Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, ostatnio przymarzł mi płyn do spryskiwaczy, mimo, że miałem zimowy, ponieważ na dnie został letni, a ja nie przepłukałem dysz.

Jak był mróz to włączyłem, ale wiadomo nic nie leciało. Wjechałem do garażu, zrobiło się ciepło i wszystko domarzło, natomiast teraz z dysz do spryskiwania szyb leci płyn bardzo słabo. Jakby za małe ciśnienie. Jeśli natomiast delikatnie na milisekundy włączać spryskiwacze to delikatnie leci na szybę, a jak długo przytrzymam to już widzę jak strumień jest bardzo krótko i do szyby nie dolatuje. Miał ktoś podobnie?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
A co jak z jednego dobrze leci a z drugiego słabo ??? czy spryskiwacze przy szybie mają jakieś silniczki ??? bo wpina sie do nich wtyczki , mam kupić ten spryskiwacz który sie spalił ??? , rozebrałem go przetkałem kompresorem co prawda idzie przez niego powietrze ciężko ale może ma tak być ?i nie wiem co dalej ??? (spryskiwacz od kierowcy ) a teraz non stop sie przydaje i musze to zrobić
Opublikowano
Dysze podpina sie do pradu, bo sa podgrzewane. Sprobuj zamienic dysze miejscami i sprawdz co sie stanie...

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

Opublikowano

Hmm własnie co do tego podgrzewania... w E46 miałem podgrzewany płyn a w E90 chyba nie mam tego :roll: a rzecz bardzo przydatna, nie trzeba szybki skrobać, tylko płynem się pryskało i wszystko ładnie rozmarzało :)

Jak to w końcu jest w E90?

Pzdr.

Opublikowano
U mnie nie ma. Sprawdzilem 335i i tez grzania brak wiec pewnie w calej serii to samo.

-------------------------------------------

pozdrawiam

obara

Opublikowano

cięcie kosztów.

Panowie u mnie jest coś dziwnego. Pryskałem dużo na szybę, a płyn stoi wciąż na tym samym poziomie. W rurce mam pełno płynu i nie mogę wlać więcej, mimo, że bardzo dużo wylałem na tylną szybę. O co chodzi? Coś tam się zablokowało?

Opublikowano
sluchajcie a podgrzewanie spryskiwaczy/plynu jest razem w jakims pakiecie? czy jak to wygladalo? w sumie sam nie wiem czy to mam, ale jak psikne na mrozie to troche paruje z szyb, i nie wiem czy to bo szyba ciepla od nawiewu czy plyn, jak to sprawdzic organoleptycznie (na zasadzie czy jakies podlaczenia elektryczne czy cos a nie ze mam sobie wsadzic palec do plynu)
Opublikowano
aha czyli te przewody przy spryskiwaczach to do podgrzewania dysz są ??? to pewnie mam juz może zużyty silniczek ? kurde 43tyś km przejechane , no chyba że zatkane ale dmuchałem kompresorem , sam nie wiem , przełożyć sie chyba nie da bo są inne trochę ale sprawdzę to w weekend zima idzie musze to zrobić bo to wkurzające :cry:
Opublikowano
Panowie temat o spryskach to i pytanie o plyn mam. Czy zimowy plyn z Carrefoura 5 l. za 7 zl mozna spokojnie wlewac? To jest to samo co na BP za 30 zl?
Opublikowano
Panowie temat o spryskach to i pytanie o plyn mam. Czy zimowy plyn z Carrefoura 5 l. za 7 zl mozna spokojnie wlewac? To jest to samo co na BP za 30 zl?

Różne opinie, ale pewnie ten za 7zł zamarza przy -2 :)

Opublikowano
cięcie kosztów.

Panowie u mnie jest coś dziwnego. Pryskałem dużo na szybę, a płyn stoi wciąż na tym samym poziomie. W rurce mam pełno płynu i nie mogę wlać więcej, mimo, że bardzo dużo wylałem na tylną szybę. O co chodzi? Coś tam się zablokowało?

Ja mialem tak samo kiedys. Jechalem do Wloch i uzywalem spryskiwacza bardzo duzo przez cala droge. Po dotarciu na miejsce chcialem dolac plynu a tam full :D Nie wiem jak to wytlumaczyc :)

Opublikowano
cięcie kosztów.

Ja mialem tak samo kiedys. Jechalem do Wloch i uzywalem spryskiwacza bardzo duzo przez cala droge. Po dotarciu na miejsce chcialem dolac plynu a tam full :D Nie wiem jak to wytlumaczyc :)

Jakiś super cudowny płyn, który się nigdy nie kończy :D. Może z Biedronki?

• 12 lat później...
Opublikowano

czy można dołożyć podgrzewane dysze spryskiwaczy?

chętnie był zamontował, bo częsci za grosze, ale chciałbym wiedzieć gdzie to podłączyć i zakodować - o ile wymagane