Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam duży problem z chłodnicą duże wycieki u dołu do tego przy zbiorniku paruje.Nie ma sensu naprawiac zamierzam teraz na dniach wstawic dobra chlodnice nie wiem teraz co zrobic na allegro sa nowe zamienniki do 250zlz gwarancją na rok ale tez do tej ceny mozna dostac uzywke oryginalna prosze o rady jakie macie zdanie jakie polecacie płynu ubywa szybko i nie mozna jezdzic

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Ja kupiłem i założyłem jakiś miesiąc temu chłodnicę THERMOTEC. Zapłaciłem 205 zł. (w sklepie), doszedłem do wniosku, że nie ma sensu kupować używki. A jak kupisz taką samą, lub gorszą? A później co, znowu zmiana?

W starej chłodnicy podejrzewam, że poszły uszczelniacze pod zbiorniczkiem. Ale wtedy nie miałem czasu na czekanie na uszczelki i miejsca na naprawę.

Zmiana chłodnicy zajęła mi do 30 min, a nowa wygląda identycznie jak oryginał (może po za tym, że jest delikatnie mniejsza-o 2 mm :) ). Ale się wnerwiłem, przy odpowietrzaniu - korek odpowietrzania złamał się przy pierwszym dokręceniu. Póki co jeden minus nowej chłodnicy.

Opublikowano

Oryginał ma dużo cienkich rurek i łatwiej schładza płyn.

Zamiennik ( z allegro za 200-300 zł ma tych rurek mniej i grubsze),jeśli mocno ciśniesz to będzie mniej wydajna .

Nie kupuj używanej.

Opublikowano
Ja kupiłem i założyłem jakiś miesiąc temu chłodnicę THERMOTEC. Zapłaciłem 205 zł. (w sklepie), doszedłem do wniosku, że nie ma sensu kupować używki. A jak kupisz taką samą, lub gorszą? A później co, znowu zmiana?

W starej chłodnicy podejrzewam, że poszły uszczelniacze pod zbiorniczkiem. Ale wtedy nie miałem czasu na czekanie na uszczelki i miejsca na naprawę.

Zmiana chłodnicy zajęła mi do 30 min, a nowa wygląda identycznie jak oryginał (może po za tym, że jest delikatnie mniejsza-o 2 mm :) ). Ale się wnerwiłem, przy odpowietrzaniu - korek odpowietrzania złamał się przy pierwszym dokręceniu. Póki co jeden minus nowej chłodnicy.

tez zakupilem thermotec i przy pierwszej probie odpowietrzenia to samo, korek sie zlamal :mad2: ale co do jakosci samej chlodnicy nie moge narzekac

Opublikowano

Witam

Zamiennik, ale Behr-Hella kosztuje coś koło 400zł i jest to najlepsze wyjście. Wszystkie te tanie badziewia zaczynają najdalej po 2 latach przeciekać na łączeniu zbiorniczka z chłodnicą.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Ciekaw jestem czy za te wadliwe odpowietrzniki uznaja gwarancje.Ciekawa sprawa.Co do urzywki to tylko w 1 przypadku bym kupil,jedynie od znajomego z wiedza ze warta jest swojej ceny choc ostatnio w holandii z kolega kupilismy oryginalna urzywke do CRX-a za 50 euro na szrocie,dziala elegansio tylko kto wie jak dlugo ale wygladala na prawie nowa
Opublikowano
Wszystkie te tanie badziewia zaczynają najdalej po 2 latach przeciekać na łączeniu zbiorniczka z chłodnicą.

Wtedy przeproszę moją starą chłodnicę i założę do niej uszczelniacze. ;) :mrgreen: Chyba, że do tego czasu sprzedam/zamienię auto.

Ciekaw jestem czy za te wadliwe odpowietrzniki uznaja gwarancje.Ciekawa sprawa.

Wątpię. Prawdopodobnie trzeba będzie udowodnić, że to nie nasza wina i że nie użyliśmy zbyt dużo siły.

tylko w 1 przypadku bym kupil [...] z wiedza ze warta jest swojej ceny
Otóż to, a tak to założysz jedną może okazać się że cieknie demontujesz i zakładasz drugą, ta może być zatkana, itp, itd. :mrgreen: Tego najbardziej się obawiałem. I koło się zamyka.
Opublikowano

Witam!

Kupiłem nową chłodnice nadszedł już czas po tych wszystkich problemach.

Oryginalna nie jest ale mam nadzieje ze troche wytrzyma 230zł koszt rok gwarancji zobaczymy.Dziękuje wszystkim za rady pozdrawiam (temat do zamknięcia)