Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak w temacie jak to aktywować w e60 za pomocą jakiego programu bardzo proszę o opis krok po kroku z góry dziękuje :cool2:
jeśli nie masz składania fabrycznie w wyposażeniu to możesz je poskładać jedynie ręką :wink:

a jesli masz.. to pod regulacją lusterek na panelu od sterowania szyb od strony kierowcy powinienes miec dwa przyciski.. jeden (prawy) jest właśnie od przestawiania którym lusterkiem chcesz sterować, a ten z lewej właśnie od składania gdzie po jego wciśnięciu lustra się składają..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę, że założycielowi tematu chodzi o to żeby lusterka się składały same zawsze przy zamknięciu auta z pilota a to trzeba włączyć z kompa.
Opublikowano
Myślę, że założycielowi tematu chodzi o to żeby lusterka się składały same zawsze przy zamknięciu auta z pilota a to trzeba włączyć z kompa.

A w jaki sosob to zrobic jesli mozna wiedziec??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A to musisz pogadać z jakimś specem co się bawi programami do BMW, bo nie pamiętam przy pomocy którego to się robi.
Opublikowano
jak w temacie jak to aktywować w e60 za pomocą jakiego programu bardzo proszę o opis krok po kroku z góry dziękuje :cool2:
jeśli nie masz składania fabrycznie w wyposażeniu to możesz je poskładać jedynie ręką :wink:

a jesli masz.. to pod regulacją lusterek na panelu od sterowania szyb od strony kierowcy powinienes miec dwa przyciski.. jeden (prawy) jest właśnie od przestawiania którym lusterkiem chcesz sterować, a ten z lewej właśnie od składania gdzie po jego wciśnięciu lustra się składają..

ciekawi mnie tak funkcja opuszczania lewego lub prawego lustrka przy cofaniu, bo u mnie to nie działa ... może trzeba to jakoś aktywować??

skladanie działa poprawni tylko po naciśnięciu guzika

Opublikowano
ciekawi mnie tak funkcja opuszczania lewego lub prawego lustrka przy cofaniu, bo u mnie to nie działa ... może trzeba to jakoś aktywować??

Lusterko powinno się samo opuszczać - jedynie co musisz zrobić to przesunąć suwak od wyboru lusterka na lewą stronę. Jeśli jest na prawym - nie będzie się opuszczać

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

Opuszcza się tylko prawe lusterko i musisz mieć ten przełącznik do ustawiania prawe/lewe przestawiony (no właśnie o ile mnie pamięć nie myli) w lewo.A co do składania to po przeczytaniu kilku tematów z cyklu "szalejące lusterka" staram się nimi nie bawić i składam je tylko jak muszę. :D

Opublikowano
Właśnie chodzi mi o to jak kolega "mmw"podkreślił żeby lusterka się same składały jak zamykam auto z pilota ,wiem że to można zrobić tylko jakim programem :mad2:
Opublikowano

Lusterko powinno się samo opuszczać - jedynie co musisz zrobić to przesunąć suwak od wyboru lusterka na lewą stronę. Jeśli jest na prawym - nie będzie się opuszczać

To chyba dziala tylko z przy fotelach z pamiecia...Ja ich nie mam i u mnie lusterko sie nie opuszcza ani na lewej ani na prawej pozycji suwaka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Właśnie chodzi mi o to jak kolega "mmw"podkreślił żeby lusterka się same składały jak zamykam auto z pilota ,wiem że to można zrobić tylko jakim programem :mad2:

Dzisiaj poddałem auto małemu "programotuningowi" :wink: i oprócz DRL i TV free zrobił mi te lusterka.Ale nie wiem jakim programem :oops: .Działa to tak że jak przytrzymamy zamykanie na kluczyku (tak jak do domykania szyb/szyberdachu) to wtedy też składają się lusterka a zaraz przy otwieraniu się rozkładają!