Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nówki z salonu mają grubość ok 200. Moja ma między 200 a 180. Więc wszystko masz dobrze
Radość sprawia, że serce przyśpiesza
Opublikowano
a kolego u mnie jest tyle na wnekach co na zewnotrz jak to możliwe???

1. Zwróć uwagę na PISOWNIE !

2. Grubośc lakieru w E60 to 170 -200 jednostek - zależy na jakim urządzeniu

Kiss French. Wear Italian. Drive German.
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bezwypadkowe e60 ma lakier 115 - 140. mierzone na tych zwykłych z allegro oraz na przemysłowym ultrametrze. sprawdzone na trzech autach
Opublikowano

potrwierdzam-oryginalny lakier max 150 mikronow ( zazwyczaj ok 110 dla większości lakierow)

jesli masz 200 to nie masz niestety oryginalnej powloki :mrgreen:

Opublikowano
Zgodzę sie z kolegą darcyn u mnie bunia max 140.Pytanie moje takie widząc kolegi bmw 7 rok 2008 znalazlem jakby paprochy pod lakierem w środku auto niby 100% bezwypadkowe.
Opublikowano

paprochy jesli sa to jeszcze nie swiadcza, ze byla malowana ponownie( no chyba ze ewidentnie widac,ze z lakierem cos nie tak)

jednak 100% mozna to ocenic badajac grubosc lakieru miernikiem

Opublikowano
Ja przed zakupem robiłem w ASO kompletny przegląd diagnostyczny i fachowiec od grubosci powloki lakierniczej twierdzil oryginalny lakier w bmw ma miec do 200 mikronów.
Opublikowano (edytowane)
Moja ma wszędzie 130 :roll: Edytowane przez boleknh

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano
Ja przed zakupem robiłem w ASO kompletny przegląd diagnostyczny i fachowiec od grubosci powloki lakierniczej twierdzil oryginalny lakier w bmw ma miec do 200 mikronów.

to zaden z niego fachowiec :mad2:

grubosc w okolicach 200 mikronow to jest 100% ponowne lakierowanie

Opublikowano
dobry lakiernik na nowym elemencie bez problemu uzyskuje 130, u mnie byla malowana klapa i mozesz sobie mierzyc licznikiem cały samochod jest 130. jezeli maluja stary element to jest prawie 200. nie ma bata 200 to samochod ponownie lakierowany, no chyba, ze bmw ma w swojej palecie jakis super lakier dziesiecio warstwowy kameleon to wtedy moze byc wiecej.
Opublikowano
Nie wiem jak tam w BMW ale miałem okazję mierzyć trochę VW i na białych Caddy (jednowarstwowy) jest 70-90, na metailkach i niektórych perłach 100-130, choc ostatnio był Pasek CC nówka perła i był cały 180-220.