Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam mam problem z podgrzewaniem tylniej szyby.Niby przełącznik działa, a jednak nic nie grzeje :/ Prosze o podpowiedz czy gdzies jest cos jeszcze w instalacji ogrzewania tylnej szyby??? Wersja Sedan Edytowane przez Krzysiek980
Opublikowano
Mialem to samo, okazalo sie, ze zasniedzialy przewody przy laczeniu szyby z klapa czy jakos tak (tak mechanik powiedzial, ktory to robil).
Opublikowano
No to trafiłem co do przewodów ale o bezpiecznikach nic nie pisałem bo to pierwsze co się sprawdza :mrgreen:
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

panowie walcze z tym bezpiecznikem 2gi miesiac. Ktory to jest Prosze o oznaczeni pod kanapa lub foto (najlepiej) RATUNKU!!

Wszedzie pełno opisów, mam juz trzy schematy tej skrzynki z pod kanapy, ale na swoja SIC jeszcze nie trafilem! HELP, bo mi rece odpadna :?

• 1 rok później...
Opublikowano
Odnawiam temat ponieważ znów mam problem z tym podgrzewaniem;/ bezpiecznik dobry, nitki nie przerwane, styki sa dobre nie zaśniedziałe nie wiem tylko czy przekaźnik jest dobry ponieważ gdy włącze przycisk to nic nie słychać.Help
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odnawiam temat ponieważ znów mam problem z tym podgrzewaniem;/ bezpiecznik dobry, nitki nie przerwane, styki sa dobre nie zaśniedziałe nie wiem tylko czy przekaźnik jest dobry ponieważ gdy włącze przycisk to nic nie słychać.Help

+1 tez bym chetnie sie dowiedział który to przekaznik, bo mam ten sam problem, podpowie ktos?

Opublikowano
To przekaźnik K13 - pod tylną kanapą z przodu po lewej stronie skrzynki "mocy". Stamtąd podaje napięcie do wzmacniacza antenowego po lewej stronie szyby w słupku.
Opublikowano

No i coś się wyjaśniło ;)

Mam skrzynkę typu C z 1991r. tylko bez tego jednego przekaźnika na zewnątrz...

i tak bezpiecznika nr 40: w ogóle nie mam... bezpiecznik nr 45 tez nie ma... a 46 stopiony i czarny jak asfalt... Jutro zmienie go na inny mniejszy jakies 20... i wlacze zobacze co będzie..

A który bezpiecznik jest od podgrzewania tych lusterek? 30? czy to od sterowania...

http://img81.imageshack.us/img81/2866/2avr9.jpg

http://img465.imageshack.us/img465/6581/a1qz7.jpg

http://img329.imageshack.us/img329/3856/a2go6.jpg

Opublikowano
Prawdopodobnie (na pewno dla 2,5l w górę) bezpiecznik nr 12 jest od lusterek. Samych mat chyba nie kupisz,chyba że u wykonawcy lusterek. Kupisz podgrzewane wkłady, warto jednak doinstalować wyłączniki termiczne (takie czarne pastylki) w szereg z matami po to, żeby grzały tylko jak zimno.
Opublikowano
Kable na pewno masz, ale komp nic do lusterek nie ma. W szereg z matami grzewczymi podłączone są włączniki termiczne (w oryginale, w zamiennikach ich nie ma i maty działają cały czas) i to one sterują podgrzewaniem lusterek.