Skocz do zawartości

E61 Demontaż przednich reflektorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Witam

W 520d E61 po liftingu 2008r.Co muszę zrobić żeby wymontować przednie reflektory,robił już to ktoś? Odkręciłem te 2 wkręty z góry, lampy się poluźniły i nie chcą wyjść.Ponoć trzeba odkręcić jeszcze 2 śruby gdzieś u dołu lamp?.Czy trzeba odkręcać zderzak,co po kolei trzeba robić ?.

Dziękuję i pozdrawiam

Opublikowano

witam, musisz niestety zdjac zderzak.

zapewne odkreciles sruby przy (14) i (13)

lampy sa wsuwane i przykrecane do plastikowago mocowania (5) a to z kolei przykrecone jest

do tzw. ' okularow ' pasa przedniego sruby nr. (14) na ilustracji ponizej:

jak bedziesz mial jakis problem to moge zrobic fote jak to wyglada w realu, mam aktualnie zdjety przedni zderzak...

http://www.realoem.com/bmw/diagrams/v/n/218.png

Opublikowano
  • Autor
  • Zasłużeni forumowicze
Pardom,źle klikłem temat się powtórzył :wink:
Opublikowano

fakt, moj blad - przepraszam za zamieszanie..

pierwszy raz dobieralem sie do lamp przy okazji zdjetego zderzaka, nie sprawdzalem czy jest dostep do tych malych srub na dole a same lamp wyjmowalem razem z mocowaniami.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie będę się przymierzał do pewnych zabiegów w swoim E60 związanych są z demontażem prawej lampy.

Jak tak patrzę na ten film to aż mi się nie chce wierzyć że tak prosto można zdemontować lampę - ZA PROSTO :)

Teraz pytania:

- czy faktycznie można zdemontować lampę BEZ ŚCIĄGANIA ZDERZAKA ??

- osadzona jest na 4 śrubach -> dwie widoczne - dwie w głębi - nie bardzo wiem co się dzieje z tymi w głębi - czy nie powinny być również wyciągnięte aby nie spadły gdzieś niżej ?

- osadzanie lampy na ślizgu - czy jest to skomplikowane - bo widzę że gość dwa razy wsuwał lampę aby wskoczyła.

Ewentualnie jak macie jakieś cenne rady dajcie znać ;)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
4 sruby i troche gimnastyki i lmpa wychodzi nic ci nie spadnie, zaklada sie tez bardzo prosto . Pozdrawiam
Opublikowano
ups

:) oglądałem te filmy - muszę namierzyć tylko długi śrubokręt z odpowiednią końcówką :)

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano

:) oglądałem te filmy - muszę namierzyć tylko długi śrubokręt z odpowiednią końcówką :)

Ja poradziłem sobie elastyczną "przedłużką". Bo aż tak długiego śrubokrętu nie miałem.

Radość sprawia, że serce przyśpiesza