Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym w miejsce oryginalnego radia wstawić inne, czy jest to możliwe? Nie wiem jak ściągnąć główny panel tam gdzie jest radio i telewizor, proszę o pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Możliwość oczywiście jest. Jednak jeśli myślisz o zwykłym 1-DIN to na prawdę wygląda to szpetnie... :nienie:

Jeśli chcesz inne 2DIN to pamiętaj, że standardowe mogą nie zmieścić się w charakterystyczną wnękę BMW.

Napisz co masz i co chcesz uzyskać przez wymianę.

Jak zdjąć nie powiem, odeślę za to do "Sam naprawiam...", do pobrania z sieci, albo 55 PLN w Empiku :cool2:

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
Póki co mam narazie chęci ale radio 2 din bylo by bardzo dobrym pomyslem i juz zaczynam szukac jakiegos fajnego, ktore by pasowalo. Tylko ile tam jest miejsca? To musze wiedzieć. Pozdrawiam.
Opublikowano

Któryś z forumowiczów (ale nie dam sobie ręki uciąć czy na tym czy też na innym forum) miał/ma wmontowaną w swoim e39 jednostkę zdaje się Kenwooda 2 DIN i przyznam, że wyszło mu to całkiem zgrabnie. Ramka wokół jednostki jest akuratna - ani za szeroka, ani za wąska i jest to jedna z niewielu niefabrycznych jednostek sterujących 2 DIN, które widziałem i nie raziły jakoś po oczach wyglądem kokpitu. Postaram się znaleźć jakieś zdjęcia jego galerii i postu (bo w nim zdaje się napisał jaki to Kenwood) - jeśli mi się to uda to wrzucę tu jakiegoś linka.

Pzdr.

Opublikowano

Wyszło mu całkiem ok cho wygląda to trochę dziwnie - taki wielki wyświetlacz i ramka a raptem kilka przycisków :mrgreen: Ale przyznac muszę, że na pierwszy rzut oka wygląda jak fabryczne.

Pzdr.

Opublikowano
pelne 2 din nie wejdzie .

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
Daje sobie spokój z tym radiem 2din ponieważ nie ma kieszeni pod kolor listwy drewnianej jaka tam jest. Nie chcę szpecić auta czarną. Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam.

Chciałbym w miejsce oryginalnego radia wstawić inne, czy jest to możliwe? Nie wiem jak ściągnąć główny panel tam gdzie jest radio i telewizor, proszę o pomoc. Pozdrawiam.

jeśli masz navi 4:3 to monitor zdejmuje sie poprzez odkręcenie dwóch srubek

znajdują się one w ramce, musisz zdjąć listwy ozdobne po bokach i będziesz miał dostęp

jak nie podoba ci sie 4:3 to założ 16:9 pasuje idealnie bo to ori bmw a nie jakieś dziwadło do rzeźbienia

Wszystko z Miłości do Bawarii
Opublikowano

Qrczaki, a nie wymyślił już ktoś radyjka 2DIN BEZ CD/DVD? W naszej erze i tak wszystko można puścić przez SD lub USB! Płytki nie są już niezbędne... A taki panel bez CD już miejsca by starczyło chyba... No i cena nie taka już by była straszna...

A przy okazji: pszebardzo...

http://allegro.pl/polkieszen-kieszen-uniwersalna-2din-sklepmlawa-i1351887183.html

Albo takejeszcze:

http://allegro.pl/ramka-radiowa-na-radio-bmw-5-97-03-2din-navigacja-i1327880990.html

Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak sobię myślę,skoro ktoś zrobił taką ramkę na 2 din do E39,to chyba jednak radio 2 din powinno się zmieścic.Może nie każde ale pewnie niektóre by podeszły.

Tylko cena zaporowa 250 zeta.

ec2Wze6.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem w szoku :cool2: Amerykanie ponownie udowadniaja, ze maja w spoleczenstwie mega kreatywne osoby! Czy ktos to powtorzy, czy nie...... mega plus za chceci i kreatywne myslenie:) Nalezy na koleszke spojrzec z pozytywnego punktu widzenia:) Nie kliknal na ebay... stworzyl cos i porownujac efekt koncowy,... chyle czola;) W PL wygladalo by to tak, ze ktos obil by u tapicera eco skora lub wycial panel z blachy aluminiowej...... lub kliknal na allegro :P

He... jeszcze raz plus dla koleszki, ja oczywiscie jestem typowym obywatelem RP i stawiam na rozwiazania fabryczne;) Ale dzieki takim osobom rozrozniamy uzytkownikow samochodow ludzi, ktorzy cos wnosza ciekawego do motoryzacji i jeszcze szczegulowo udostępniają swoje pomysly. I musze tu przyznac, ze tego typu opisy DIY sa od zawsze szczegulowo tworzone jedynie przez kolegow z US;)