Skocz do zawartości

316i Dziwne stuki na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 316 z silnikiem M43 i na zimnym silniku słychać takie stuki jakby zawory... ale po chwili przechodzi i silnik pracuje normalne. Znajomy mechanik mówił że to może być pompa olejowa. Miał ktoś podobny problem ??

I jeszcze jedno pytanie dla posiadaczy coupe a mianowicie chodzi o szyby bo po otwarciu drzwi się automatycznie lekko opuszczają a jak wiadomo teraz jest zima i samochód stoi na dworze i wczoraj my przymarzły i się nie opuściły. Macie jakiś sposób żeby czymś posmarować żeby nie zamarzało na uszczelce?? Bo nie chciałbym popalić silniczków

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
silikon do uszczelek i bedzie cacy cała zime.A co do stuków to obstawiam na popychacze,ewentualnie trzeba zmienić olej bo zaraz po odpaleniu nie ma odpowiedniego ciśnienia i dopiero po kilku chwilach olej dociera do popychaczy
Opublikowano
Witam dołaczam sie do tematu zmienilem olej na valvoline maxlife 10w40 polsyntetyk + filtr oleju Mann przebieg 250k i po nocy jak rano odpalam auto (temperatura do -8*C) słychasz jakby popychacze przez okolo 1 do 2 sekund wczesniej przed zmiana oleju tego nie mialem. Moje pytanko czy za dobry olej czy poprostu koncowka panewek ?
Opublikowano
Witam dołaczam sie do tematu zmienilem olej na valvoline maxlife 10w40 polsyntetyk + filtr oleju Mann przebieg 250k i po nocy jak rano odpalam auto (temperatura do -8*C) słychasz jakby popychacze przez okolo 1 do 2 sekund wczesniej przed zmiana oleju tego nie mialem. Moje pytanko czy za dobry olej czy poprostu koncowka panewek ?

Wczesniej tego nie było, bo nie było takiego mrozu. Olej jak galareta, więc i troche przyklepie... 1-2 sek klepania to norma. Mam tak od 'nowości' czyli już 5ty rok, i ma się czym stresować.

Druga sprawa, że jeżdżę na tym samym oleju od 5ciu lat, w sensie marki of kors :mrgreen:

Breast. Mouth. Waist.