Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam dziś w jeździe na biegu 3 przy obrotach 3 tys samochód przestał mi reagować na dodawanie gazu a obrotomierz spadam ( wtedy jechałem na gazie) myślałem ze to od braku gazu przełączyłem na benzynę a tu tak samo! zgasiłem go i zjechałem na pobocze, próbowałem go odpalić ale działo się zupełnie tak samo jakbym miał powykręcane świece tak jakbym nie mial kompresji! Wcześniej nic takiego sie nie działo z autkiem. Wcześniej ubywało mi płynu w chłodnicy i silnik nierówno pracował . Auto to e36 1.8i z gazem bez sekwencji Mozę ktoś pomoże co się stało?? Z góry dziękuje za pomoc!

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Edytowane przez raven072
Opublikowano
auto jest na pasku, wszystkie paski i ten wiatrak sie kręca ale wogole nie slychac zeby tłoki sie ruszyły. Gdy wrzuce 1 i przekrece kluczykiem auto normalnie ciagnie do przodu.
Opublikowano
Własnie autko stoi u mojego sasiada mechanika zaraz ide do niego i bedziuemy wszystko sprawdzac, jesli nie ma iskry to co moze byc uszkodzone??
Opublikowano

Pewnie, że możliwe. Sprawdź:

najlepiej posłuchaj czy bzyczy(ma ją być słychać ok. 5 sek), jak włączysz kluczyk w pozycję 1. (Pompa znajduję się pod tyłkiem prawego pasażera tył), jak nie bzyczy to trzeba sprawdzić czy dochodzi prąd, itd.

Pytanie: Nie masz gazu w zbiorniku?

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
własnie gaz mam na jakies 50 km jeszcze ale nie mam skewencji i niestety nie moge zapalic go tylko na gazie, auto przez ułamek sekundy jakby chciało zapalic rusza sie tłoki na setną sekundy i pozniej zaczyna tylko robic bzzz i paski sie kręca , no pompy niestety nie słychac, sprawdze pompe tak koło 15 i powiem co dalej z nia bedzie dziekuje za udzielanie pomocy...
Opublikowano
Iskre odzyskałem po wymianie paska bo mialem chyba z 10 zabków spiłowane ale treaz wogole nie mam cisnienia w tłokach ;( mozliwe ze mialem taki fart o pochowały mi sie zawory a wystrzeliło mi uszczelke?? Silnik teraz przy probie odpalania wydaje dzwiek bzzzzz