ale jak już ktoś pisał. Gdyby to działało, to montowali by to ot choćby w autkach malutkich aby jeszcze bardziej obniżyć spalanie i emisję spalin i móc jeszcze bardziej zachwalać autko. A koszt wykonania takiego magnetyzera dla firmy samochodowej przy zamówieniu powiedzmy 100tys byłby naprawdę malutki, napewno nie 20zł tylko 2-3zł.

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
Witam wszystkich. Ja mam trochę lepsze doświadczenia z magnetyzerami od wcześniej piszących. Ale żadnej rewelacji. Miałem magnet. w samochodzie poprzednim i też się zastanawiałem jakie będą efekty. Kosztował nie całe 200 zł. Po przejechaniu ok. 1500 km coś faktycznie się działo , jakby przybyło mu kilka koników. Chodził bardziej dynamicznie. Spalanie nie spadło, tak że nie ma co liczyć na cud. Może też dla tego że włożyłem sportową wkładkę powietrza. (lepiej ciągnie w dolnym zakresie obrotów). Tak że temat do przemyślenia. Były też droższe magn. 400-500 zł. to ponoć była już całkowita rewelacja. Czy aby na pewno ? Firmy nie podaję tych magn. chyba że ktoś chce. Zajmują się oni innego typu instalacjami przemysłowymi, samochody to dodatkowa działka. Pozdrawiam :)
Opublikowano
Witam wszystkich. Ja mam trochę lepsze doświadczenia z magnetyzerami od wcześniej piszących. Ale żadnej rewelacji. Miałem magnet. w samochodzie poprzednim i też się zastanawiałem jakie będą efekty. Kosztował nie całe 200 zł. Po przejechaniu ok. 1500 km coś faktycznie się działo , jakby przybyło mu kilka koników. Chodził bardziej dynamicznie. Spalanie nie spadło, tak że nie ma co liczyć na cud. Może też dla tego że włożyłem sportową wkładkę powietrza. (lepiej ciągnie w dolnym zakresie obrotów). Tak że temat do przemyślenia. Były też droższe magn. 400-500 zł. to ponoć była już całkowita rewelacja. Czy aby na pewno ? Firmy nie podaję tych magn. chyba że ktoś chce. Zajmują się oni innego typu instalacjami przemysłowymi, samochody to dodatkowa działka. Pozdrawiam :)

Czyli nie masz zadnego doswiadczenia bo zalozyles magnetyzer i wymieniles

filtr na sportowa wkladke.To jest jedno a drugie to ze nikt nie jest w stanie

odczuc przyrostu mocy rzedu paru/kilku koni.

A to ze "ciagnie" lepiej na dole to zasluga tylko i wylacznie

filtra bo po to one sa.

http://images.spritmonitor.de/353206_2.png

353206.jpg?stamp=1263766861 795500.jpg?stamp=1505496641

Opublikowano
prawda jest taka ze po prawidłowym założeniu firmowego magnetyzera sa efekty. Poczytajcie sobie w gazecie GT Tuning ( stary numer chyba z przed roku jak go wygrzebie to podam który to numer) jak testowali maksora w hondzie. A z moich doswiadczeń to moge wam powiedziec ze w rzeczywistosci przy firmowym magnetyzerze wzrost mocy i spadek spalania jest ale rzedu kliku procent a nie jak to biecują producenci ze spalanie spadnie o klikanascie procent. A sprawdzić mozna to tylko na hamowni bo klku procentowego wzrostu mocy nie wyczyje sie tak na oko.......
DARK SIDE OF POWER!
Opublikowano
No tak ale różnicę po założeniu filtra odczułem od razu a magnetyzera gdzieś po 1500 km
Kolega Ci napisał że przyrostu kilku koni nie poczujesz.mówimy chyba o liczbach rzędu 1-5 KM.Zresztą co ja tu będę herezje wypisywał.Każdy ma swoje zdanie.Jest takie coś zwane placebo.Każdy wie o co mi chodzi.Dziękuje za uwagę. :twisted2:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano
Strasznie Panowie są drobiazgowi :) , ciekawe co by było zakbym użył zwrotu " jasna ..... ngle z silnika 1,8 zrobił się 1,9". No ale nie będziemy chyba prowadzić rozmowy w tym kierunku, to nie forum na temat matury tylko zamiłowania do BMW. Reasumując polecam temat magnetyzerów makstora jako jeden z elementów tuningu silnika. Pozdrawiam :D
Opublikowano
Witam wszystkich!

Mam to bzdurne podobno urządzenie od miesiąca i jakiś tam efekt jest, wbrew temu co pisze większość na tym forum. Jeżdże na benzynie moją E34 z silnikiem 2,5 - 12V.

Wyniki:

średnie spalanie przed założeniem 10,5 l

średnie po - 9,5l,

a jeśli chodzi o benzynę to oszczędzić można jezdżąc na 98 oktanowej, pali średnio koło litra mniej niż 95. Sam jeżdżę od pół roku tylko na 98.

Magnetyzery mam EXPANDERA za 70 zl. Dwa na paliwie, jeden powietrzu.

Zużycie jest mniejsze ale głównie przy jeździe raczej spokojnej (nie typu wyścigi od świateł do świateł :lol: Ekonomizer np. przy 130 km/h pokazuje około litra mniej niż poprzednio.Pozdrawiam, szczególnie nastawionych krytycznie - hej!!

• 2 miesiące temu...